kenanmar yazdı:. Dahası madem havalimanı ile Çekmeköy -Ümraniye arasında büyük bir yolcu potansiyeli var acaba bu yönde doğru düzgün tek biletli kaç otobüs işletiyorlar, ben baktım neredeyse hiç; biraz daha mantıklı olunsun.
Geçenlerde Sabiha Gökçen Havalimanını kullandım. İndiktien sonra iett ile Levent yönüne gitmek istedim fakat otobüs saat sıklıkları 1 saat veya daha yukarı.Orada 1 saat beklemek işime gelmedi bir çok insanda şaşırdı bu duruma. Yani şimdi buna bakarak sabiha gökçenden inip Avrupa yakasında geçmek isteyenler ortalama saat başı 20 -30 kişi mi ? Tabi ki değil . Fakat orada başka Havataş vs gibi yollara mecbur bırakılmış insanlar.Ayrıca Bu hattın amacı hızal büyüyen ve gittikçe İstanbulun en büüyük nüfüsüna sahip ilçeleri olan Ümraniye , Sulanbeyli, Çekmeköyü ve çevresindeki ilçeleri Üsküdar ve Kadıköy metro ile bağlamak. Çok önemli ve mutlaka tamamlanması gerekn hat burası.
Görece yalıtılmış ve kenar mahalle halindeki Sultanbeyli - Samandıra ahalisinin metroya değil doğru düzgün ve ucuz ve sıklıkla işleyen otobüs taşımacılığına ihtiyacı var, gören gözler bilir. Bu tıpkı İstanbul'un çeşitli yerlerinde olduğu gibidir.
Çocukluğumdan beri Avrupa yakasında yaşamış ve yakın zamanda Anadolu yakasına taşınan bir olarak söyliyeyim. Sultanbeyli - samandıra istikametine giden otobüs sayısını başka hiç bir yerde rastlayamazsınız. Hemen hemen her yerden otobüs var ve çok sık aralıklarla, tek bilet ödeyerek kullanabilirsiz. Fakat Sultanbeyli ilçesinde arazı ve daire fiyatları İstanbul ortalamasının altında olması sebebiyle nüfüsü inanılmaz şekilde artan ilçeler. Otobüs sayısı insanlara yetmiyor. Sürekli yeni hatlar devreye giriyor ama onlar da çare olmuyor. Dün mesela yeni bir hat devreye aldılar Üsküdar - Çamlık diye, daha hattın numarası bile belli değil ama sadece 7 - 8 durak sonra araç full + full doldu. Bu hat koyulmadan önce bindiğim otobüsler sadece 3 - 4 durak sonra dolarak otobüs sonraki duraklarda kapılarını asla açamıyor ve her gün çeşitli tartışmalar- kavgalar oratya çıkıyordu. Bu sabah haberlere baktığımda ise şunu gördüm.
http://www.haberturk.com/yasam/haber/881066-cilebus
Artık insanlar çıldırma noktasına geldi. Hal böyleyken istediğiniz kadar sıklıkla ve bedava otobüs koyun insan sayısı bu kadar artmışken tek çare yine metrodur. Her sabah otobüse bnen insanlar metro çalışmalarına bakarak birbirlerini teselli ediyor

Ama ne yazık ki 2015 'de açılacağını zannediyorlar