ist-M.04:04 » M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı
-
- Kadrolu Personel
Açılmış olan hatların tamamının güzergahını uygun buldum, son durak olarak da Esenkent Metro istasyonunun alt tarafında Carrefour Maltepepark AVM var oradaki alanı gösterimişler, çok büyük değil o alan ama şimdilik yeterli.
Biraz daha zaman lazım, seferleri sıklaştırdıkça yolcu sayısı artar. Diğer hatlardan da seferleri seyrekleştirdikçe yolcu kaçar.
Bence bu olayın en önemli diğer ayağı aktarma ücretlerinin düzenlenmesi ile ilgili. Otobüs+Metro ve Metro+Otobüs akatarma alıp vermeli. Ya da KM ile başlayan tüm hatlar indirimli hat olmalı...
Bekleyip görelim bakalım ne düşünmüşler...
Biraz daha zaman lazım, seferleri sıklaştırdıkça yolcu sayısı artar. Diğer hatlardan da seferleri seyrekleştirdikçe yolcu kaçar.
Bence bu olayın en önemli diğer ayağı aktarma ücretlerinin düzenlenmesi ile ilgili. Otobüs+Metro ve Metro+Otobüs akatarma alıp vermeli. Ya da KM ile başlayan tüm hatlar indirimli hat olmalı...
Bekleyip görelim bakalım ne düşünmüşler...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Besleme hatları ana hatların kısalmasına ya da kaldırılmasına sebep olacak mı gerçekten ben bunu merak ediyorum. Sonuçta otobüs İstanbul için vazgeçilmez toplu taşıma araçlarından biri olarak hayatına devam edecek ve nasıl olsa metroya aktarttık hadi gidin de olmayacağına göre bakalım bu düzenlemelerin sonu ne olacak. Hakan bir ara bayağı ciddi bir çalışma yapmıştı bu konuda diye hatırlıyorum, ben açıkça otobüs hatlarından çok fazla anlamadığım ve Anadolu yakasını da yüzeysel bildiğim için yorum yapamıyorum o konu üzerine 

- Esat
- Pir-i Seyyâh
İBB bu konuda çalışma yaptık deyip duruyordu, hattın yolcu rakamlarıda iç açıcı değil, herhalde bir şeyler yapmak gereğini hissettiler tabii bir de 29 Ekim sonrasında normal ücretli tarifeye geçecek metro var, seninde bahsettiğin gibi ücretlendirme konusunda bir çalışma yapılmaz ise normal bir talep değişimi olmayacak gibi, zorlama ile olur mu bilmem hoş olmayacağı kesinHakan yazdı:17K hattının seferleri hafta içi 4-5 e kadar düşmüş, onun yerine 15-20 dakika aralıklı KM bilmem kaç konulmuş.
Bence bir süre sonra KM ile başlayan bir hayli hattımız olacak...

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Tüm gün bu şekilde mi acaba? Yani bu pik saat trafiği mi yoksa normal trafik mi onu merak ettim. Yolcu sayısı az olduğu için 3 seferde 1 seferi aradan çekmiş olabilirler, malum devir tasarruf devri.Kamil16 yazdı:Az önce Kadıköy'den döndüm. saat 20:00 civarı idi. Sefer aralıkları 6-7 dakika'ya çıkarılmış.
-
- Serbest Geçiş
Ne tuhaf KM kodlamasıyla başlayan Kadıköy-Kartal metrosuna besleme yapması beklenecek hatların çoğu sadece sabah-akşam sıkışık saatlere takviye olacak cinsten ve mantıksız ücretlendirme tablosu da aynı tas aynı hamam.
Bu ücretlendirme ve hat düzeni ile ilerleme sağlayamazlar. Tasarruf yapmayı metroyu daha az kullanmak olarak görüyorlarsa ne fena, petrolden tasarruf yapacaklarına metrodan yapıyorlar demektir.
Bu arada KM kodlu hatların çoğu Cevizli'deki Carrefour'un oraya gidiyor ama güzergah bilgisinde Kartal Metro olarak belirtilmiş, işte olaya bakışın özeti, 'ne yaptığımızı bizde anlamadık' hali.
Yerel seçimlere doğru halk otobüslerden ve tek biletle yolculuktan mahrum edilmek istenmeyecektir. Hele ki 2013 yazına değin tüm otobüsler yenileceği için klimalı ve modern otobüs keyfini herkese yaşattık sloganı ile anlaşılan Mart 2014'e kalan yerel seçimlere girmiş olmak istenecektir.
Bu ücretlendirme ve hat düzeni ile ilerleme sağlayamazlar. Tasarruf yapmayı metroyu daha az kullanmak olarak görüyorlarsa ne fena, petrolden tasarruf yapacaklarına metrodan yapıyorlar demektir.
Bu arada KM kodlu hatların çoğu Cevizli'deki Carrefour'un oraya gidiyor ama güzergah bilgisinde Kartal Metro olarak belirtilmiş, işte olaya bakışın özeti, 'ne yaptığımızı bizde anlamadık' hali.

Yerel seçimlere doğru halk otobüslerden ve tek biletle yolculuktan mahrum edilmek istenmeyecektir. Hele ki 2013 yazına değin tüm otobüsler yenileceği için klimalı ve modern otobüs keyfini herkese yaşattık sloganı ile anlaşılan Mart 2014'e kalan yerel seçimlere girmiş olmak istenecektir.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İkisi farklı işletmeler otobüsü başkası metroyu başkası işletirse, otobüsün içinde ayrı ayrı kafalar olursa bunların hepsinin üstünde gerçekten bir otoriye yok ise yapılan şey tasarruftur, bana göre yolcu sayısı az ise 3 taneden 1 ini işletmeden çekerek tasarruf edersiniz, otobüslerin ne yaptığı bizi bağlamaz çünkü bizim işletmemiz değil, bizim sorunumuz değil
Otobüsleri işletenlerde aynı şekilde düşünüyordur emin olun, öyle olmasa ikinbilmem kaça kadar şu kadar bin yüz milyon baloncuk tane daha otobüs alacaz, kenti lastik tekerlekler ile kuşatacağız diye hava atılmaz, iett kendini geliştirmekten sadece kanuni zorunluluklar nedeni ile yeni otobüsler almak olarak algılıyor, ha bir de şoförlere eğitim verdiler, halkla ilişkiler falan
her şeyimiz tam, şoförler durağa yanaşmayı öğrendi halka arasını düzeltmeye geldi sıra. Üzücü ama İstanbul da otobüsle taşıma kendisine rakip olarak raylı sistemi görmektedir ve bu rekabet kafası kurumlar üstü bir bakış ile yapıcılığa değil kimin borusu öter gör bakalım şeklinde bir tutuma sahiptir.

- Kamil16
- Müdavim
%50 İndirim 30 Kasım'a kadar uzatıldı...
Basın'da yer almıyor ama dün eşim bu hattı kullanırken öğrenmiş.
%50 İndirim 30 Kasım'a kadar uzatılmış.
Demek ki İETT henüz organize olamadı.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: %50 İndirim 30 Kasım'a kadar uzatıldı
Neyden haberimiz oluyor ki bundan olsun, sürpriz yapmışlar yolculara, hadi bizdensiniz bir süre dahaKamil16 yazdı:Basın'da yer almıyor ama dün eşim bu hattı kullanırken öğrenmiş.

- Kamil16
- Müdavim
Kadıköy - Kartal Metrosu
Kadıköy, Çarşı Girişi

Küçükyalı Metro İstasyonu, Karayolları Girişi

Küçükyalı Metro İstasyonu, Karayolları Girişi

- Esat
- Pir-i Seyyâh