mk-L.07 » Makedonya Üsküp(Skopje) Otobüsleri

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Şub Cum, 2013 00:03

Valla konuyu aktaran arkadaşa da yüklenmeye gerek yok, kendi gördüğü ve hissettiği minvalde konuya yer vermek istemiş, ama evet, dediğim gibi bence nötr bir konu olmalıydı diyorum. Yani bende genelde şu kafadayımdır önce ülkemde eksikler bitsin gerisini nasıl olsa tamamlarız ya da göz kulak oluruz :) ama gel gelelim İstanbul'u geçin pek çok Anadolu kentimizde toplutaşımacılığın durumu ortada, önce bir söküğümüzü dikelim diyorum.

Diğer taraftan Üsküp'te böyle bir ayrımcılık varmıdır, bana göre vardır, görmedim ama vardır, komplo teorisine inanmak dışında bir şey bu, çünkü oralarda etnik ayrımcılık var ama Başar'ın dediği gibi ayrım sanırım daha çok etnik köken ile alakalı sonrasında dini ya da daha önce dediğim gibi Osmanlı tebaasına karşı bir ayrım söz konusu, Makedonya halkının kafası çok karışık :) yani önce onlar kendi karışıklıklarını çözsünler biz otobüslerini çözeriz alimallah.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Şub Cum, 2013 00:13

Makedonya’da din konu değil. Etnik problemler, ki aslında problem de dememeli, çünkü Kosova ile mukayese edilemez, Makedon, Sırp ve Arnavut kimlikleri. Artı Yunanistan ve Bulgaristan ile olan zorluklar. İkisi de Makedon kimliğini kendilerine çekiyor, birine göre bir Bulgar altkimliği, birine göre Makedon Yunan vesaire. Makedonya bunlarla uğraşıyor. Camiyle kiliseyle uğraşacak hâli yok. O Bosna-Hersek için rafta bırakılmış problem. Ve evet, ben bu ülkeleri çok iyi tanırım, eski hâllerini. Savaşla her kültürün sonu gelir, Yugoslavya da battı, paçayı sadece Slovenya, Hırvatistan ve Karadağ kurtarabildiler. Sırbistan hâlâ zorlanıyor, gerisi de kaos. Makedonya yine de az çok iyi yolda. En geleceği karanlıkta olan ülke Bosna-Hersek. Kosova ne olur, o da belli değil. Arnavutluk her gün dua ediyordur, Yugoslavya’ya dahil olmadığına; orada da Hrıstiyan ve Müslüman beraber, yanyana ve içiçe yaşıyorlar, ama din o kadar önemli değil, kimlik Arnavut.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Şub Cum, 2013 00:19

Çevremdeki Arnavutlardan gördüğüm kadarı ile içlerinde böyle bir problem yok gibi, onlara göre Şiptar Şiptardır :) diğer taraftan dediklerine hem katılıyorum hemde katılmıyorum, bugün orada rakamları bilmiyorum ama Makedon bir arkadaşım ki Türkiye'den tanıdığım bir dostum büyük bazı camilerin kapalı tutulduğunu içine gezmeye bile giremediklerini aktarmıştı ama bunu hangi kent için söyledi inanın şu an aklımda değil, ki bu konu üzerinde çokta önemlide değil.

Dedik ya kendi problemlerini kendilerinin çözmesi gerekiyor, ki Makedonya konusu siyasi açıdan çok problemli, kendileri yetmiyor bir de Başar'ın dediği gibi Bulgarmıyız Yunanmıyız derdine düşenler ve bunları fişekliyenler var :)

Kullanıcı avatarı
zafer94
Aylık Paso

Mesaj gönderen zafer94 » 09 Şub Cmt, 2013 00:28

sunu anlatama çalıştım ülkesindeki vatandaşlara çifte standart yapıyor ona üzüldüm ayrıca. istanbuldaki ikaruslar 2014 gidiyor türkiyede durumu daha iyi durumda ordakiler için aynı şeyi söylemiyorum :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 09 Şub Cmt, 2013 00:54

Devletin çifte standart yaptığını şimdi nereden biliyorsun?

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön