tünelin ucu göründü

şöyle olabilirmi? esat o aç-kapa tünelin en kuzey ucundan en güneydeki komşusu marmaray duvarı 200 m geliyor. m1 peron boyu neydi? sen söylemiştin ama yaşlandık. hafıza unutuyor.Esat yazdı:Güzel gelişme bakalım bitiş noktası neresi olacak, daha önce bir çizim yapmıştım bununla ilgili, bakalım tutturabilecekmiyim?
Hım, bende daha önce aynı kotta olduğunu konuşmuştuk diye hatırlıyorum? Ama M1 bir üst katta kalıyor olabilir, o tünel ağzı ile M2 tünel ağzı farklı yükseklikte gibi, haklısın galiba.Mehmet Kasım yazdı:m1 sitasyon tüneli m2'nin alt katında veya üst katında oalbilir abi. farklı katlarda olacak diye hatırlıyorum. o zaman m2'nin incirliye doğru uzamasında bi sıkıntı olmaz. kızılay metro istasyonu gibi bir şey olabilir o kısımda.
Yanlış anladın 130 metreye peron dahil zaten. yani sen 202 ölçmüşsün, ben orada girişi dahil 130 metresi M1 Yenikapı istasyonu olabilir diyorum, binaların altına girmeye gerek falan yok. M1 istasyonu bitişi ile Marmaray duvarı arasında da 70 metre mesafe kalır, o mesafeden de M2 hattı geçebilir.kuzeyde 130 m'yi yediysen kalan 70 m'de istasyon peron boyu yetmez sanırım. peron boyu için 40 m daha lazım.
,istasyon peron yapısı aç-kapa bölgesinde olabiliyor mu? inşaat tekniği açısından genelde aç-kapa bölgesinin istasyon dışında olduğunu görüyorum. yanlışmıyım.
(Yenikapı istasyon girişindeki 71 m.’lik tünel olarak açılacak kısım, aç-kapa yapısına dönüştürülmüştür.