brs-T.03:02 » Heykel - Garaj Hattı İnşaat Süreci

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Eyl Cmt, 2012 23:29

mustafaguler yazdı:Ray döşeme işlemi Darmstad Caddesi'nde de başlamış.

Bugün gidip hattı gezip resimlemeyi düşünüyordum ama miskinliğim tuttu :(

Bu hafta muhakkak birkaç resim almak istiyorum haftaya sanırım soğuklar başlıyormuş sonra hiç gidip resim çekemem herhalde :D
:) Valla nasıl gaz versem bilemedim şimdi :) havadanmıdır nedir bende acayip miskinim, Aralık'ta ne yapıp edip Bursa yapmalıyım ama o zamana kadar adamlar hattı bitirecekler yav.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 29 Eyl Cmt, 2012 23:48

Yok bitmez o zamana. Tahmin o tarihlerde Uluyol'da olurlar, belki Altıparmak'a geçerler.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Eyl Cmt, 2012 23:59

mustafaguler yazdı:Yok bitmez o zamana. Tahmin o tarihlerde Uluyol'da olurlar, belki Altıparmak'a geçerler.
O zaman inşallah bir aksilik olmaz ve gelirim diyorum, kaç kere niyetine girdim hep bir sorun geldi başıma. Gelmeden önce randevuları planlayabilirsem 2 gün geçirebilirim Bursa'da :) İskender, Kestane Kebabı, Bursaray, Tramvay ooo şimdiden ağzım sulandı.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 30 Eyl Pzr, 2012 00:06

Esat yazdı:
mustafaguler yazdı:Yok bitmez o zamana. Tahmin o tarihlerde Uluyol'da olurlar, belki Altıparmak'a geçerler.
O zaman inşallah bir aksilik olmaz ve gelirim diyorum, kaç kere niyetine girdim hep bir sorun geldi başıma. Gelmeden önce randevuları planlayabilirsem 2 gün geçirebilirim Bursa'da :) İskender, Kestane Kebabı, Bursaray, Tramvay ooo şimdiden ağzım sulandı.
Bekleriz :wink:

Şehir merkezinde ki inşaa alanına gidip resimlemek zor geliyor bir de bu işin Bursaray Kestel etabı var. O ne durumda hiç bilmiyorum valla. Bi ara keşfe çıkmak lazım ama insanın yanında biri olmayınca olmuyor :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 30 Eyl Pzr, 2012 10:49

Darmstad değil, Darmstadt. Caddeyi doğru yazmışlardır herhâlde. Kentin ismi darmştat okunuyor.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Eyl Pzr, 2012 11:18

alabay yazdı:Darmstad değil, Darmstadt. Caddeyi doğru yazmışlardır herhâlde. Kentin ismi darmştat okunuyor.
ADI DARMSTAD, biz böyle okuyoruz Başar efendi, işine geliyorsa. Konulara limon sıkmakta üstüne yok ya, valla sinir ettin yine beni iki gündür.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 30 Eyl Pzr, 2012 17:47

alabay yazdı:Darmstad değil, Darmstadt. Caddeyi doğru yazmışlardır herhâlde. Kentin ismi darmştat okunuyor.
Doğrusu veya olması gereken Darmstadt ama bizde ki adı Darmstad :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 30 Eyl Pzr, 2012 17:56

Bu Innotrans ta dikkatimi çeken bir şey oldu, yine her zamanki gibi insanlar ilgisiz insanlardan farklı konularda bilgi almaya çalışıyorlardı, tabii çoğuna kim olduklarını falan sormuş değilim ama Durmazlar da görevli kişilere bir kaç kişinin ya Bursa o hattı neden tek ray inşa ediyor, olacak mı yetecek mi diye soranları duydum. Bunu daha önceki fuarlarda da görmüştüm ve aslında bize has bir durum da değil, mesela UITP fuarında Ulaşım A.Ş. standında gelen bir sürü yabancı tünelden çıkan tren resmini gösterip "Marmaray ne durumda?" diye soruyorlardı :)

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 06 Eki Cmt, 2012 15:37

Sonunda bugün zahmet edipte sahayı bir dolaşayım dedim :twisted:

Çalışmalar hala Stadyum ve Darmstad (Çarşamba) Caddelerinde devam ediyor.

Çarşamba'da ki çalışmalar da caddenin hemen hemen yarısında ray döşeme işlemleri devam ederken doğuya doğru yani Kent Meydanı'na (S.Garaj) doğru hafriyat çalışmaları devam ediyordu. Hafriyat çalışması Vakıflar Bankası'nın önüne kadar gelmiş. Bu Vakıflar Bankası'nın hemen arkasında Bursaray Osmangazi İstasyonu bulunmakta.

Daha sonrasında merak edip Kültürpark'ta ki eski otopark alanına kurulmuş olan depo sahasına gidip orada bir çalışma olup olmadığına baktım ama gördüm ki malzeme istifleme dışında hiçbir çalışma yapılmamış. Sadece temel atma töreninde konulan raylar ve o sırada gelişi güzel atılmış beton duruyordu. Hiç resimleme gereksinimi duyadım açıkçası. Şuan isitfleme yeri olarak kullanılan alanın otasında prefabrik kurulmuş ve ihaleyi alan firmanın merkezi haline gelmiş.

Ardından Stadyum caddesine geçtim ve burada ki çalışmalar daha önceden başladığından çalışmalar bu bölümde neredeyse bitme noktasına gelmiş. Hatta bir sürpriz ile karşılaşarak asfaltma çalışmalarına denk geldim.

Resimlerde de göreceğiniz üzere temel betondan sonra rayların çevresi slikonlu bir bez ile yalıtım sağlanmış ve ondan sonra beton çalışması yapılmış. Şaşırdığım bir nokta ise asfaltma çalışması oldu. Asfaltlama yapılırken rayların çevresi ahşap çıtalarla çevrelenmiş ve rayları saran yalıtım malzemesinin erimesi önlemlenmiş. Asfaltlama çalışması biter bitmez ise çıtalar sökülüyor ve boşluğa çokomastik ile doldurma yapılacakmış. Görevlinin bana söylediği bu :)

Neyse şimdi sıra resimlerde. İlk 5 resim Darmstad Caddesi'nden (Çarşamba), sonraki resimler Stadyum Caddesi'nden...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eki Cmt, 2012 16:31

Mustafa eline ayağına sağlık, bak ben gelene kadar bu iş bitecek demedi deme :) adamlar hızlı yav. Şaka bir tarafa biten bölgelerde asfaltmaya bile geçmişler, stadyum yanındaki cadde bitmiş, gayet güzel. Bir de şu nostaljik hat bana göre T1 olan eski hatta yapılmayan bazı şeyleride yaptılar galiba ya da daha dikkatli ve temkinli bir iş yapıyorlar, bahsettiğin lastik malzeme erimesin diye yaptıkları basit de olsa bir önlem olan çıtalama gibi. Aslında bana göre asfalt olayı hepten abes ama ne yapalım bizim ülkemizde ki tramvay hattı sistemi bu, iki gün sonra üstünden diğer arabalar geçince aa ezildi büzüldü dememiz lazım, asfalt sanayiinide desteklemek gerekiyor, senede bir dökecez ki adamlar ekmek yesin. :)

Ama kent şantiyeciliği hak getire, sanki aptalız ya T1 TRAMVAY HATTI ÇALIŞMASI diye saçma sapan bir şey dikmişler ama oraya biri düşüp ayağınımı kırar, kafasını mı patlatır kimsenin umrunda değil, niye, çünkü düşen adam gidip mahkemeye vermiyor, ohhh devam. :)

Resim

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 06 Eki Cmt, 2012 17:42

OO adamlar asfaltlamaya bile başlamışlar. Durmazlar artık elini biraz çabuk tutmalı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eki Cmt, 2012 17:46

kemal yazdı:OO adamlar asfaltlamaya bile başlamışlar. Durmazlar artık elini biraz çabuk tutmalı.
:) Abi Durmazlar koşşasa bu işe yetişemez :) Bir sonraki hatta inşallah ya da belediye bir yüzsüzlük yapıp ikinci el araçlar ile bu hattı açar, sonrası Allah büyüktür. Gerçi belli olmaz, büyük konuşmayayım, kafam darmadağın fuarda göya herşeyi not alacaktım orada şu an yürür durumda kaç araç olduğunu söylediler hatta ama şimdi 2 desem yalan olur 3 desem yalan olur :) öğrenicez inşallah. Bursa bu hatta kaç araç çalıştırmayı planlıyor bilmiyoruz, yani denilse biz 8 araç ile başlangıçta götürürüz falan, bende diyeceğim ki yılbaşına kadar Durmazlar eksiklerini bitirip seri üretime geçse 8 ayda 8 araç üretir(mi)! Keşke olsa.

Kilitli

“Tramvay Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön