de-L.07 » Almanya'da Şehirlerarası Otobüslere İzin Verildi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

de-L.07 » Almanya'da Şehirlerarası Otobüslere

Mesaj gönderen Esat » 02 Kas Cum, 2012 17:06

Daha önce bazı konular içinde buna değinmiştim, ülkede 70 yıl önce çıkartılmış bir kanuna göre demiryolu işletmesi bulunan bir bölgeye otobüs ile şehirlerarası taşımacılık yapılamıyordu ve yanılmıyorsam demiryolu olan bölgelerde de taşımacılık izni için Alman Demiryolları ile görüşülmesi gerekiyordu, bunu yanlışmı hatırlıyorum bilmiyorum ama Başar doğrusunu açıklar herhalde.

Sonuç itibari ile demiryollarının geliştirilmesinin önünü açmak, daha doğrusu rekabeti ortadan kaldırarak insanların demiryolu ile taşınmasını sağlamak amacı güden bu kanun artık tarih oldu. Bugün kabul edilen yeni yasa uyarınca 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren firmalar şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapmak için eyalet yönetimlerine izin başvurusu yapacaklar, ayrıca bu şekilde taşımacılık yapacak firmaların otoyol vergiside ödemeyeceği yani bir şekilde destekleneceği söyleniyor. Kanunun değiştirilmesinde amacın ulaşımda çeşitlilik oluşturulması, yolcuya daha fazla alternatif ve fiyat seçeneği sunulması dolayısı ile rekabet sonucu bilet fiyatlarının düşmesinin hedeflendiği belirtilmiş. Başarılı olurlarmı bilemiyorum, sonuçta Avrupa içinde taşımacılık yapan bir firma var zaten (benim bildiğim bir tane var) Ama o firma uluslararası taşımacılık yaptığı için olsa gerek bu işi yapabiliyordu, diğer taraftan bu kanunda da otobüslerin şehir içi ya da kısa mesafe taşımacılığı etkilememesi için durakların 50 km. mesafede olması şartı konulmuş.

http://www.haber7.com/dunya/haber/94707 ... bus-yasagi

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Ara Pzr, 2012 10:42

Evet 1 Ocaktan itibaren Almanya'da otobüs ile yolcu taşımacılığında bir devrim yaşanacak, buna bazı Türk firmalarıda göz dikmişler, daha doğrusu zaten Avrupa'ya yolcu taşımacılığı yapan iki firmamız Almanya'da daha yaygın taşımacılık yapabilmek için bundan faydalanacaklarmış. İyi olur tabii, ben kaliteyi yükselteceğine inanıyorum :) ülkemizdeki otobüs taşımacılığı konfor olarak uçakla yarışıyor biraz evropalılar öğrensin otobüs keyfini.

http://www.ekotrent.com/gundem-veriler/ ... i-kalkiyor
Hitler'in 1935'te koyduğu otobüs yasağı 1 Ocak 2013'te kalkıyor. Yıllık 140 milyon yolcu kapasiteli Almanya pazarına Kamil Koç ve Ulusoy 20'şer otobüsle çıkarma yaptı.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 16 Ara Pzr, 2012 13:43

Acaip palavra yine. Hitler’in koyduğu, LOL … palavraya bak. Kanunu Hitler koymadı herhâlde; o, olsa olsa, mimar kanunları yapardı. Her neyse, kanun 1934’ten, 1935’te yürürlüge geçti, ondan beri de bir kaç defa değiştirildi. Tabiîki o »devir« çok tatsız bir siyasî devir olduğundan, insan pek konuşmak istemiyor, bazı kanunlar sırf teknik düşüncelerden dolayı yapıldıysa da … otomatikman »nazi« kanunu olmuyorlar yani.

http://de.wikipedia.org/wiki/Personenbe ... ungsgesetz

Ayrıca Almanya’da otobüs hatları bazı yerlerde zaten yasak değildi (Berlin ve kuzey), ama genelde mevcut olan yasak da artık zaten kalktı mı, bilmiyorum, ama deliniyor.

http://de.wikipedia.org/wiki/Personenbe ... ungsgesetz

Esat, seni (b)ilgilendirebilir bunlar.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Ara Pzr, 2012 15:16

