ist-M.03:01 » M1 Aksaray-Yenikapı Güney Uzatması İnşaat
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hımm, onlar çalışma yapılırken çekilmiş fotolar, daha önce ilk kazıdan resimler vermiştim, onlar kazı yapılıp kot farkı falan olayı düzeltilip araya bir de duvar atılmış hali
son resim ise Ağustos ta yapılan üstünün kapatılması işine ait, resimlerin başına yazmayınca herhalde yanlış anlaşılmalara neden oldu.

-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Olan bizim tramvayın raylarına oldu yani
bir daha da takılmaz artık onlar oraya, inşallah yanılırım tabii ki ama ortada şöyle bir durum var orası Aksaray meydana kadar kazılmış gibi, dolayısı ile Yenikapı bağlantı güzergahında ciddi bir değişiklik var anlamına geliyor, eski güzergah camii ile köprü arasından Ender mağazası istikametine gidiyordu, eğer güzergah/proje bu yöne çevrilmiş ise İSKİ altından geçecek gibi fakat orada da bildiğiniz gibi yer altı otoparkı ve yer altı çarşısı var ve onlarda herhangi bir işlem yapılmadı, proje ne şekle döndü acaba bunu gerçekten merak ettim şimdi.

-
- Seyyah
yenikapıdan kalkan bir emtrobüs hattı projelendirilmiş. vatandan e6'ya gidecek. bahçeşehir nihai hedef.Esat yazdı:Olan bizim tramvayın raylarına oldu yanibir daha da takılmaz artık onlar oraya, inşallah yanılırım tabii ki ama ortada şöyle bir durum var orası Aksaray meydana kadar kazılmış gibi, dolayısı ile Yenikapı bağlantı güzergahında ciddi bir değişiklik var anlamına geliyor, eski güzergah camii ile köprü arasından Ender mağazası istikametine gidiyordu, eğer güzergah/proje bu yöne çevrilmiş ise İSKİ altından geçecek gibi fakat orada da bildiğiniz gibi yer altı otoparkı ve yer altı çarşısı var ve onlarda herhangi bir işlem yapılmadı, proje ne şekle döndü acaba bunu gerçekten merak ettim şimdi.
acaba yenikapı-aksaray geçişi nasıl olacak? bu rayları metrobüse kurban vermiş olmayalım.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hakan bahsettiğimiz Aksaray A Baş dediğimiz metro çıkışı önündeki tramvay rayları, oradaki düzenleme esnasında sökülmüşler, o raylar aslında herhalukarda gerekli idi, ama Aksaray kalkışlı bir tramvay hattını planlamalara almadıkları için gereksiz gibi görünüyor. Diğer taraftan Mehmet senin sitede okudum ben o haberleri ama onlar bence bir metrobüs hattı değil, daha önce Vezneciler-Fatih arasında denenmiş ama başarızlıkla sonuçlanmış olan "otobüs şeridi" uygulaması, bakalım bu sefer becerebilecekler mi, özellikle Millet caddesinde imkansız gibi geliyor bana. Vatan caddesi üzerinde de zaten mevcut trafik kilit iken nasıl olacak, yolun ortasındaki o güzelim çiçekli refüj mü feda edilecek? Kaldı ki vatan caddesine bir metrobüse aslında acayip taraftarım tartışmıştık bir başlık vardı diye hatırlıyorum.
-
- Kadrolu Personel
Size suriçinde trafiğin minimum seviyeye indirilmesini sağlayacak şeyi söyleyeyim, bu bir gün uygulanırsa işte o zaman ne trafik sıkışır ne de başka bir şey yapılmaya ihtiyaç olur.
Yapılması gereken, suriçi dediğimiz yani artık tamamı Fatih ilçesi olan yerde üretim yapan hiç bir yerin kalmaması, orada hastanelerin sadece Fatih ilçesinin ihtiyacına yönelik olarak bırakılması ve teknik anlamda insanları oraya gitmeye zorunlu bırakan techizatın başka hastaneler taşınması. İlk etapta Unkapanı-Yenikapı çizgisinin doğusu sonrasında da batısının tamamen turistik hale getirilmesi ile trafik sadece yaya trafiğine dönüşecektir.
Mesela bana göre ne işi var kardeşim Emniyet'in, Vilayet'in, İl Özel İdaresi'nin vs.. nin orada. Taşı bunları sur dışına, koskoca hükümet yer mi tahsis edemiyor. Götürün Beylikdüzü'ne emiyorum ama en azından sur içini siz ferahlatın. Vatan caddesinde protokol oturup, yürüyüş izliyor ayıptır yahu, gidin Veliefendi'de yapın yürüyüşü...
Bu çok uzun sürecek ve pahalı bir süreçtir ama yapılması kaçınılmazdır. İstanbul'un ağırladığı yıllık 7 milyon turist bana göre komik denilebilecek kadar az. Doğu Roma ve Osmanlı'nın başkenti, bunun 5 mislini ağırlayabilmeli. Bunun için de sur içinden turizm dışında yapılan işleri çıkarmalıyız.
Neyse konu saçma yerlere gitmesin, insanlar elektronik alışverişi için Doğubank'a, okul alışverişi için Mahmutpaşa'ya, 1 milyoncular dandik malları almak için oralara gitmeyi bıraktığı gün bizim metro da tramvay da işe yarayacak. O zaman Aksaray'da ilave raya ihtiyaç da olmayacak...
Yapılması gereken, suriçi dediğimiz yani artık tamamı Fatih ilçesi olan yerde üretim yapan hiç bir yerin kalmaması, orada hastanelerin sadece Fatih ilçesinin ihtiyacına yönelik olarak bırakılması ve teknik anlamda insanları oraya gitmeye zorunlu bırakan techizatın başka hastaneler taşınması. İlk etapta Unkapanı-Yenikapı çizgisinin doğusu sonrasında da batısının tamamen turistik hale getirilmesi ile trafik sadece yaya trafiğine dönüşecektir.
Mesela bana göre ne işi var kardeşim Emniyet'in, Vilayet'in, İl Özel İdaresi'nin vs.. nin orada. Taşı bunları sur dışına, koskoca hükümet yer mi tahsis edemiyor. Götürün Beylikdüzü'ne emiyorum ama en azından sur içini siz ferahlatın. Vatan caddesinde protokol oturup, yürüyüş izliyor ayıptır yahu, gidin Veliefendi'de yapın yürüyüşü...
Bu çok uzun sürecek ve pahalı bir süreçtir ama yapılması kaçınılmazdır. İstanbul'un ağırladığı yıllık 7 milyon turist bana göre komik denilebilecek kadar az. Doğu Roma ve Osmanlı'nın başkenti, bunun 5 mislini ağırlayabilmeli. Bunun için de sur içinden turizm dışında yapılan işleri çıkarmalıyız.
Neyse konu saçma yerlere gitmesin, insanlar elektronik alışverişi için Doğubank'a, okul alışverişi için Mahmutpaşa'ya, 1 milyoncular dandik malları almak için oralara gitmeyi bıraktığı gün bizim metro da tramvay da işe yarayacak. O zaman Aksaray'da ilave raya ihtiyaç da olmayacak...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Dur hemen bu mesajın için siteye "yıldız" sistemi kurayım, eminim 1000 tane yeşil yıldız alır
sözlerine sonuna kadar katılıyorum, sonuna kadar destekliyorum, bir gün uygulanırsa demişsin ya işte o birgün ün hiç gelmeyeceğine inandığım içinde üzülüyorum. Senin benim gördüğümüzü neden yönetenler göremiyor, ya da bizler yanlışmı görüyoruz bilmiyorum ki.