ist-B.03:01 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu (CR3)
- Edil Arda
- Serbest Geçiş
Re: ist-B.03:03 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu(CR3)
İnşaat çok yavaş da olsa devam ediyor.
Böylesi bir projede 24 saat esaslı çalışmanın yapılmaması çok saçma.
- decimus
- Kadrolu Personel
Son dönemde bu proje de OHL firmasına işe giren 3 arkadaşım var.Onlarla ne zaman konuşsam "- Personel alımları tamamlandı önümüzdeki günlerde işler hızlanacak" diyorlar.Ama o "önümüzdeki günler" bir türlü gelmek bilmiyor.Açıkçası onlar OHL'de işe girerken çok riskli bir işe girdiklerini çünkü OHL'nin bu işi yapmaya niyeti olmadığını ilerde işsiz kalabileceklerini söyledim, onlarsa kendilerinden emin sadece sabırla beklemem gerektiğini söylüyorlar.Edil Arda yazdı:İnşaat çok yavaş da olsa devam ediyor.
Bana kalırsa Gebze-Halkalı arası raylı sitem hattı hem 3.koprü'den hem Avrrasya Tüneli Projesinden hem de İstanbul'da yapımı devam tüm metro hatlardan daha önemli ve daha acil tamamlanması gereken hat.Bu hattın bitirilmemesin sebeplerini daha önce yazdım bazıları AYGM ihale ile saha da yapılan işlerin uyumsuz olması nedeniyle AYGM suçlarken bazıları ise İspanyolların işin başında Türk ortak olmadan işe girdiği için bu kadar bocaladığını söylüyor.Aslına bakılırsa iki tarafta haklı gibi.
Bakın bu ve buna benzer projelerin zamanında tamamlanmamasının temel nedeni : hesap verebilir, şeffaf ve eleştirye açık devlet yönetiminin olmaması.Düşün kendi çalıştığınız işte size verilen görevi zamanında ve kaliteli şekilde yapılmazsa ne olur "İşten kovulursun". İstanbul'un göbeğinde bu hattın yapımına 2007 yılında yer teslimi yapılarak başlandı (Marubeni-Alstom Doğuş) 2010 yılında durdu.Sonra tekrar ihale çıkıldı OHL kazandı yıl oldu 2016 ama projenin durumu ortada.Yani 8 yıl boyunca bu kadar hayati bir hat bu kadar az çalışma olmasına reğmen. tek bir sorumlu yok.Ya koskoca 8 yıl çöpe gitmiş sadece Gebze-Pendik arası ve BC1 Marmaray Tüpün sinyalizasyonu yapılmış ortada ciddi bir başarısızlık var ama sorumlu yok, açıklama yok.Halkı umursayan onların yaşadığı sıkıntıları çözmeye çalışan yok.Tüm 8 yılın sorumluğunu ispanyollara yıkmak kolay.
Aynı şekilde Üsküdar-Çekmeköy hattı 2015 mayıs ayında bitecek dediler.Bitmedi.Şimdi 2016 Eylül diyorlar ama o zamanda bitmeyecek.Daha hala tünel kazıları devam ediyor.Eee sorumlu kim ? Neden bu kadar uzun sürdü ? Nerde hata yapıldı ? 38 ay en başından beri kandırmaca mıydı ?
Ülkemizde projeleri zamanında tamamlayamayan Türk firmalar yurt dışında üstlendiği projeleri erken teslim ediyor.OHL denilen firma dünaynın en iyi mütehaitter arasında hep en yükseklerde.Adamların uzmanlık alanı raylı sistemler.Adamlar dünyanın her tarafında bu işleri yapıyorlar ama ülekmize gelince olmuyor.
- decimus
- Kadrolu Personel
Binali Yildirim projelere erken girmis gorunuyor.Hadi bakalim InsAllah guzel haberler aliriz.
Halkali-Gebze hattin Istanbul icin en onemli hat.
Halkali-Gebze hattin Istanbul icin en onemli hat.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
-
- Serbest Geçiş
Binali Yıldırım'ın tekrar Ulaştırma Bakanı olmasından gayet memnun oldum, gelir gelmez Marmaray'a el atması da çok isabetli olmuş.
Ancak bugünkü "durmak yok Marmaray'a tam gaz devam" brifinginde hedef ve kararlılığını belirtmesi çok doğru bir tutum olsa da arkeolojik kazıları ve kamulaştırma süreçlerini tek başına gecikme kaynağı göstermesinin yanısıra İhale iptallerini ve sorumlu firmaları da vurgulamasını beklerdim.
Beni en çok memnun edense Bakanımızın hem vatandaşın bir hayli dertli olduğunun farkında olması hem de projeyi bitirmenin zaman hedefi olarak ihale süresi olan 4.5 yılın yarısının bile altına inme taahhüdü vermesi oldu.
Ancak bugünkü "durmak yok Marmaray'a tam gaz devam" brifinginde hedef ve kararlılığını belirtmesi çok doğru bir tutum olsa da arkeolojik kazıları ve kamulaştırma süreçlerini tek başına gecikme kaynağı göstermesinin yanısıra İhale iptallerini ve sorumlu firmaları da vurgulamasını beklerdim.
Beni en çok memnun edense Bakanımızın hem vatandaşın bir hayli dertli olduğunun farkında olması hem de projeyi bitirmenin zaman hedefi olarak ihale süresi olan 4.5 yılın yarısının bile altına inme taahhüdü vermesi oldu.
Binali Yıldırım, Marmaray Tren hattında incelemelerde bulundu. Yenikapı’daki Marmaray Tren İstasyonu’nda açıklama yapan Binali Yıldırım, vatandaşların Marmaray’a ulaşmak için otobüs ve özel araçlarını kullandığını ve vatandaşların ağır trafik altında ilerlediklerini söyledi.
Projenin Avrupa Yatırım Bankası tarafından finanse edildiğini kaydeden Yıldırım, “Yüklenici firma İspanyol firma, elektrikasyon ve sinyalizasyonu Siemens yapıyor. Çözüm ortakları da Türk firmalar. Türk, İspanyol ve Alman ortak yapımı bir proje. Teknik detayları gözden geçirdik. Önündeki dar boğazları, riskleri tek tek tespit ettik. Alınacak tedbirlerle ilgili çalışmaları biliyoruz.” diye konuştu.
Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: “Marmaray’dan kazandığımız proje ışığı altında Anadolu yakası ve Avrupa yakasındaki banliyö hattı ve hızlı tren yapımında zaman kaybı çok daha az olacak. Projeyle ilgili bundan sonraki yol haritası konusunda yüklenici firma, idari firma ve Ulaştırma Bakanlığı olarak bir araya geldik. Bu konuları teker teker gözden geçirerek kararımızı verdik.
'PROJENİN YARISINA GELMİŞ DEĞİLİZ'
Projenin normal şartlarda tamamlanma süresinin 4,5 yıl olduğunu dile getiren Yıldırım, “Ancak, arkeolojik kazılar ve kamulaştırma gibi nedenlerden dolayı zaten bir ciddi süre kaybı vardır. Projenin daha yarısına gelmiş değiliz. Bundan sonraki geçecek süreyi geçmişte yaptığımız işin en az iki katını yapmak suretiyle projeyi tamamlayacağız. 4,5 yılı 2’ye böleceksiniz. Yaklaşık tarihi bulacaksınız. Bu tarih bizim için hedef olmakla beraber, asıl başaracağımız bu tarihin önünde bir tarihte bitirmektir. Her şey yolunda giderse daha önde bir tarihte bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun için her şey hazır. Ekip hazır, yükleniciler hazır. Bakanlık olarak hazırız. Durmak yok yola devam!” dedi.
