ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18156
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 16 Ağu Prş, 2012 21:48

Evet izledim videoyu bu akşam, hoştu, değişikti ve tabiiki seninde değindiğin gibi bir değişiklik yapılmış olması açısından iyiydi, bu sefer negatif yorum yapmayacağım :D Başkanın şevkini kırmayayım sonra bizi alıntılamakla suçluyor falan derler :)

Evet, Kadir Bey bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini açıkça dile getirdi, bu bir mesaj yönetime, parti içinden ya da siyaset içinden diyeyim tanıdığım bir iki dostum hep şunu söylerlerdi "İstanbul'a Belediye Başkanı olmak milletvekili olmaktan çok daha değerli bir iş, normalde kimse İBB Başkanlığını bırakıp basit bir milletvekili olmak istemez" bende aynen böyle düşünüyorum, Kadir Bey daha genç, bir dönem daha İstanbul'u götürür, eleştirdiğim işleri olsa da yatırımlar adına çok başarılı buluyorum ve devam etmesini de isterim. Ortada şöyle bir durum var, yine aynı ortamlarda İstanbul çantada keklik değil sözleride ediliyordu, evet tabii ki mevcut yönetim başarılı işler yapıyor ve bu oy oranını arttırıyor, belediye alanının genişletilmesi ve son dönemdeki ilçe oluşumları ile de mevcut yönetimin oylarının artacağı görüşü hakim ama yine de "olmaz olmaz dememek lazım" diyenlerde var. Bu yüzden bu aşamada bir isim değişikliği ne götürür ne getirir bunu çok iyi hesaplamaları lazım. Beni az çok bilenler yerel seçimlerde particiliğe karşı olduğumu bilirler, iş yapan kimse o kalsın, yapmıyorsa yapacak olan gelsin derim. Bir vatandaş olarak ben değişmesini istemem. Bunları niye yazıyorum malum iktidar partisi önümüzdeki seçimlerde kadro sıkıntısında, bunu aşmanın iki yolu var ya sözünü yiyecek ya da belediye ve meclis içinden değişim yapacak. Bu yüzden ilk dillenen bu konu oldu, ben birilerinin duyduğu ya da dillendirdiğinin aksini duydum Binali Yıldırım İzmir B.B., Ertuğrul Günay İstanbul B.B., şeklinde ama Kadir Bey'in bu talebi ile bir takım değişiklikler olabilir tabii parti tüzüğünde bir değişiklik olmaz ise, bakalım göreceğiz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18156
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 16 Ağu Prş, 2012 22:59

Açılış hazırlıkları devam ediyor, fotoğraflar Kent ve Demiryolundan alıntıdır

Resim

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 16 Ağu Prş, 2012 23:10

Hay Allah, bu videodaki olaya burada Flashmob derler yahu :shock: Valla tıpatıp ona benzedi. Çok ilginç! Hoş.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18156
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 16 Ağu Prş, 2012 23:11

alabay yazdı:Hay Allah, bu videodaki olaya burada Flashmob derler yahu :shock: Valla tıpatıp ona benzedi. Çok ilginç! Hoş.
Flashmob zaten, ÖBB Westbahnhof u yeniledikten sonra açılışında yapmıştı, hatta videosunu paylaşmıştım. Değişik bir aktivite olmuş bizimkiler için, yani bunu kötü anlamda söylemiyorum, pek bu tip işler yapılmaz bizde. Daha önce bir firma reklam çekimi yapmıştı (güya) bu şekilde.

oglcan
Sezonluk Yolcu
Mesajlar: 167
Kayıt: 06 May Çrş, 2009 19:30

Sonunda

Mesaj gönderen oglcan » 17 Ağu Cum, 2012 02:06

30 Ocak 2005'ten beri beklemiştik. Tam 2756 gündür "Ha açıldı, ha açılacak" dedik ve nihayet açılıyor. Darısı hala inşaatta olan aşağıdaki hatların başına! :)

1. MARMARAY (Halkalı - Gebze)
2. M1 LRT Hattı Yenikapı Uzatması
3. M1B Otogar - Kirazlı LRT Hattı
4. M2 Şişhane - Yenikapı Metro Hattı Uzatması
5. M3 Kirazlı - Metrokent / Olimpiyat Stadı Metro Hattı
6. M5 Üsküdar - Çekmeköy Metro Hattı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18156
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 17 Ağu Cum, 2012 02:17

Evet, bakalım açıldıktan sonra bizi neler bekliyor. Diğer açılacak hatlara göz atarsak bu yıl içerisinde planlanan takvime göre Eylül ayında Başakşehir-Kirazlı açılışı var, sarkma olursa Ekim diyelim hadi :) ondan sonra M1B var ama tarihi bir öyle bir böyle anlayamadık gitti, güya bu yıl sonuna kadar Bağcılar hariç açılacaktı ama ortada 2013 ilkbahar sözleride var. Fakat 2013 sonuna doğru yine bereketli olacak ortalık, inşallah her şey yolunda giderse bayağı bomba bir açılış olacak gibi Marmaray tüp geçiş kesimi, M1 ve M2 Yenikapı bağlantıları, 3 ü bir arada kahvesi, sütü, şekeri. :D

Hakan
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1434
Kayıt: 29 Oca Sal, 2008 15:44

Mesaj gönderen Hakan » 17 Ağu Cum, 2012 03:38

Ak Parti nin İstanbul da hala rakibi yok. Çantada keklik değil diyenler yanılıyor. En ciddi rakibi kim olabilir ki? Ana muhalefetin lideri geçen dönemin başkan adayı değil mi? O bile 15 puan fark yemişti. Bu dönem Topbaş biraz yıprandı, ya da yipratıldı ama ana muhalefet de aday arayacak.

Partiler üstü düşünsek bile benim gibi Topbaş ı başarılı bulan milyonlar var, Topbaş umarım aday gösterilir, eğer misal Ertuğrul Günay aday gösterilse benden oy çıkmaz, Binali de ancak İzmir den aday gösterilir.

Devlet de iş yapmak özelden 2 misli zor ve Topbaş 2 dönemde neredeyse istanbul un tüm ana sistemini kurmuş olacak. Bu hem raylı da hem de lastik tekerleklide böyle...

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 17 Ağu Cum, 2012 10:20

6. M5 Üsküdar - Çekmeköy Metro Hattı
M5 Başakşehir değil miydi? Üsküdar hattı hangi numara olacak, ben de merak ediyorum.

Hâlâ bizim numaralandırma sistemimiz beni rahatsız ediyor! M1A, M1B … Olur mu yahu? Çiftleştirme yapılsaydı? M1 ve M11, M2 ve M22, M5 ve M55? Çok fazla dallanma budaklanma olmayacak herhâlde/inşaallah. Ve evet, en basiti, tüm mümkün hatlarai kendisine has bir numaracık vermekti. Ama ne eksik? Ne? Masssterplânnn! O zaman sürpriz de olmazdı, hemen herkes, önümüzdeki 80–100 yıl içın hangi hatlar düşünülmüş, bilirdi, ona göre de hat numaraları verilirdi. Postakodu gibi.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 17 Ağu Cum, 2012 10:27

Bu siyaset şeyleri ilginç; burada belediye başkanı başkan olduktan sonra, partisini terk eder. Burada her kentte öyle mi, bilmiyorum, Berlin’de belki değil, ama bizim burada küçük kentlerde öyle; çünkü başkanın parti siyaseti yapması sözkonusu değil. Önemli olan belediye meclisi.

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim
Mesajlar: 919
Kayıt: 08 Tem Pzr, 2012 10:44

Teşekkürler Topbaş

Mesaj gönderen Kamil16 » 17 Ağu Cum, 2012 11:49

M4 Kadıköy - Kartal Metrosu bugün açılıyor. Tam 7 yıllık bir maraton bitti.

Hayırlı olsun. Haftasonları bu hattı keyif ile kullanacağım. artık Kadıköy'e araba ile gitmeye gerek kalmadı.

İstanbul halkını ŞEHİR İÇİNDE "minibüs" denen garabetten kurtaranlara teşekkür ediyorum. Bundan sonrakilere de teşekkür edeceğim.

Bu çağdaş ulaşım için tüm emeği geçenlere teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18156
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 17 Ağu Cum, 2012 12:27

Hakan 2009 daki oy oranları %44 e %37, yani sadece %7 fark vardı, bana kalsa bende bu aradaki farkın açılmış olmasını beklerim, aslında aksini iddia etme değildi arkadaşların söylediği sadece o zamanki aday bile bunu aldı ise daha düzgün bir aday ile zorlayabilirler diye düşünüyorlar, bir de bunlar böyle benim gibi sandıktan sandığa siyaset gören arkadaşlar olmadığı için :) ben sözlerine itibar ettim, bakalım bunu seçim zamanı gelince göreceğiz. Herkes tercihini yapar, ben Kadir Topbaş'ı başarılı buluyorum ve meclise gönderme gereği olmaz ise devam etsin isterim.

Başar şöyle izah edeyim M3->M1B, M5->M3 olunca Üsküdar'da M5 oldu.

Hakan
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1434
Kayıt: 29 Oca Sal, 2008 15:44

Mesaj gönderen Hakan » 17 Ağu Cum, 2012 13:00

Hmm oy oranlarını unutmuşum ama yine de Ak Parti nin oy oranı şu an 50 den az değil ve Topbaş'ın da anı seviyelerde olur. Onu da geçtim Türkiye'de solun çıkarabileceği belediye başkan adayları bellidir, partinin başkanı bütün medyanın çabalarıyla o oy oranını yakaladı. Seçim döneminde İstanbul'da yapılmış icraatler yerildi, yapılamamışlar bangır bangır seslendirildi.

Neyse aday çıksa çıksa, Yılmaz Büyükerşen, Mustafa Sarıgül gibi biri olur ama onlarda eski İzmit belediye başkanının akibetini paylaşır.

İktidar partisi İstanbul'u kesin alır, bence anamuhalefet Ankara'yı almaya çalışmalı ve İzmir'i de korumaya çalışmalı. Bu seçimde Ankara'yı iktidar, İzmir'i muhalefet alırsa şaşırmam.

Çok siyaset yaptık, şunun şunun şurasında 1,5 saat kaldı keşke orada olabilseydim...

Cevapla

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön