ist-M.04:04 » M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18145
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 02 Eyl Pzr, 2012 17:50

Hakan tablo harika olmuş, vallahi eline ayağına sağlık. Bundan daha profesyonel olamazdı, küsuratlara gerek yok dediği gibi, çoğu işletme yolcuya verdiği bilgide onu yuvarlar zaten, M2 hep 4 dk. çalıştı dedik mesela ama normalde 4 dk. nın biraz üstünde bir frekansı vardı, ne yazacaksın, 4,12 mi :) en doğrusunu yapmışsın. Bir gözlem olarak soruyorum, geçen sefer ölçüp yazmıştın zaten ama aracın tamamen durup hareket etmesi arasında yada şöyle diyelim kapı açma ve tamamen kapanma arasında geçen süre ne kadardır? Ortalama? Bir uygulama yapmaya çalışacağız benim kuzen ile birlikte, orada bu duruş süresini standart girmek lazım, çok sallamayalım ortalamaya yakın olsun bari :)

Hakan
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1434
Kayıt: 29 Oca Sal, 2008 15:44

Mesaj gönderen Hakan » 02 Eyl Pzr, 2012 18:05

İstasyonlarda kapı açma-kapama arası süre ortalama 15 saniye kabul edilebilir. Bu Bostancı-Kozyatağı gibi bazı istasyonlarda 4-5 saniye daha fazla oluyor ama Acıbadem ya da Adliye de de 11-12 saniyeyi geçmiyor...

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim
Mesajlar: 919
Kayıt: 08 Tem Pzr, 2012 10:44

Kartal Metro İstasyonu - Birde ulaşmak kolay olsa!

Mesaj gönderen Kamil16 » 02 Eyl Pzr, 2012 21:43

IDO Kartal İskelesinden inince Samandıra, Sultanbeyli yönünde giden minibüslerin kalktığı durağa geldim. Hepsinde M logosu var ve Metro İstasyonundan geçtiğini bağırarak ilan ediyorlar. 8)

Ama bindiğime pişman oldum, minibüsler sanki geri-geri gidiyorlar. Yol bitmek bilmiyor. Ücreti de 1,5TL :x

Sonuçta 20 dakika bir süre zarfında Kartal Metro durağına ulaştım. Bundan sonrası kolay, Sadece 13 dakika'da Küçükyalı'ya ulaştım.

Eve ulaştığımda saata baktım normal Kartal-Kadıköy minibüsü ile gelse idim, 20 dakika daha önce evde oluyordum üstelik daha ucuza. 8)

Sonuç olarak Kartal'dan eve gelirken, zaman kazanmadım ve daha pahalıya geldim. 8)

Bu iş böyle yürümez. Mutlak İBB çare bulmalı. Ring otobüsler yada midibüsler ile vatandaşı minibüs belasından kurtarmalı ve artarma'da indirim avantajını vatandaşa sunmalıdır. Yazık olur Metroya. 8)

Resim
Resim
Resim
Resim 8)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5582
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 02 Eyl Pzr, 2012 22:01

Metro istasyonlarında karşı duvarlara fayans yapmadılar mı? :shock:

Belki eninde sonunda, şöyle 10 veya 20 sene sonra metroyla farkederler ki, AKTARMA nedir bilmiyorlar. Ya öyle olur, ya da yürümez. Bu hep ve her zaman büyük kentlerde zaman kontenjanı ile işler, başka yolu yok artık. Para degerinden dolayı da yok. Eskiden ödediğimiz paraları bir düşünün, ha İstanbul, ha Berlin.

kenanmar
Serbest Geçiş
Mesajlar: 741
Kayıt: 28 Eyl Çrş, 2011 15:47

Mesaj gönderen kenanmar » 02 Eyl Pzr, 2012 22:02

Ama bindiğime pişman oldum, minibüsler sanki geri-geri gidiyorlar. Yol bitmek bilmiyor. Ücreti de 1,5TL Sonuçta 20 dakika bir süre zarfında Kartal Metro durağına ulaştım. Bundan sonrası kolay, Sadece 13 dakika'da Küçükyalı'ya ulaştım. Eve ulaştığımda saata baktım normal Kartal-Kadıköy minibüsü ile gelse idim, 20 dakika daha önce evde oluyordum üstelik daha ucuza.
Yapılan son zamlar sonrası aktarma yapmayacaksanız veya kısa mesafe gidecekseniz veyahut Metrobüs gibi aktarma almayan bir sisteme geçecekseniz minibüse binmek daima avantajlı oluyor. Metro bu hali ve bedava/çok ucuz aktarma almayan haliyle ancak kendi üstündeki trafiğe bi nebze derman olur o kadar.

kenanmar
Serbest Geçiş
Mesajlar: 741
Kayıt: 28 Eyl Çrş, 2011 15:47

Mesaj gönderen kenanmar » 05 Eyl Çrş, 2012 15:51

-------------------------------------------------------------------------------------
Kadıköy-Kartal arasını 32 dakikaya düşüren, 22 km’lik, 16 istasyonlu hatta, sabah işe gidiş yoğunluğunda bile oturacak yer bulmak mümkün. Tıklım tıklım olan Avrupa Yakası metrolarıyla karşılaştırdığınızda Kadıköy-Kartal hattına sessiz bir dinginlik hakim. Vagonlardaki boşluğun verdiği rahatlıktan dolayı makyaj yapan genç kadından, rahatça kitabını ve gazetesini okuyana ve yolculuk boyunca uyuyan birçok kişiye rastlamak mümkün. Vatandaşlar metronun temiz, güzel ve hızlı olduğu konusunda hemfikir. Ancak konuştuğumuz yolcuların dile getirdiği en büyük sıkıntı metro duraklarına ulaşmakta zorluklar yaşanması.

Vatandaşın genel isteği metroya ulaşmak için ring, otobüs ya da minibüs seferlerinin konması. Çünkü Ankara asfaltı paralelinde hizmet veren metroya hem E-5’in üst tarafından hem de sahilden ulaşmak için şimdilik araç yok. Bir diğer şikayet ise Maltepe-Kozyatağı arası durakların mesafelerinin uzun olması. Metroyla ilgili bir diğer önemli istek ise, hattın Anadolu yakasında iş merkezlerinin yoğun olduğu Pendik ve Tuzla’ya kadar uzatılması. Proje kapsamında günde 700 bin kişinin yolculuk etmesinin planlandığı hattı şu anda günde yaklaşık 100 bin kişi kullanıyor. Yetkililer okulların açılması, toplu ulaşımın düzenlenmesiyle birlikte yolcu sayısının hedeflenen düzeye ulaşacağını belirtiyor.
http://haber.gazetevatan.com/Haber/4789 ... EdX4LIdCv8
-------------------------------------------------------------------------------------

kenanmar
Serbest Geçiş
Mesajlar: 741
Kayıt: 28 Eyl Çrş, 2011 15:47

Mesaj gönderen kenanmar » 05 Eyl Çrş, 2012 16:13

İBB'nin plansızlığının bedelini minibüsçü esnafı ve de minibüs şoförlüğü yapan ücretli işçi çekmek zorunda değil. Hiç hoş bir tablo değil. Madem öyle bir önceki sayfalarda da belirttiğim üzere bu metro açılmadan 1-2 yıl evvelden minibüslere uygun hatları tahsis etmediniz? Metro açılır açılmaz da hemen yer değişikliği yapmak mümkün olurdu.
İETT şürekası zarar ediyoruz diyorlar ya, ciddiye almıyorum. Madem ki zarar ediyorsanız ve en büyük gideriniz akaryakıt ise otobüslerinizin güzergahlarını kısaltmak ve de metro ile hem fiziki hem de ekonomik anlamda uygun aktarma koşulları yaratmak için çaba harcamıyorsunuz? Hep son dakikaya kadar bekleyip sonra ehh bir bakalım kafasındalar.

-------------------------------------------------------------------------------------
Dolmuşcuların metro isyanı
Kadıköy - Kartal hattı minibüsçüleri isyan etti.


