Tamam cizimlerin cok guzel olmus, iste bende tam bunu soruyorum o üstte cizdiginin Basaksehir tüneli oldugundan %100 eminmisin yani bu orada yazili bir seymi sadece senin tahminin mi? Eger öyle ise agzi ters cevrilmis TBM nasil üste cikarilacak? Bu biraz bu isin insaat teknigini zorlayan bir sey degilmi? TBM yi vincler ile yukari kaldirip altina zemin mi insaa edecekler, bastan beri karsi cikmamin sebebi bu iste bence bu laz müteahhitlik dedigim olaydir

Bana sadece bu sebeple biraz hata var gibi geliyor.
Eger dedigin gibi tünellerin agiz yükseklikleri farkli ise iki ayri hat olabilir, amaaa TBM nin ucu cevrildi diyorsun ama nasil yukarida agzi kazacak? Sakin o TBM Bagcilar yönüne dogru Otogar hattini kazacak olmasin???
Bence olay su Mehmet gördügün TBM Otogar hattinin diger yönünü geri kazacak o TBM tünele girince üst katin zemini insaa edilecek ve bu sürede de Basaksehir TBM si o üstteki agizdan cikis yapacak, cünkü Marmaray gezisinde gördügümüz üzere sadece giris degil cikis agizlarida bir duvarda ise onceden aciliyor

ne dersin sence daha mantikli degil mi?
Not: Bana kalirsa her ikiside Otogar hattinin tüneli bile olabilir herseyi beklerim