ist-T.04:01 » T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Eyl Pzr, 2012 15:10

Belkide bu yada benzeri bir sey olacaktir, dedigim gibi Baskan bu bolgede trafik yer altina alinacak demisti, koptru gecisleri olmayacak ve valide sultan camii ni tekrar ortaya cikaracak bir proje olacakti. Beyanatta kopruler kaldirilacak diyor ama trafik nasil isleyecek soylemiyor. Bu tasarimda yer altini goremiyoruz ama gecisler var. Yeralti carsisi esnafida gozetilsin adamlar kovulsun demiyorum ama bu zihniyet yuzunden hala Persembe pazari, Gedikpasa gibi yerler mezbelelik, aman esnafa bir sey olmasin aman minibuscuye bir sey olmasin mman aman ama kentin halli yyaman! Millet magdur olmasinda kentide duzeltelim bir zahmet. Bu projede aksaray istasyonunu meydana almis, mevcut istasyonun yeri kopru yuzunden kotu buna ragmen yogun 100metre kaymasi bir sey degistirmez ama yusufpasa nin iptali sorun olusturabilir.

kemal
Hareket Amiri

Eminönü

Mesaj gönderen kemal » 20 Eyl Prş, 2012 22:38

Durak yeni giriş çıkışa sahip oldu.
Resim

Resim

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 21 Eyl Cum, 2012 16:17

Bir zamanlar Dolmabahçe, zamanında tramvay yapılsaydı dedirten cinsten, yemyeşil bir görüntü.

Resim

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 21 Eyl Cum, 2012 16:37

Resim

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 22 Eyl Cmt, 2012 19:47

----------------------------------------------------------------------------------------
[Başkan Kadir Topbaş] Belediye Meclisi’nden Aksaray’da bulunan iki üst geçidin kaldırılmasıyla ilgili bir karar geçtiğini hatırlatan Topbaş, birkaç gün önce ziyaretime gelen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü ile Kandilli Rasathanesi Müdürünün bu üst geçitlerin depreme dayanıksız olduğunu söylediğine dikkat çekerek, “Böyle büyük sorun taşıyan üstgeçitlerin yıkılma kararı Belediye Meclisimize geldiğinde CHP grubu destek vermedi. Kamu menfaati, milletin menfaati olmasına rağmen oy birliğiyle geçemiyor. Oysa burada 64 bin metrekare alan meydan yapılarak şehre kazandırılacak” şeklinde konuştu.
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=20614
----------------------------------------------------------------------------------------

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Eyl Pzt, 2012 17:26

Eminönü'ne hemzemin giriş çıkış mı yapıldı? :shock: yıllarca akıllar nerede idi? umarım kazasız belasız çalışıyordur, orada trafik hiç hoşuma gitmez.

Başkan haklı hep söylüyorum daha Bağcılar tramvayının açılış günü tramvayın içinde halk ile konuşurken bunu açıklamıştı, projelendirildiğini hatta İntertraffic fuarında projeyi yaptığını söyleyen bir Yüksek Mimar bayan ile tanışmıştım ama bunca sene çivi çakılamadı, bende merak ediyordum dert ne diye, anlaşıldı şimdi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Kas Prş, 2012 13:22

Çemberlitaş istasyonunda yapılacak düzenleme nedeni ile bugünden itibaren araçlar Çemberlitaş durağında yolcu indirip bindirmeyecekler, İstanbul Ulaşım A.Ş. yaptığı duyuruda bu bölgeye ulaşmak isteyen yolcuların Sultanahmet ya da Beyazıt duraklarını kullanması konusunda uyarıyor.
T1 Bağcılar - Kabataş tramvay hattı Çemberlitaş İstasyonu'nda yapılacak revizyon çalısmasından dolayı bugün itibariyle araçlar durmayacaktır.Yolcu alımının da yapılmadığı istasyonu kullanacak yolcularımızın Beyazıt veya Sultanahmet İstasyonu'nu kullanmaları gerekmektedir.Çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi planlanmaktadır.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 21 Ara Cum, 2012 01:26

Bu hattın ismi neden T1?

Tramvay 1 numaralı hat mı demek?

Hmm …

O zaman şu garip »öteki« T1 hattı ne acaba? T1 Sultanahmet–Dolmabahçe.

Şu İstanbul mantığına bakın :x

http://harita.iett.gov.tr/?hat=t1

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Ara Pzt, 2012 09:21

Geçen yayınladığım bir bilgi vardı Çemberlitaş istasyonu ile ilgili, yeni bir karar ile istasyonun yeniden hizmete açılmasına karar verilmiş, kapanma sebebide Kültür Bakanlığı tarafından Nuruosmaniye Camii önündeki alan ile Çemberlitaş'ın birleştirilerek bir meydan haline getirilmesi bunun içinde tramvay istasyonunun tamamen iptali talebi imiş, bunu bilmiyordum fakat bölgedeki halktan ve esnaftan gelen yoğun şikayetler nedeni ile istasyonun yeniden açılacağı haberi geçenlerde verildi. Burada tramvay hattının oluşturduğu sarsıntıların Çemberlitaş a zarar verdiği iddiası da vardı, tabii iddiadan ziyade bunun araştırması yapıldı, böyle bir etki var deniliyordu ama bana mantıklı gelmiyor, orada duran ve kalkış yapan bir tramvay yerine durmadan transit geçen bir tramvay daha çok sarsıntıya sebep olur bence, hatta önerimide söyledim :) varsa cesareti olan FEM in olduğu bina ve yanındaki binayı yıkıp tramvay hattını Çemberlitaş tan biraz uzağa çeker dedim, varmı bunu yapacak babayiğit?

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 25 Ara Sal, 2012 02:13

Madem tarihi yarımadayı turistlere, yayalara, toplu taşımaya ve ticarete terk ediyoruz, o zaman Bayezid-Sirkeci arası tek toplu taşıma aracı olan tramvayın gayet işlek bir istasyonunu neden kapatıyoruz?
İstasyon kapatmaya değil Yenikapı-Aksaray-Unkapanı-Eminönü arasına alternatif tramvay hattı uzatmak lazım.
Alternatifini yaratmadıkları için eleştirsem de Bayezid'e otobüsleri sokmama girişimini anlayabiliyorum ama burası da otoyolun ortasındaki Metrobüs değil ki!
Çemberlitaş'ın bir meydana gereksinimi var ama daha Kapalıçarşı'yı tamir edememiş, eski Bayezid Meydanı'nı yerle bir etmiş, bölgeye tam anlamıyla nitelikli bir görünüm ve işlev kazandıramamışken bu baskı neden anlayamadım?
Doğu Roma döneminden beridir Çemberlitaş'ta meydan vardı. Öte yandan tarihi yarımadada kaç Roma eserini koruyabildik de kala kala modern granitten meydan yapacağız diye tramvay durağını kapatmak gibi incelikleri düşünür olduk? Madem meydan yapacaksınız o zaman Arkeoloji Müzesi'nden Doğu Roma imparatorlarının at üstünde heykellerini alıp meydana dikin :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 01 Oca Sal, 2013 19:12

Kenan katılıyorum, tarih tarih deriz yer üstündeki eserlerimizi korumayız, onu geçtim çocukluğumdan beri Laleli süpürgeciler hanı idi galiba onun önündeki kalıntıları görürdüm, yıllar sonra öğrendim Thedeseous kalıntılarımı ne imiş, hepsi atılmış, sağda solda garip taşlar, gerçekten bu kadar tarih meraklısı isek hadi üstüne otel yapılan Bizans sarayını ortaya çıkarın :) yok, gerek var yok o da tartışılır ama meydan yaparken tramvayı kaldırmak neden? Buna anlam veremedim ve dediğim gibi aldığım bir duyuma göre istasyon yeniden açılacakmış.

Bu arada bir photoshop tilt&shift denedim pek olmadı ama idare edin (dejavu oldum bunu yazdım mı daha önce?)

Resim

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 22 Mar Cum, 2013 22:47

------------------------------------------------------------------------------
Çemberlitaş İstasyonu hizmete açıldı

T1 Kabataş-Bağcılar Hattı’nda bulunan Çemberlitaş İstasyonu’nda revizyon çalışmaları tamamlandı.
Tamamlanan çalışmaların ardından Çemberlitaş İstasyonu bugün hizmete açıldı.
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... UzCnhfy1Ew
-------------------------------------------------------------------------------

“İstanbul Tramvay Hatları” sayfasına dön