ist-M.03:05 » M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 30 Ara Pzt, 2013 21:54

Marmaray açıldığından beri gidemedim decimus :D İnşaat zamanında gittiğim zamanlarda Kadıköy'e göre daha az yoğun gözüktü gözüme. Belki etrafın şantiyelik olmasıyla da alakası vardır

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 31 Ara Sal, 2013 07:55

Marmaray açıldığından beri gidemedim decimus Very Happy İnşaat zamanında gittiğim zamanlarda Kadıköy'e göre daha az yoğun gözüktü gözüme. Belki etrafın şantiyelik olmasıyla da alakası vardır
Doğrudur hocam. Marmaray kullandıktan sonra görüşlerinizi merak ediyorum.

Selamlar

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Oca Çrş, 2014 17:45

Üsküdar istasyonunun Marmaray çıkışları dışında kendisine özel çıkışıda olacak ama istasyon yerleşim planına göre iki istasyon arasında 3 ayrı noktadan da (bilet katına tabii ki) geçiş mümkün olacak

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 08 Oca Çrş, 2014 20:39

Üsküdar istasyonunun Marmaray çıkışları dışında kendisine özel çıkışıda olacak ama istasyon yerleşim planına göre iki istasyon arasında 3 ayrı noktadan da (bilet katına tabii ki) geçiş mümkün olacak
Benim bildiğim kadarı ile 2 farklı noktadan gişe katına geçiş olacak. Bununla ilgili hazırlıklar marmaray yapılırken hazırlandı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Oca Çrş, 2014 20:41

decimus yazdı:
Benim bildiğim kadarı ile 2 farklı noktadan gişe katına geçiş olacak. Bununla ilgili hazırlıklar marmaray yapılırken hazırlandı.
Doğru şu an görseli bulamıyorum, doğu tarafında yani Üsküdar metro istasyon kutusundan çıkışlar açıkça görülüyor bendeki resimde, sahil tarafına çıkmak isteyenler Marmaray ın mezanin katından geçerek ulaşabilecekler, eğer yanlış çıkartmıyorsam

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 08 Oca Çrş, 2014 20:58

Doğru şu an görseli bulamıyorum, doğu tarafında yani Üsküdar metro istasyon kutusundan çıkışlar açıkça görülüyor bendeki resimde, sahil tarafına çıkmak isteyenler Marmaray ın mezanin katından geçerek ulaşabilecekler, eğer yanlış çıkartmıyorsam

Ekte bulunan resime bakarsanız 2 farklı noktayı göstermeye çalıştım. Bunlardan bitanesi Batı çıkışı diye tabir edilen kız kulesi yönünde olan çıkış. Bu çıkış için gerekli akbil noktaları bile hazır.

2. çıkış ise istasyonun ortasından 2 kat yukarı çıktığınız zaman karşılacaksınız. Zaten Üsküdar istasyonu kullanandığınız zaman dikkat edin. Orta göbekten 2 merdiven çıktığını zaman çok geniş ve uzun bir alan göreceksiniz arka kısımda . Bu alanın tam ortası içeriye doğru gömülü ve ölü alan olarak görünmektedir. Ama 2 yıl sonra duvar yıkılacak ve geçiş olacağı zaman o boşluğun sebebi oratya çıkacaktır.,
En son decimus tarafından 08 Oca Çrş, 2014 21:03 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Oca Çrş, 2014 21:01

Eki göremedik?

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 08 Oca Çrş, 2014 21:04

Valla hocam bende yüklemeye çalışıyorum ama olmuyor :) Denemeye devam !

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Oca Çrş, 2014 21:09

decimus yazdı:Valla hocam bende yüklemeye çalışıyorum ama olmuyor :) Denemeye devam !
Site mi hata veriyor? Boyutu çok aşırı büyükse olabilir, formatı uymazsa yazar uygun formatta değil diye? Link ise başında https: olduğu zaman sorun olabiliyor

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 09 Oca Prş, 2014 09:38

Resim

Dün gece elektrikler kesilince bugüne kaldı.. Aşğıdaki üsküdar istasyonunu incelediğiniz zaman girşler daha netleşecektir.

Resim

emrenmert

Mesaj gönderen emrenmert » 11 Oca Cmt, 2014 06:12

Bu hat tahminen 2017 civarında hizmete girecek. Sonrasında ise üç uzatma etabı daha gündemde

2. etap: Çekmeköy-Taşdelen
3. etap: Çekmeköy-Sultanbeyli
4. etap: Sultanbeyli-Sabiha Gökçen Havalimanı

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 11 Oca Cmt, 2014 11:08

Üsküdar istasyonunda fore kazık makinaları çalışmalarında devam etmekte. Henüz çalışmaların başı olması sebebiyle harfiyat alımı başlamadı. Ayrıca saha üzerinde bulunan büyük su borularının olması deplase işlerinin de olacağı anlamına geliyor..

Resim

Bu projenin internet sitesi muhtemelen bugüne kadar yapılmış en kötü site. Zaten yüklenici firmanın kendi sitesi yılda bir kere güncellenen, özensiz site. Halbuki grup şirketlerinden biri tv , radyo dergi gibi bir çok faaliyet kolu mevcut.Ama terzi kendi söküğünü dikemez misali çok kötü bir internet sitesi yapılmış ve vatandaş bilgilendirilmiyor. Halbuki Marmaray gibi aylık ilerleme videolar çekilse ve yayınlansa hem onların motivasyonu artar hemde ciddi reklam yapmış olurlar.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön