ist-M.04:02 » M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı
-
- Seyyah
Az önce M2 ile 4. Levent'ten Gayrettepe'ye gidip geldim. Hem bindiğim tren, hem de beş dakika sonra gelecek olan tren bilgi ekranında Yenikapı'ya kadar gidiyor gözüküyordu. Daha önce sanırım Esat, haftasonları tüm trenler Yenikapı'ya gitse de hafta içi bir tren Taksim'e, bir tren Yenikapı'ya şeklinde çalışacağından bahsetmişti.
Bu uygulama Vezneciler'in açılmasıyla değişti mi?
Yoksa, pik saatlerde devam ediyor da gündüz saatlerinde tüm trenler Yenikapı'ya mı gidiyor?
Yoksa, aslında benim bindiğim tren veya bir sonraki tren Yenikapı'ya kadar değil de Taksim'e kadar gidiyordu da yön karmaşası olmasın diye mi bilgi ekranında her ikisinin de yanında Yenikapı yazıyordu?
Kafamda deli sorular..
Bu uygulama Vezneciler'in açılmasıyla değişti mi?
Yoksa, pik saatlerde devam ediyor da gündüz saatlerinde tüm trenler Yenikapı'ya mı gidiyor?
Yoksa, aslında benim bindiğim tren veya bir sonraki tren Yenikapı'ya kadar değil de Taksim'e kadar gidiyordu da yön karmaşası olmasın diye mi bilgi ekranında her ikisinin de yanında Yenikapı yazıyordu?
Kafamda deli sorular..
-
- Seyyah
Abi,
İBB'nin sayfasında diyor ki
Hat Uzunluğu :19,5 Km
İstasyon Sayısı : 15
Vagon Sayısı : 124
Sefer Süresi : 27 dk
İşletme Saatleri : 06:15/00:00
Günlük Yolcu Sayısı : 320.000 Yolcu / Gün
Günlük Sefer Sayısı : 225 Tek Yön
Sefer aralığı : Yenikapı-Hacıosman arası 5 dk (pik saatte)
Sefer aralığı : Taksim-Hacıosman arası 2.5 dk (pik saatte)
Sefer aralığı : Sanayi-Seyrantepe Mekik 9 dk (pik saatte)
Kaynak: http://www.istanbul-ulasim.com.tr/rayl% ... osman.aspx
Demek ki gündüz benim de denk geldiğim gibi beş dakikada bir Yenikapı'ya kadar, sabahları ve akşamları ise ayrıca araya Taksim'den tren giriyor..
Yarın akşam M2+Marmaray+M4 bağlantısını kullanacağım. Bakalım şansıma hangi tren gelecek..
İBB'nin sayfasında diyor ki
Hat Uzunluğu :19,5 Km
İstasyon Sayısı : 15
Vagon Sayısı : 124
Sefer Süresi : 27 dk
İşletme Saatleri : 06:15/00:00
Günlük Yolcu Sayısı : 320.000 Yolcu / Gün
Günlük Sefer Sayısı : 225 Tek Yön
Sefer aralığı : Yenikapı-Hacıosman arası 5 dk (pik saatte)
Sefer aralığı : Taksim-Hacıosman arası 2.5 dk (pik saatte)
Sefer aralığı : Sanayi-Seyrantepe Mekik 9 dk (pik saatte)
Kaynak: http://www.istanbul-ulasim.com.tr/rayl% ... osman.aspx
Demek ki gündüz benim de denk geldiğim gibi beş dakikada bir Yenikapı'ya kadar, sabahları ve akşamları ise ayrıca araya Taksim'den tren giriyor..
Yarın akşam M2+Marmaray+M4 bağlantısını kullanacağım. Bakalım şansıma hangi tren gelecek..
-
- Hareket Amiri
-
- Aylık Paso
- alabay
- Evliya Çelebi
Merak ediyorum, acaba bu kuyruğun neden kendisine has bir hat numarası yok. Aktarma yapanlara yolu tarif etmek için daha kolay olurdu. Ve ayrıca da merak ediyorum, bu hattın bir ilerleme geleceği olacak mı, olabilir mi. Bence şu »münüg medro« (tercümesi: acele acele bişeeler yapak, yaptıh laa, BİZ yaptıh diye yamak) bu Seyrantepe kuyruğu ile temas konusunda çok kaçırılmış bir fırsattı.Sefer aralığı : Sanayi-Seyrantepe Mekik 9 dk (pik saatte)
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bana göre kısa vadede anlamsız ve gereksiz bir yatırım olur, çoook uzun vadede ya da kentin kuzeyinde tüm alanları hemen imara açarsak 5 sene içinde ihtiyaç olabilirEngin Y yazdı:Seyrantepe-Ayazağa-Kemerburgaz-Göktürk-Tayakadın-3. Havalimanı olabilir mi?Ve ayrıca da merak ediyorum, bu hattın bir ilerleme geleceği olacak mı, olabilir mi.
Ayazağa'dan sonra, dere yatağında, yer üstünden gider. Tünel açmaya da gerek yok..

-
- Seyyah
10 yıl sonra kueyde tek bir ağaç kalmayacağı gibi dev siteler yapılacak muhtemelen. Özellikle de Marmara kıyısındaki zemini sorunlu yerlerde ve çürük evlerde yaşayan ahaliyi buraya aktaracaklar bence abi. O nedenle, don't worry, be happy diyorumçoook uzun vadede ya da kentin kuzeyinde tüm alanları hemen imara açarsak 5 sene içinde ihtiyaç olabilir

- alabay
- Evliya Çelebi