'2016'DA BAŞLAYACAĞIZ
İstanbullulardan inşaat sırasında yaşanacak olumsuzluklara karşı hoşgörülü olmasını isteyen Yıldırım, “Projenin gerçekleşmesi konusunda yaşanan bazı rahatsızlıklar, gürültü gibi sorunları anlayışla karşılamalarını istiyoruz. Kalıcı rahatlık için geçici rahatsızlıklara tahammül etmelerini istiyoruz. Yapıma 2016 başından itibaren başlayacağız. İnşallah başaracağız. Zor ama imkansız değil.” diye konuştu. http://www.haberler.com/binali-yildirim ... 12-haberi/
- decimus
- Kadrolu Personel
Binali Yıldırım işe başladığı ilk haftada bugüne kadar arap saçına dönmüş en meşakketli olan CR3 projesine el atması güzel oldu.Şunu da yapabilirdi işlerin yolunda gittiği Avrasya Tüneli veya 3. köprü projelerine gidip orada kendini gösterip şov yapabilirdi ama o bunu tercih etmedi ve gerçekten acilen ziyaret edilmesi gereken, insanların saçını-başını yolduğu en zor projeyi gezdi ve ümit verici şeyler söyledi.
Tabi ki projenin bu hale gelmesinde herkesin sorumluluğu var ama yine de güzel hareketti.
Tabi ki projenin bu hale gelmesinde herkesin sorumluluğu var ama yine de güzel hareketti.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Binali Bey' in iyi niyetinden ya da yapmak isteğinden şüphe yok ama yüklenici firmaların sürekli bir şeyleri bahane etmesi ya da bahanelerine sebep olacak işler yapılması önlensin yeter. Bir de yazan oldu mu hatırlayamadım ama Kazlıçeşme-Bakırköy arasının açılmaya çalışılması gibi bir şeyler duydum ya da okudum diye hatırlıyorum.
-
- Sezonluk Yolcu
Bakırköy civarında istasyon çevresi dükkanların boşaltılması, meydandan İstanbul Caddesi'ne inen yolun kapanmaya hazırlanması ve az ileriye geçici köprü taplalarının konulması gibi az bir hareketlilik olmuştu ancak bunlar hareketlilik olarak kaldılar şu an itibariyle. Geçici köprü faaliyete alınmadı. Kapanan dükkanlar ise önlerine metal perdeler konularak kapalı halde yıkılmayı bekliyorlar.
- decimus
- Kadrolu Personel
Bugün CR3 projesi ile ilgili güzel haberler aldım.Taşeron firmalardan istenen teklifler değerlendirilip sonunda sözleşmeler imzalanmış.Artık her geçen gün gözle görülür şekilde işler hızlandığına şahit olacağınz.Taşeron firmalar içinde ortadan kalkan belirsizlik nedeniyle rahatlama söz konusu.Artık onlarda işin hızlanacağını gördükleri için içleri rahat şekilde projelere başlayacaklar.
2016 yılı sonu için hedeflenen Söğütlüçeşme-Bakırköy hattının tamamlanarak açılması umarım gerçekleşir.
2016 yılı sonu için hedeflenen Söğütlüçeşme-Bakırköy hattının tamamlanarak açılması umarım gerçekleşir.
-
- Serbest Geçiş
Bu yıl sonu Pendik-Gebze arasının açılacağı söyleniyordu. O konuda bir bilginiz var mıdır Sayın Decimus?
- decimus
- Kadrolu Personel
Bildiğim kadarı ile Pendik -Gebze arası işlerin büyük çoğunluğu bitti. Çünkü Ankara-İstanbul YHT projesi kapsamında OHL Pendik-Gebze arasında ki hattı ciddi anlamda çalışarak zamanında tamamladı ve YHT'ler her gün bu hattı kullnarak seferlerini tamamlıyorlar.Bir tek Gebze'de depo sahası yapılacaktı o ne oldu bilmiyorum ama tren seferleri için Pendk-Gebze arası hazır.Anatolian yazdı:Bu yıl sonu Pendik-Gebze arasının açılacağı söyleniyordu. O konuda bir bilginiz var mıdır Sayın Decimus?
- Edil Arda
- Serbest Geçiş
Sadece Söğütlüçeşme'ye kadar mı?
Bakırköy-Bostancı arası hedefi yok mu şimdilik?
- decimus
- Kadrolu Personel
2016 Yılı hedefi : Söğütlüçeşme-Bakırköy !Edil Arda yazdı:Sadece Söğütlüçeşme'ye kadar mı?