Dönem olarak ona denk gelmiyormu Başar? Geliyor, amacıda söylendiği gibi demiryolunu kullandırtmak değil mi? Bence haberde hata yok, kanun basbayağı Hitler Kanunu :)

Diğer taraftan başta dediğim gibi başka başlıklarda dile getirmiştim dediğin gibi zaten tamamen otobüs yasağı diye bir şey yoktu ama şehirlerarası işletmelerin lisanslarını DB yani devlet demiryolları veriyordu ve demiryolu giden iki kent arasında da çoğunlukla izin verilmiyordu, daha doğrusu sistemin böyle işlediğini okumuştum, kanunda değişen bu izin mevzusu yani artık daha rahat verilecek ama yine de mesela iki durak arasının 50 km. den kısa olmaması kuralı var yani illa ki şehirler arası kategorisinde bir işletme olacak, tabii ben kalite getirecek dedim ama getirecekmi göreceğiz çünkü Eurolines ın fiyat politikası zaten düşük bana göre ama karşılığında verdiği hizmet? Bu tartışılır bence, bu yüzden belki Türk firmaları biraz daha konfor verebilir diye düşündüm ama onu da göreceğiz sonuçta ortada bir rekabet olacak.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 16 Ara Pzr, 2012 17:42

Dönem olarak denk gelse de »Hitler kanunu« değil, bu basbayağı gerizekâlı palavra. Genelde es geçilebilirdi, ama halkımızı enayi yerine koyuyorlar, bilgisi olmayan da sonra bunu okuyup, inanıyor. Bu kötü. Yanlış bilgilendirme!

otobüs konusuna fazla girmeyeceğim, çünkü evvelden daha fazla araştırmam gerekirdi. En önemli fark Berlin’di. Oradan ZOB denen otogardan, çok otobüs işlerdi. Sanırım, Berlin’in özel durumundandı. Yanlış hatırlamıyorsam zaten Berlin’e DB ile ulaşmak mümkün değildi. Sanırım sadece DR işlerdi (yani Doğualman tren işletmeleri, onlar da eski Alman işletmelerinin ismini bırakmışlar, Deutsche Reichsbahn DR, Deutsche Bundesbahn DB, bugün de Deutsche Bahn, yine DB, halbuki bu başka bir DB).

Misalen Fraiebugr’tan uzağa otobüs yoktu, şımdi artık var, Münih ve Heidelberg. Uluslarasaı başka şey, o eskiden de vardı, Polonya, Ukrayna, vs. Mannheim’dan İngiltere vardı hep, ve eskiden (!) Müllheim’dan İstanbul hattı işlerdi. Komik bir durumdu, Müllheim tren garından (ki gar kentten bayağı uzak) kente otobüs vardı, 111 mi ne, ilâveten öyle 263, 264 mü ne gibi hatlar (hepsi kafadan, önemli değil), artııı numarasız bir otobüs, hem de zaman tabelâlı, İstanbul’a! :-) Bu 1990’ların başındaydı, keşke resmini çekseydim yahu. O durakta 1994’te bir kaç kez duruyordum, ondan biliyorum.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Ara Pzr, 2012 17:48

Ülkeler arası otobüs halen var, bildiğim Kamil Koç ve Ulusoy zaten Almanya'ya gidiyor, Kamil Koç aynı zamanda Avusturya'ya da çalışıyor, yine geçen ismini öğrendiğim bir firma vardı ama şimdi aklıma gelmiyor adı, Avusturya duraklı Almanya çalışıyor, bu zaten vardı, bunda bir sorun yok ki zaten haberde daha çok Almanya'da şehirlerarası taşımacılıkta otobüsün payını arttırmayı hedefliyor benim anladığım kadarı ile, bakalım işletmeye geçince belki bilgi sahibi oluruz.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 16 Ara Pzr, 2012 17:52

İşte bu Almanya-içi işletme başladı bile. DeinBus mu neydi ismi. Şimdi bakamıyorum. Türk şirketi burada da iç servis yaparsa, çok ilginç olur. Ama fiyat açısından olur mu acaba? Hm. Bakalım.

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön