ist-M.04:01 » M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Gecmis olsun, ben okumadim henuz haberleri acaba Sagmalcilara cikista mi oldu, daha oncede o bolgede ani hava degisimleri ya da asiri soguklarda rayda kirilma meydana geldigi olmustu, oyle bir olay meydana gelip te fark edilemedi ise deray olabilir, ama giris ve cikista hiz düsük oldugu icin büyük kaza olmaz bakalim bir haberleri kurcalayalim.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://gundem.milliyet.com.tr/metroda-k ... efault.htm
Bu sefer 1. yolun cikis degilde sanirim peron giris tarafinda kirilma meydana gelmis, dedigim gibi cok hizli girilen bir bölge degil zaten ama her halukarda arac deray edip perona carpsa idi ciddi yaralanmalar meydana gelebilirdi, sanirim makinist kirigi fark ederek araci durdurmus, tekrar gecmis olsun dileklerimle.
Bu sefer 1. yolun cikis degilde sanirim peron giris tarafinda kirilma meydana gelmis, dedigim gibi cok hizli girilen bir bölge degil zaten ama her halukarda arac deray edip perona carpsa idi ciddi yaralanmalar meydana gelebilirdi, sanirim makinist kirigi fark ederek araci durdurmus, tekrar gecmis olsun dileklerimle.
Seferler normale dönmüstür diye düsünüyorum, olay sabah meydana gelmis anladigim kadari ile, o saatte ray kaynagi ile ugrasilmamistir herhalde, genelde bu tip durumlarda cebre ile ray sabitlenir ve gecis hizi 5km/s ya düsürülür , seferlerin bitiminde de o ray kaynaklanir.Atatürk Havalimanı’ndan Aksaray istikametine ilerleyen metro, saat 07.30 sıralarında Bayrampaşa’daki Kartaltepe-Kocatepe istasyonuna yaklaştığı sırada rayda meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle acil olarak durduruldu.
Edinilen bilgilere göre olayın raylardaki bir sorundan kaynaklandığı belirtildi. Metronun teknik bir arıza nedeniyle istasyonun bulunduğu beton zemine çok yaklaştığı, bunun üzerine de vatman tarafından acil olarak durdurulduğu öğrenildi. Metronun durdurulmasının ardından panik yaşayan yolcular tahliye edildi. Olayın ardından raylar üzerinde teknik ekiplerce çalışma başlatıldı. Kartaltepe - Kocatepe durağından seferler tek hat üzerinden yapılmaya devam edilirken, onarım çalışmaları da sürüyor.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bugün sabah saatlerin bir araçta meydana gelen arıza sonrasında araçta bulunan yolcular hatta indirilerek tahliye edilmişler, aşağıdaki linkte yer alan ibarelere göre yolculara sadece aracı tahliye edin anonsu yapılarak hat ortasında indirilmişler ve kendi başlarına hattı terk etmişler, yapılan şikayetlere de bir dönüş olmadığı yönünde ifadeler var acaba nedir araştırmak lazım. Maalesef bu tip olaylarda bilgilendirme eksikliği oluyor, bu pekte hoş bir durum değil ama maalesef oluyor, diğer şekilde belirtilen durum ise dediğim gibi hattın neresinde indirilmişler, işletmedeki diğer trenlere nasıl bir bilgilendirme yapılmış bunları bilmek lazım, ben o saatlerde hatta idim ama denk gelmedim demek ki.
http://www.haber7.com/haber/20110606/Me ... r-etti.php
Bu haber ile alakasız bir detay ama hattın numarası yine değişiyor
daha doğrusu yine değişiyor demeyeyim ama daha önce değindiğim M3 Kirazlı hattı ile birlikte işletme yapılacağından dolayı iki hattında numarası değişecek diye bir şeyler duydum.
http://www.haber7.com/haber/20110606/Me ... r-etti.php
Cevap verilmemesi ile ilgili şunu söyleyebilirim, o anda ilgili birime arızanın nedeni ile ilgili teknik bilgi gelmedi ise doğal olarak "size konu hakkında geri dönüş yapılacaktır" şeklinde bir ifade ile şikayetçiler cevaplanır, bu standart bir yöntem daha fazlası da olmaz, ben şu anda ki durumunu net olarak bilmesem de Ulaşım A.Ş. nin bu konuda iyi firmalardan olduğunu biliyorum.Havalimanı- Aksaray yönünde sefer yapan metro 09.30 sularında arıza yaptı. Davutpaşa İstasyonu'na yakın bozulan araç içindeki yolcular bir süre metro içinde bekledi. Yapılan açıklamada sadece 'aracımız arızalanmıştır lütfen aracı tahliye edin' denildi.
Yolcular karşıdan gelecek olan metronun tehlikesine dair önlem alınmadan ve açılan kapılardan oluşan yüksekliğe rağmen atlayarak aracı boşalttı. Vatandaşlar hiçbir yardım almadan metrodan indirilmelerine tepki gösterdi.
Bu haber ile alakasız bir detay ama hattın numarası yine değişiyor

- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bunun becermek ile bir alakası yok, bu tip kelimeler kullanmayalım lütfen.
Tercih ile alakalı bir durum var Başar, sana bana göre yanlış olabilir, işi yapana göre doğru ise ne yapabiliriz? Sana kaç kere dedik araştırmacı bilim insanı çıkart bir sistematik silsilesi gereğini yapalım, neysee yeri değil şimdi, ben sonra senin kulağına anlatırım Basel' de bir öğlen yemeğinde 

- alabay
- Evliya Çelebi
Ne o, sen Basel havalimanına mı ineceksin? Oho, bu olmadan haber ver! Ama orası (havalimanı ta kendisi) Fransa, Basel İsviçre'de, ve Basel fena pahallı 
Ya, becermekle nasıl alâkası olmaz? Tercihle ne alâkası var? Geçenlerde İETT'nin sayfasında şöyle bir baktım, nasıl ve ne şekilde numaralandırmaları toplamışlar (otobüslere ek hepsi var ya, şhv1, şhv2, _t2, _tk ne güzel uyduruk şeyler. Bunun aslında mantıkla alâkası var!

Ya, becermekle nasıl alâkası olmaz? Tercihle ne alâkası var? Geçenlerde İETT'nin sayfasında şöyle bir baktım, nasıl ve ne şekilde numaralandırmaları toplamışlar (otobüslere ek hepsi var ya, şhv1, şhv2, _t2, _tk ne güzel uyduruk şeyler. Bunun aslında mantıkla alâkası var!
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hadi canımm!!! Gerçekten mi?alabay yazdı: Bunun aslında mantıkla alâkası var!

Bu arada Basel e falan inmiyorum, Basel nere be dünyanın öbür ucu

- alabay
- Evliya Çelebi
Emin misin, mantığın beyin tarafından üretildiğinden?
O zaman neden dijitale logic derler? Mantık kurallara göre işleyen bir şey, en azından kuram, beynin ürettiği fikir, hürriyet, hayal gücü, vs.
Duğru/yanlış vs Türkçe viki çok kötü yazılmış, istersen git bak, Almancası biraz daha iyi, ama okur musun, bilmiyorum
Ama teselli
benim de mantık kurslarım hep çok vasattı 

Duğru/yanlış vs Türkçe viki çok kötü yazılmış, istersen git bak, Almancası biraz daha iyi, ama okur musun, bilmiyorum