Kadıköy Kartal hattında çalışan minibüsçüler şu günlerde çok dertli. Zaten her geçen gün artan giderlerden şikayetçi olan minibüs şoförleri, Kadıköy Kartal Metrosu’nun 17 Ağustos’ta faaliyete geçmesiyle birlikte, şimdiden zarar etmeye başladı

Kadıköy Kartal hattında çalışan minibüsçüler şu günlerde çok dertli. Zaten her geçen gün artan giderlerden şikayetçi olan minibüs şoförleri, Kadıköy Kartal Metrosu’nun 17 Ağustos’ta faaliyete geçmesiyle birlikte, şimdiden zarar etmeye başladı. Metroyla birlikte yüzde 60 yolcu kaybına uğrayan minibüsçüler, bırakın kar etmeyi, günlerini kurtarıp, evlerine ekmek parası götürmenin derdine düşmüş durumda.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Kadıköy - Kartal hattında çalışan minibüslerin kaldırılacağı ve iç hatlar açılacağını açıklamasıyla akıbetlerinin ne olacağını merak eden minibüs esnafı, yetkililerin bir an önce kendileri ile ilgili adım atmasını bekliyor. Minibüs esnafının sorunlarını

Metro belimizi büktü

Yirmi yıldır şoförlük yapan Mehmet Doğru, "Hiç bu kadar kötü bir zaman yaşadığımızı hatırlamıyorum” diyor. Giderlerinin çok fazla olduğunu söyleyen Doğru, “Yakıt fiyatları malum, onun dışında bu araçların bakımı, şoförlerin masrafları derken şimdi bir de metronun açılması belimizi iyice büktü. İşlerimiz yarı yarıya düştü. Bu yetmezmiş gibi bir de trafik polislerinin baskısıyla uğraşır olduk. Özellikle metro açıldıktan sonra polisler ayakta bir yolcu bile taşıdığımızı görse, insafsızca ceza keser oldu. Metro da, otobüslerde ayakta yolcu taşınırken bir suç yokta bizler taşıyınca niye var. Minibüsçüler ayakta yolcu taşımasa nasıl para kazanacak, eğer buna bir çözümleri varsa söylesinler biz de taşımayalım. Şuan geleceğimiz belirsiz, biran önce ne yapılıyorsa yapılsın ama bizler mağdur edilmeden yapılsın” dedi.

Trafik cezaları bizi bezdirdi

24 yıldır şoförlük yapan Davut Tekiner de trafik cezalarından yakındı. “Ayakta yolcu taşımak suç ama bizler taşımak zorundayız aksi taktirde para kazanmamız imkansız. Polis bunu anlamıyor her gördüğünde plakamıza ceza yazıyor” diyen Tekiner, “Madem ayakta yolcu taşımak suç neden metroda, metrobüste ayakta yolcu taşınıyor. Eskiden polis cezaları hat sahibine keserdi şimdi şoförlere kesiyor bu yüzden çok mağdur oluyoruz. Evimize bile zar zor para götürebilirken bir de cezalara para yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Evimize para götüremiyoruz

Kadıköy Kartal hattında üç yıldır şoförlük yapan Mehmet Baltacı, içinde bulundukları durumu şöyle anlattı “Ben çalıştırdığım aracı kiraladım, metro açılmadan önce yine idare ediyorduk ama şimdi ne kiramı çıkartabiliyorum ne de evime para götürebiliyorum. Kiramı ödeyemediğim için aracı geri istiyorlar, benden aracı alırlarsa, aileme nasıl bakarım bilmiyorum. Bir tek ben bu sorunu yaşayamıyorum, bu hatta çalışan 200’ e yakın şoför arkadaşımız bu durumla karşı karşıya. Biran önce ne yapılıyorsa yapılsın dayanacak gücümüz kalmadı.”.

Metro açılmadan neden çözüm üretilmiyor

Dört yıldır Kadıköy Kartal hattında şoförlük yapan Medeni Binici de belediyenin sorumsuzluğundan yakındı ve “Belediye metroyu açmadan önce minibüsler için bir güzergah belirleyebilirdi, biz de bu kadar mağdur olmazdık. Maddi sıkıntı içindeyiz, önceden beş kazanan bir araç şimdi bir kazanıyor. Bu araçların her birinde iki şoför çalışıyor, bir de hat sahibini sayarsak üç aile eder yani her araçtan üç aile geçiniyor. Yazık değil mi bu insanlara neden bu kadar sorumsuz davranılıyor. İşler kötü olunca herkes yolcu kapma yarışına girdi o yüzden durak da huzurumuz da kalmadı. Bu konuyla ilgili hiçbir faaliyet yürütüldüğünü göremiyoruz” dedi.

