Üsküdar istasyonu arkelojik kazı çalışmalarının nihayet sonuna gelindi. Bu yıl itibari ile kazıları tamamlanması ve önümüzdeki yıl 2014'ün ilk günlerinde istasyon imalatı çalışmalarına başlanacağı duyumuna ulaştım. Uzun süreden beri devam eden arkelojik kazı çalışmalarının bitmesi, istasyonun kazılardan etkilenmemesi beni sevindirdi. Çünkü malum Marmaray projesi bu sebep ile 4 yıllık bir gecikmeye sebep olmuştu.Yanlış anlaşılmasın bulunan tarihi eserleri küçümsediğimden değil bunlar tabi ki çok önemli eserler ben yalnızca bu işler sırasında istasyon yeri seçilirken mümkünse tarihi kalıntı bulunmayan noktaların seçilmesi risk alınmaması tarafındayım.
Biliyorum defalarca kez aynı konuyu gündeme getirdim. Üsküdar - Çekmeköy hattının son durağı neresi olacak diye ? Geçtiğimiz günlerde İBB tarafından büyük bir lansman toplantısı yapıldı ve toplantıda bu hattın bulunduğu güzergahın haritasında son durağının Madenler bölgesi olduğunu ve son durağın isminin de Çekmeköy - Sancaktepe olarak haritalarda yer verdi. Bunun devamında ise sarıgazi ve 2 durak ilave edilerek taşdelen'de hat son buldu. Yani İBB'ye göre 2015'te çekmeköye 2018'de taşdelene metro gelecekti.
Buna rağman Çekmeköy belediyes, geçtiğimiz haftalarda mahallenin çeşitli noktalarına hattın son durağının Taşdelen olduğunu gösteren devasa tabelalar astırdı.Bu haritalara göre ise yapımı devam eden hatta uzatma durak yapılarak daha önce tabela asılan "Lunapark" metro istasyonu olarak konumlandırılacaktı.
Kabul ediyorum seçim yatırımı olarak ikisi de projeyi sahiplenip kendi başarıları olarak tanıtıp oy toplamaya çalışıyorlar ama on binlerce insanı ilgilendiren bu kadar hassas bir konuda çok daha dikkatli olunması lazım. Yarın bu projenin son durağı Taşdelen olmadığında insanların yüzüne nasıl bakmayı planlıyoar merak ediyorum. İnsanların biraz daha duyarlı olması ve bu tarz konuları irdelemesi gerekir. Sonuçta seçim öncesi yapılan tüm bu konuşmalar seçimden sonra unutulup gidecektir