Çok fazla aynı şeyler yazarak siteyi takip eden insanları sıkmak istemem ama çok basit bir örnek vermek istiyorum. TBM ile 1 ayda yapılan kazı NATM yöntemi ile inanın 5-6 ayda yapılamamaktadır. NATM yöntemi çok karmaşık, insan sağlığı açısından riskleri olan işçiliği daha fazla ve çok daha uzun sürmektedir. Ama maliyet açısından daha ekonomik olması sebebiyle tercih edilmektedir. Üsküdar - Çekmeköy projesinde bu sebep ile inanılmaz zaman kaybedildi. İBB bu tarz büyük çaplı milyonlarca insanı ilgilendiren projelerde en az 6 TBM şartı ihalelere olmazsa olmaz olarak maddeler arasına koyulmalıdır. Bu şekilde hem insan sağlğı açısından daha güvenli hem de zaman olarak çok daha erken insanlara bekledikleri projelere kavuşurlar.
Kendi adıma konuşacak olursam, böyle yazıları okumaktan hem keyif alıyorum, hem de bilgileniyorum. Her ne kadar ulaşım projeleri ile oldukça ilgili olsam da teknik tarafım zayıf. Böyle şeyler tekrar edilse de çok umrumda olmaz, yine keyifle okurum, çünkü zaten günde yüzlerce mesajın yazıldığı bir forumumuz yok, rahatsız etmez beni. Dediğim gibi, kendi adıma söylüyorum tabii ki bunları..
Öte yandan, Üsküdar-Çekmeköy için ilk başta telaffuz edilen "rekor kırılacak" ve benzer sözler keşke edilmeseydi de bizim gibi gelişmeleri takip edenler hayal kırıklığı yaşamasaydı. Gereksiz popülist söylemlere gerek yok, sonuçta teknik ve finansal bir konu bu. Paranız azsa, zaten sündükçe sünüyor. Paranız çoksa bile teknik olarak belli bir süresi var her işin. Böyle siyasi kaygılarla abuk subuk demeç verip sonra kendini rezil etmemesi gerek belediye başkanlarının. Gerçi, "hafıza-i beşer nisyan ile malüldür" demiş atalarımız; ne yazık ki toplumun büyük çoğunluğu için doğru. Verilen sözleri bir tek biz takip edip sinir oluyoruz, büyük çoğunluk hesap sormak için aklına getirmiyor bu verilen ama tutulmayan sözleri.