Daha çok çalışıyor, daha az kazanıyoruz

Üç yıldır bu hatta şoförlük yapan Şahin Çelik ise “Bizi öldürmüşler ama mezara koymamışlar” diyerek yaşadıkları durumu özetledi. “Ne kazanıyorsak mazota gidiyor, her servisimizde kavga gürültü oluyor” diyen Çelik, “Her gün daha çok çalışıyoruz, istirahat yok, evimize hasret kaldık. Bunlara rağmen kazanamıyoruz. Çok kazanıyormuşuz gibi birde polisin kestiği cezalarla uğraşıyoruz. Özellikle Metro açıldıktan sonra ayak da bir tane bile yolcumuz olsa ceza yiyoruz. Belediyemizden bu soruna acil bir çözüm bekliyoruz” ifadesini kullandı. .

Belediye araçlarınızı yenileyin diyor ama 37 yıldır şoförlük yapan İbrahim Kılıç ise “Belediye bizlere araçlarınızı değiştirin, Avrupa standartlarına uyun diyor ama bu insanlar yeni bir araç alacak kadar kazanıyor mu diye hiç düşünmüyor. İşler yüzde 50 düştü, maddi sıkıntı içindeyiz, huzurumuz kalmadı. İstiyoruz ki araçlar biran önce hatlara dağıtılsın veya başka bir çözümleri varsa onu uygulasınlar ama biran önce uygulasınlar” şeklinde konuştu.

Hükümet artık bizden oy beklemesin

Kadıköy Kartal güzergahında hat sahibi olan Cihan Yılmaz ise cezaların arttığını ifade ederek, “Eğer ayakta yolcu taşımamızı istemiyorlarsa indi bindi ücretini 5 lira yapsınlar, biz de taşımayalım. Akaryakıt fiyatları her geçen gün artıyor. Minibüsler sadece akaryakıta çalışır hale geldi, eskiden olsa yarım serviste masrafımızı çıkarırdık ama şimdi tam gün çalışıp çıkartamıyoruz. Bu araçların her birinden en az üç aile geçimini sağlıyor. Yani tek bir aracın bile kontağını kapatması üç evin ekmeğine sebep olur. Masrafların artması bir yana şimdi bir de metro istasyonu devreye girdi, işlerimiz yarı yarıya düştü dayanacak gücümüz kalmadı. Biz metro yapılmasın demiyoruz yapılırken, başkaları mağdur edilmesin, bir önlem alınsın diyoruz. Bu gidişat hiç iyi değil. Hükümet artık bizden oy beklemesin” dedi.

Ünal Önal - Kent Yaşam 4 Eylül 2012
http://www.gercekgundem.com/?p=486825
-------------------------------------------------------------------------------------

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18145
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 05 Eyl Çrş, 2012 16:36

İETT hep zarar ediyor, 12-13 sene önce zarar ediyoruz dediler gece çalışan işçilerin çalışmalarını azalttılar, fazla mesaiye kalanların mesailerini iptal ettiler, yapılan şey yanlış değildi ama çünkü aynı iş yine yapılabildi, hemde hiç sorunsuz, ama kurum bu şekilde kar edemedi, hep bahane yakıt, iyi de kardeşim o da devletin sorunu vatandaşın değil ki, devlet akaryakıt üzerinden vatandaşa bindirdiğini kendine de bindiriyor ise biz ne yapalım? Bu düzeni kuran vatandaş değil ama İETT hep şikayet ediyor, hiç demiyor biz hantal bir kurumuz, bir hat düzenlemesi denilen şeyi hala 100 yıllık kafa ile yapmaya çalışıyoruz demiyor, hep yapıcaz edicez, biz köklü bir kurumuz falan filan. Ya geçin bunları siz köklü bir kurum değilsiniz, hele ki Dersaadet Tramvay Şirketi hiç değilsiniz, ama gel gör ki hava atmanın tek yolu. Otobüs hat planlaması neye göre yapılır, nedir? Bir yere otobüs için imza toplayın gelsin, ha oraya gelene kadar boş gelmiş, nereden geçmiş kimin umrunda, örnek Altınşehir Şahin Tepesi, yolu olmayan bir yerdi, buradaki evlerin durumuna değinmeyeceğim, diğer konulara hiç girmeyeceğim. Burada oturan insanlar bir araya gelip imza topladılar, bir şekilde baskı yaptılar zamanında ve yolu yokken otobüs götürttüler, yani yolu yoktu diyorum bölgenin 8-10 sene önceki halini biliyorsanız ne kast ettiğimi biliyorsunuzdur, evet vatandaşı takdir ettim istedi istediğini aldı ama nasıl bir planlama, otobüs nereden nereye gidecek ne olacak? Vatandaşın tek bildiğim mahallesine otobüs gidiyormu gidiyor, eh tamam. Bugünkü durumu bilmiyorum benim anlattıklarım eski olay ama İETT kendisi de böyle planlıyor sanki, metrobüsü uzatırken onu besleyecek otobüs hatlarını koydu? Metroya neden konulmuyor? Yani yazacak çok şey varda bende kalsın, olur ya bir gün oturup bir çay içip sohbet etme imkanımız olursa anlatayım ama yazmayacağım, hem kızıyorum hemde suçlamaya girer, onlar çok kılıf bulur biz ispat bulamayız.

kenanmar
Serbest Geçiş
Mesajlar: 741
Kayıt: 28 Eyl Çrş, 2011 15:47

Mesaj gönderen kenanmar » 05 Eyl Çrş, 2012 17:04

Eyvallah Esat! Valla ne diyeyim tahmin edebiliyorum. Şahintepesi-Altınşehir-Güvercintepe halkı gibi İstanbul'daki bir çok mahallelinin elbette kusuru yok sonuçta gecekondu yapılmasına göz yumulması devletin bu güne değin zımnen desteklediği bir olguydu. Böylece işçi olarak büyük şehre gelen vatandaş kendi barınma ihtiyacını kendi görüyor, devlete yük olmuyor ayrıca istihdam edilmek için ucuz iş gücü oluyordu. Hem sermaye sahibi hem de devlet bu işten memnundu. Şimdi devir değişti inşaat sektörü ekonomiyi sürükler hale geldi. İstanbul uluslararası bir şehir niteliğine büründüğü için emlak piyasası borsadan bile daha değerli oldu. Artık devletçi değil tam kapitalist düzendeyiz ama İETT bir türlü düzgün kapitalist olamadı, batık olmakta ısrar eden keyfi bürokratçılık etkisinde kaldı. Devlet de ticari işletmeyi gayet güzel yönetir ama İETT senelerdir içi boşalan manasızlaşan bir kurum. Öyle ki son otobüs ihalelerinde artık garajların işletme haklarını devrediyorlar. Aslında İETT fiilen özelleşmiş oldu. Umarım verimlilik ve kamu hizmeti adına gelir-gider dengesini tutturmayı bir gün olsun düşünebilirler.
Bir gün de İETT başkanı çıksın desin ki biz bu akaryakıt üzerindeki vergilerden şikayetçiyiz. Şöyle şöyle tasarruf tedbirleri aldık desin. Yok ne gezer anca o heyet geldi metrobüs bu heyet gitti birbirimizi övgülere boğduk, derler :) Asıl şikayetleri halktan ağızlarının içindeki baklayı tahmin edebiliyorum. Biz sadece Metrobüs'ten kar ediyoruz, ey vatandaş geriye kalan otobüsleri verdik ona buna sen de başının çaresine bak modundalar.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18145
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 05 Eyl Çrş, 2012 17:14

kenanmar yazdı:Biz sadece Metrobüs'ten kar ediyoruz, ey vatandaş geriye kalan otobüsleri verdik ona buna sen de başının çaresine bak modundalar.
Kesinlikle ama kesinlikle düşünün ki karşılaştırması yapılamayacak olmasına rağmen bir ara tramvay yoluna dahi göz dikildi, tramvay kaldırmıyor metrobüs koyalım denildi. Vatan caddesini alın bir şey demiyorum, mantıklı ama Millet caddesinden tramvayı kaldırıp aynı kapasiteyi yakalamak için yine 30 sn. de otobüs mü işleteceksin :) ya bilmiyorum da gerçekten kim örnek alıyor İETT yi, yani Bangladeş dışında. Amerika'da övüldük, İngiltere bizi çok beğendi, Napoli denizciliği bizden öğrenecek :) hee tabi.

Hakan
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1434
Kayıt: 29 Oca Sal, 2008 15:44

Mesaj gönderen Hakan » 05 Eyl Çrş, 2012 18:02

Öncelikle minibüslerin %60 yolcu kaybına uğradığı falan yalan, metro neredeyse hiç bir otobüs ya da minibüsün yolcusunu kapmadı. Zaten taşıdğı yolcu sayısı 100.000 civarında.

Minibüsler ne yapacakmış? Ya arkadaş 1000 minibüs varsa bunların 3000 kişiye iş sağladığını düşünsek bile devlet kendi sözleşmeli personeline bile iş garantisi vermiyor, minibüsçülere iş garanti etmek zorunda mı? Ne yaparlarsa yapsınlar, beğenmiyorlarsa geldileri köylerine geri dönsünler.

İETT zarar ediyor, zarar ediyor. İETT yeni otobüsler almasa yine zarar ediyor mu? Bence etmiyor, ben mi yanlış görüyorum acaba? En çok gördüğüm hatlar olduğu için söylüyorum 130 ve 17K'ya ayakta binmeniz bile imkansız sabah akşam. 15 dakika önce gördüm, akşam Kadıköy yönü boş olması gereken 17K da yinede koltuklar doluydu, hem de körüklü otobüs hep...

Bence belediye özellikle minibüs işini sonlandırmak için çok güzel bir fırsat yakaladı, 3 minibüse 1 otobüs olarak Otobüs AŞ'den hat versinler. İstemeyenler ise taksi dolmuş olarak mahallelerden metro istasyonlarına yolcu taşısın. Bu işi şu 2-3 ayda çözmezlerse sonra isteselerde çözemezler...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18145
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 05 Eyl Çrş, 2012 21:14

Ya yazacam yazamıyorum, darbe destekçisi diyeceksiniz :) kardeşim ne bu ya, bıktım ben ha yıllardır, aman ekmeğimiz elden gidiyor hükümet bizden oy beklemesin, bak bir daha oy vermem haaaaa, tavşan dağa küsmüş dağında çok ta ... umrundaymış, hayret bir şey. Bende diyorum vermeyecem bir daha, bende kızıyorum bir sürü şeye ama geçen seçimde geliş tarihimde de denk gelince koşa koşa gittim oy verdim havalimanında, yani bunu niye söylüyorum, olmuyor işte, bir sorumluluk hissediyor insan ve gidip bir oy veriyor, ona ya da buna birine veriyorsun. Madem bu kadar gücü var bu minibüsçülerin vermesinler hep birden oy düşürsünler hükümeti gelen hükümetle de al gülüm ver gülüm geçinsinler. Bende yazıklar olsun diyeyim, ya arkadaş şunu kafamız alsın artık AVRUPALILAŞMAK İÇİN YAPILMIYOR bunlar, İNSAN GİBİ YAŞANSIN, MEDENİYET dediğimiz TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVARDAN lanet bir kılda biz koparalım diye yapılıyor, İNSANA SAYGI, KENTİNE SAYGI, KENDİNE SAYGI. Minibüsler ne olacakmış? Bilmiyorum, bir çözüm bulsunlar, işsizler ordusuna yeni insanlar katılmasın, yıllardır ödenmeyen vergilerinde hesabı verilsin ama, biletsiz, hesapsız kitapsiz taşınan yolcuların hesabı verilsin, öğlene kadar tüm günün parasını çıkartıp gece yarısına kadar cukka yapılan paraların hesabı verilsin, şöyle bir geriye dönük sigortalar ödensin bakalım, arkadaş sütmü yağıyor gökten ki hepimiz ak kaşık olduk.

Cevapla

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön