mk-L.07 » Makedonya Üsküp(Skopje) Otobüsleri

Kullanıcı avatarı
zafer94
Aylık Paso

mk-L.07 » Makedonya Üsküp(Skopje) Otobüsleri

Mesaj gönderen zafer94 » 07 Şub Prş, 2013 02:23

burada bir başlık açmak istiyorum makedonya üsküp zülüm yaplıyor kimse sesi çıkmıyor üsküp bölen bir nehri var ismini unuttum o bir köprü bir yakası müslüman mah. bir hristiyan mah. bakınız

müslüman mah. ototbüsler (mercedes)
Resim

hristanyan mah. otobüsleri (yutong)
Resim

bence haksızlık müslüman mah türkçe konuşabiliyor ama hristiyan mah bir tek türkçe bilmiyor burdada köprü ve nehir
http://2.bp.blogspot.com/-BNKzwzTsVLs/T ... 008023.jpg

vardar nehri köprünün adı fatih sultan mehmet köprüsü ayrıca skopje skopye diye okunur 2011 ben gidip gördüm ve üzüldüm yav :evil:

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 07 Şub Prş, 2013 10:38

Bunun içeriğini tam anlamadım. Müslüman, Hrıstiyan, nehir, Türkçe, otobüs? Heh?!

Kullanıcı avatarı
zafer94
Aylık Paso

Mesaj gönderen zafer94 » 07 Şub Prş, 2013 21:39

müslüman bölgesi türkçe konşuyor onu demeye çalıştım orda adamlar diyor ki otobüsler hurada gitmesi gerekirken daha hala çalıştırıyor ayrıca hristiyan bölgesin tek türkçe bilmiyorlar anlaşamadım yeni ootbüsler veriken müslüman biraz zülüm çekiyor ayrıca makendonya avrupa birliği müzakerinde olan bir ülkenin başkentiye yakışmıyor bu durum not:müslüman mah yaşıyanlar arnavut kosavalı türk müslüman makedonlar hrıtiyan mah yaşıyanlar hristiyanlar ve makedonlar not2:bu köprü zamanında taş kapatılıp müslüman mah. gelişmesini engelemişler :( ayrıca bütün devlet daireleri hristiyan tarafında ama bütün tarihi eserler müslüman mahsinde osamanlıdan kalan eser bu bölgede ama biraz geri kalmış bu durumda üsküp güzel bi yer küçük bir yer :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Şub Prş, 2013 21:49

Makedonya bu konularda sıkıntılı bir bölge, gün yüzünde olmasa da bir takım sorunlar olduğunu arkadaşlarımdan duymuştum yani işin tartışmalı yönleri bir tarafa dünyanın başka yerlerinde çok daha kötü durumda müslümanlar var Üsküp'ün tek derdi otobüs olsun :)

Görmek istediğim yerlerden birisidir Üsküp, kısmet olacak mı bakalım.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 07 Şub Prş, 2013 22:16

İlk remi göremiyorum :(

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Şub Prş, 2013 22:32

mustafaguler yazdı:İlk remi göremiyorum :(
Düzenledim siteye yükledim, görünüyor mu?

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 07 Şub Prş, 2013 22:39

Esat yazdı:
mustafaguler yazdı:İlk remi göremiyorum :(
Düzenledim siteye yükledim, görünüyor mu?
Görüntü net ve açık :D

Orada da ayrımcılık var demek ki. Bu biraz sovyet etkisinde kalmanın nedenlerindedir.

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 07 Şub Prş, 2013 22:40

Türkçe konuşan müslümanlar eski otobüse biniyor diye dertlenelim mi şimdi ? Burada da ikaruslar , sanoslar kullanılıyor hala, biz ne yapalım sözde Avrupa'nın 6. , dünyanın 16. ekonomisiyiz !!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Şub Prş, 2013 22:48

btgn yazdı:Türkçe konuşan müslümanlar eski otobüse biniyor diye dertlenelim mi şimdi ? Burada da ikaruslar , sanoslar kullanılıyor hala, biz ne yapalım sözde Avrupa'nın 6. , dünyanın 16. ekonomisiyiz !!
:) Valla Berk güleyim mi ağlayayım mı bilemedim ben senin bu yazdığına, konuya bencede etnik ya da dini kimlikler üzerinden değil de insana verilen değer üzerinden bakmak gerekir, yani nötr bir konu. Dediğim gibi orada bir ayrımcılık olduğunu duydum Makedon arkadaşlarımdan ama bazı şeyleri toplumlar kendi içinde çözmeli, konuyu dağıtıyorum biliyorum ama Türkiye abi olmalı evet ama bu abilik kardeşinin her işine burnunu sokarak olmamalı ;) dediğim gibi oradaki siyasi sorunları o toplum kendisi çözerse refahını yükseltir, yoksa İBB göndersin 10 tane Citaro koyar mı? :)

Mustafa, sovyet etkisimi bilemiyorum, bence altında daha çok etnik milliyetçilik ve buna bağlı bazı dini kimliklerin etnik kimliğin önüne geçmesinin hazmedilememesi, balkan uzmanı değilim Başar efendi var bu konuların uzmanı :) gerekirse o açıklar ama Balkanları severim, oradaki insanların fazlası ile ayrıştırılmış ve bunun sonunda da genellikle ezilmiş olanların müslüman ya da Osmanlıya tabii olmuş olanlar olduğu açıktır benim için.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 07 Şub Prş, 2013 23:48

Açıkçası, konu bana acaip saçma geldi. Üsküp’ün eski araçları var, yeni çiftkatlılar talep etmişler, zamanla geliyor bunlar. Semtlerle, dinlerle, dillerle alâkası yok bunun! Ama böyle palavralara kananlar sayesinde kartopu gibi komplo teoriciler önplâna geliyor. Makedonya’nın bir kimlik problemi varsa, bu Müslüman veya Türkçe konuşmakla ilgili değil, Slav ile Arnavut etnisiteleri konu, ki yine de uzlaşabiliyorlar. Bilmediğiniz işlere burnunuzu sokmayın derim!

Yugoslavya’da Sovyet etkisi yoktu, Tito’nun kendisine has bir yolu vardı.
En son alabay tarafından 07 Şub Prş, 2013 23:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 07 Şub Prş, 2013 23:49

konuya bencede etnik ya da dini kimlikler üzerinden değil de insana verilen değer üzerinden bakmak gerekir, yani nötr bir konu.
Bence de öyle ama konu bu eksende aktarılmış. " Müslüman mahallesindekiler , Türkçe biliyor , eski otobüse biniyorlar "

Geçen gün de gazetelerde bir haber vardı o da aynı bu şekilde " Annesi Almanya'dan sınır dışı edilen kız hıristiyan bir aileye verildi." şeklinde. Şimdi burada önemli olan annenin kızından ayrılması mı yoksa kızın hıristiyan bir aileye verilmiş olması mı ? Haberlerde milletin gözüne sokulmaya çalışılan kızın hıristiyan bir aileye verilmiş olmasıydı belki kız pakistanlı bir aileye verilse bu kadar haber olmayacaktı.

Aynı şekilde arkadaşın konuyu aktarış şekli de bu eksende. Mutlaka müslümanların oturduğu mahallelere de yeni otobüs çalışıyordur ya da hıristiyan mahallelerine de eski otobüs çalışıyordur. Bu gibi konuları vurgulamak bence biraz kompleksli oluşumuzdan kaynaklanıyor.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 07 Şub Prş, 2013 23:53

Bazılerin, çoğunun kompleksleri. Herkesin değil. Ama doğru söylemişin, işte sözüm ona. Öyle aktarılmışşş; aktaran KİM?

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön