ist-B.03:01 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu (CR3)
-
- Seyyah
Sanırım Gebze-Halkalı hattının tümüne elektrik vermeyeceklerdir, ray olmayan yere niye elektrik verilsin ki? Muhtemelen Gebze-Pendik kesimine verilecektir, yanlış mı düşünüyorum..
KaynakO geceye dikkat...
Bakanlık yetkilileri,Gebze-Halkalı banliyö hattında 21 Şubatı 22 Şubata bağlayacak gece test sürüşü nedeniyle vatandaşları banliyö hattından uzak durmaları konusunda uyardı
Marmaray Projesinin ikinci aşaması olan Gebze-Halkalı banliyö hattında 21 Şubatı 22 Şubata bağlayacak gece test sürüşü nedeniyle hatta elektrik verileceğini ilgili yazılı açıklamayla kurumlara duyuran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, vatandaşları banliyö hattından uzak durmaları konusunda uyardı.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Haberi okumadım açık konuşayım çünkü bana abes geldiAnatolian yazdı:Acaba yanlış anlama mı oldu?
Gebze-Pendik arası tek hat raylı, belki de oraya elektrik verip hızlı tren için deneme yapılacak?
Bana bu daha mantıklı geliyor, zaten martta tren Pendik'te dememii miydi bunlar?

-
- Seyyah
Şu anda, Halkalı-Gebze arasında, inşaat işlerinin sürdüğü kesimler hangileri?
Hızlı treni bir an önce İstanbul'a getirebilmek amacıyla, Gebze-Pendik arası ray döşeme çalışması var anladığım kadarıyla.
Pendik-Söğütlüçeşme ve Halkalı-Kazlıçeşme arasında raylar söküldü ve herhangi bir ciddi çalışma yok gibi, bütün dikkat Gebze-Pendik arasına verildiği için. Yoksa, çok hızlı olmasa da makul bir hızla çalışılıyor mu?
Ha bir de Söğütlüçeşme-Ayrılık Çeşmesi arası ne durumda? İnşaat çalışması var mı burada?
Hızlı treni bir an önce İstanbul'a getirebilmek amacıyla, Gebze-Pendik arası ray döşeme çalışması var anladığım kadarıyla.
Pendik-Söğütlüçeşme ve Halkalı-Kazlıçeşme arasında raylar söküldü ve herhangi bir ciddi çalışma yok gibi, bütün dikkat Gebze-Pendik arasına verildiği için. Yoksa, çok hızlı olmasa da makul bir hızla çalışılıyor mu?
Ha bir de Söğütlüçeşme-Ayrılık Çeşmesi arası ne durumda? İnşaat çalışması var mı burada?
-
- Serbest Geçiş
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.haberler.com/yuksek-hizli-tr ... 58-haberi/
Haberin aslı budur herhalde, şu elektrik verilmesi mevzusu
Haberin aslı budur herhalde, şu elektrik verilmesi mevzusu
Kocaeli Valiliği, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Kocaeli Gebze-Istanbul Pendik bölümüne bu gece elektrik verileceğini duyurdu.
Siteden yapılan açıklamada, ''Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın; Marmaray Projesi'nin 2'nci aşaması olan 'Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının Iyileştirilmesi, Inşaat, Elektrik ve Mekanik Sistemler Işi CR3 Sözleşmesi' kapsamında; Gebze-Pendik bölümünde Yüksek Hızlı Trene hizmet verecek olan T3 hattında kataner hattı imalatı devam etmekte olup, söz konusu hatta, 21-22 Şubat 2014 gecesi hatta enerji verilecektir.'' denildi.
- Özgür Türkler
- Yıllık Paso
Gördüğüm kadarıyla hat istasyon alanında 4 hat sonrasında yine 3 hat olarak devam ediyor. 4 hat için sadece istasyon alanı kullanılacaksa yolcu treni yol vermek için girebilir ama yük treninin yol vermesi gerekirse istasyon boyu kısa kalır gibi geliyor bana, malum yük treni katarları gayet uzun olabiliyor...