ist-M.03:05 » M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 27 Haz Prş, 2013 10:47

Resim
Resim
Resim

Üsküdar - Çekmeköy Projesi kapsamında Üsküdar istasyonunda arkeolojik kazı çalışması uzun zamandır devam ediyor. Görünen o ki daha uzun bir süre devam edecek bu kazılar. Kazılar neticesinde ciddi bir bulguya ulaşıldığını düşünmmuyorum . Eskiden var olan Fabrikanın temel parçaları kaldırıldı şimdilik.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Haz Prş, 2013 12:42

Bir an korktum "eyvah Skotari Höyüğü bulundu" dedim :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 11 Tem Prş, 2013 11:40

Tüneller bitmek üzereymiş … :shock:

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... d57E9yf-MI

Bizde şu cadde isimleri karmaşası olmasa ya! :x Ama hep düşünmüştüm, Cumhuriyet/Selmani Pak Caddesini kapatırlar mı diye. Kapatırlarsa, belki hakikaten Gazi/Selâmsız/Selami Ali Efendi Caddesini toplu taşıma ve transite açarlar. zaten hep şaşmışımdır, bu cadde hiçbir zaman otobüs hattına kavuşamamıştı. Ama Üsküdar’a doğru da acaip darlaşıyor. Belki bir veya iki cadde/sokak ilâveyle yaparlar, meselâ tekyönlülükle … Kara Gazi Caddesi ve İsmail Dümbüllü/Tophanelioğlu Sokağı ile.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 11 Tem Prş, 2013 16:45

Üsküdar - Çekmeöy projesi ile ilgili kafama takılan en büyük soru işaretinin cevabını bulmuş oldum. Çekmeköy belediye başkanın ramazan ayı sebebi ile verilen konser öncesinde halka şuan bulundukları alanın Üsküdar -Çekmeköy Proesinin son durağı olacağı müjdesini vermiş. Taşdelen mevkiinde oturan insanlara hayırlı olmasını dilerim. Böylelikle bir tartışmanın daha son bulmasına ve kafalardaki soru işaretlerinin çözülmesine sevindim.

http://www.cekmekoy.bel.tr/icerik.asp?i ... 4q10q10q10

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 11 Tem Prş, 2013 16:50

HARİTAYI EKLEMEYI UNUTMUŞUM !

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 11 Tem Prş, 2013 18:15

burasi istasyon icin makul bir nokta sanirim, hatirladigim kadari ile yeri konusunda cok fazla spekulasyon vardi.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 11 Tem Prş, 2013 20:04

Hm, bizim düşündüğümüz yerden iki üç istasyon ötesi o zaman, değil mi? Taşdelen Güngören ve Cumhuriyet Mahalleleri arası. Yahu, benim çocukluğumda Taşdelen’e su almaya giderdik … dışarısıydı. Taşdelen Çeşmesi hâlâ var mı? Oradan şişeli sular da gelirdi.

Hatıralar geldi be … bir zamanlar Alemdağ’ına 11A diye bir otobüs işlerdi. Sonduraga kadar gitmiştim. Oralara gitme demişlerdi, karamsar yerler falan … bayaği da boş, karlı tepelik garip bir yerdi. Mercedes 303 :lol:

Şimdi Alemdağ yerine Alemdar okuyorum bazı otobüslerde. Her nedense.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Tem Cum, 2013 18:11

Üsküdar Nuh Kuyusu Caddesi'nde metro çalışması kapsamında kazı yapan ekipler, saat 09.30 sıralarında doğalgaz ana dağıtım borusunu patlattı. Büyük bir gürültüyle çevreye doğalgaz yayılırken çevrede panik yaşandı. O sırada yoldan geçmekte olanlar hızla uzaklaştı. Olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri, gazı kesti. İtfaiyede çevrede önlem aldı. Bu arada polis ekipleri de caddeye çıkan yolları trafiğe kapattı.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/uskud ... ti-1141462

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 12 Tem Cum, 2013 22:06

Anaaam, cigara yasağı o kadar ağır mı bastı da bütün Karacaahmet’i havaya uçurmadılar? :shock:

Hossa!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 12 Tem Cum, 2013 22:26

Aynı sorun bugün Viyana' da da meydana geldi, bir tramvay hattında yapılan çalışma sırasında kepçe doğalgaz borusuna denk getirmiş, kısa süreli bir kaçak yaşanmış, burada da bir şey olmadı. Ucuz atlatılmış tabii ki, dikkatli olmak lazım.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 13 Tem Cmt, 2013 09:35

Üsküdar - Çekmeköy projesinin üsküdar ayağında arkelojik kazılar devam etmekte. Farklı noktalarda devam eden kazılar ile ilgili resim koymak istemedim çünkü yine bildiğiniz çalışmalar mevcut. Bu şekilde devam ederse muhtemelen Üsküdar istasyonu 2016 yılında yapılacak açılışa yetişemeyebilir ki bu zamanında Marmaraya entegre edilemeyecek olması anlamına geliyor. Umarım ben yanılırım ve bir an önce kazılar tamamlanır fore kazık makinaları çalışmalar başlar :) biraz daha derin düşündüğümüzde Avrupa yakasından ümraniye tarafına gidecek metro ile ( Taksim -yenikapı ) (Halkalı - Gebze ) tüm yolcular ve yine anadolu yakasından Marmaray veya kadıkoy kartal yonunden gelecek Ümraniye istikametine gidecek tüm yolcular için kesişim noktası taşımaktadır. Gelişmekte olan ve nufus sayısı sürekli olarak artan çekmeköy - Sultanbeyli ve Ümraniye için bu projenin en önemli ayaklarından biri Üsküdar Durağıdır.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Tem Cmt, 2013 14:02

Evet Üsküdar istasyonunun aktarma anlamında büyük yük taşıyacağına inanıyorum bende, ama çalışmalarına biraz geç başlandığı da ortada. Muhakkak bir takım sebepleri var zaten bu saatten sonra bunu tartışmanında bir anlamı yok, umarım açılışa yetişir.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön