ist-M.04:04 » M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 13 Eyl Prş, 2012 18:25

kenanmar yazdı:
Bu üstte linkini verdiğim site beni çok güldürmeye başladı bugünlerde ehü.
Valla o sitenin editörü veri girişi elemanı kim bilemiyorum ama arada sırada çuvallamaları normaldir. Türkiye'nin böyyük medyaları sanki çok matahlar mı ki? :)
Arada sırada çuvallamak normaldir, mesela benim 10 Eylül açılışında hızlı gaza gelip çuvallamam gibi (gerçi o konu çok karışık :)) da biraz üst üste olunca dikkatimi çekti yazayım dedim.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 15 Eyl Cmt, 2012 15:40

Bugün Kartal Kadıköy Kartal yaptım, süre anlamında, istasyon duruşlarında anonslarda herhangi bir sıkıntı yok. Yürüyen merdivenlerde sol tarafı boş bırakmaya başlayanlar var, hatta birbirini uyaranlar gördüm. Yolcu sayısı olarak Kadıköy yönünde çok yoğunluk vardı bindiğim set rahatlıkla diyebilirim ki 800-900 kisiye hizmet verdi ancak 1 saat sonrası ters yonde ancak 400 ya da daha az yolcu oldu.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 15 Eyl Cmt, 2012 16:34

yolcu muhakkak bazı alışkanlıkları kazanacak, sonuçta oradaki insanların tamamı da hiç metro görmemiş değil, illa ki diğer sistemleri kullanmışlardır dolayısı yürüyen merdiven konusundaki duyarlılık yavaş yavaş oturur diye düşünüyorum, yolcu sayısı ile ilgili Eylül sonu gibi bir iki rakam edinmeye çalışacağım, böylece artış şeklini ve oranını görme şansımız olabilir diye düşünüyorum, tabii rakamları bulabilirsek.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 Eyl Sal, 2012 21:04

Resim
Resim
Resim
Resim

Kadıköy ve Maltepe istasyonlarından fotolar Kent ve Demiryolundan alıntıdır. Görüldüğü gibi Maltepe istasyonunda dış işler duruyor, söylenenlere göre ve resimde de görüldüğü üzere halen çalışmayan asansörler ve bir takım benzer işlerde varmış, bir şey demiyorum artık, çünkü kullananlar için önemsiz ise bana söz düşmez ama aynı derecede yarım olduğunu bildiğim bir başka hattı açmayıp sallamanın sebebini de anlamıyorum, Başakşehir hattı bundan daha kötü durumda mı açılmak için?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 21 Eyl Cum, 2012 20:05

Resim

Şoktayım ulaşım aş yukarıdaki gibi bir uygulama yapmış, anlık olarak jeton satış verilerine istasyon istasyon sahip olabiliyoruz...

Bu arada fotoğrafı i phone ile çekip buraya eklemeyi başardım galiba...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Eyl Pzt, 2012 17:21

İşin içinde para olmamalıydı, yani işletmedeki araçların hangi dakika da geleceğini gösterecek bir bildiri sistemimiz yok ama ne kadar para kazandığımızın halka gösterimi var, kaç senedir Yıllık Rapor yok bu var :) böyle bakınca çok gereksiz bir şey yapmışlar, bence bu işi yapan firma şirkette yapabileceği en kolay IPhone ya da android app ini denemiş yapmış ve sunmuş. Sadece yolcu detayları, daha doğrusu satılan jeton ve turnike geçiş değerleri gibi rakamlar verilse çok daha iyi olurdu.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 27 Eyl Prş, 2012 02:50

Valla tel.da ne kadar para topladık diye göstermeleri eyi hoş da yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla bu metroda ciddi bir sinyal sorunu varmış. Araçlar sinyal alamayıp duruyor, yavaşlıyorlarmış; İspanyol CAF firmasına duyurulur :)
Not: En azından yorum yapanların yarısına göre de gürültü sorunu da vardı.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Eyl Prş, 2012 13:41

kenanmar yazdı:Valla tel.da ne kadar para topladık diye göstermeleri eyi hoş da yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla bu metroda ciddi bir sinyal sorunu varmış. Araçlar sinyal alamayıp duruyor, yavaşlıyorlarmış; İspanyol CAF firmasına duyurulur :)
Not: En azından yorum yapanların yarısına göre de gürültü sorunu da vardı.
Acaba sorun araçlardamı yoksa sinyalizasyonu yapan firmada mı? Gerçi CAF ın bu hatta sattığı araçlar için bende pek iyi şeyler duymadım, gürültü konusuna gelince bu konuyu herhalde kulağımla duymadan bir şey diyemeyeceğim ama konu hakkında bilgi sahibi bir arkadaşımdan bazı bölgelerde 98 desibele kadar sesin yükseldiği söyleniyor, yani bu ölçümü yapılmış bir şey kulakla dinleme değil :) bir raylı sistem için oldukça yüksek bir değer, kabul edilebiliri 60 mıydı ne, onu hatırlayamıyorum şimdi. Bir ara sorayım ama gerçekten bir sinyal sorunu varmı yokmu öğrenmeye çalışalım.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 27 Eyl Prş, 2012 14:52

98 db?! :shock:
Olamaz yahu! Burada > 90 db kanunen kulaklık taşıman gerekir, yoksa sağırlaşırsın. Yani, O kadar gürültüyse, bilmem valla. Berlin’de gördün, duydun, orada da acaip gürültülü makas, viraj alanları var, ama 98 db?!

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 27 Eyl Prş, 2012 15:16

Esat:
Gerçi CAF ın bu hatta sattığı araçlar için bende pek iyi şeyler duymadım
Ne gibi biraz ayrıntı versen memnun oluruz.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 27 Eyl Prş, 2012 16:47

kenanmar yazdı:Esat:
Gerçi CAF ın bu hatta sattığı araçlar için bende pek iyi şeyler duymadım
Ne gibi biraz ayrıntı versen memnun oluruz.
Çok teknik detayını bilmiyorum ama kalite olarak, yani malzeme ve işçilik kalitesi olarak Marmaray Rotemleri ile kıyaslanıyordu, malum bahsetmiştik herkes M2 deki Rotemlerden memnun ama Marmaray Rotemleri onun yanında eh deniliyor diye, bu CAF lar içinde süper bir araç demiyorlar, bunu söyleyenler aracı bilen ya da iyi bilenlerden bilgi almış kişiler, ben duyduğumu aktarıyorum :) bak bunun kaynağı yok işte, tüh kaynaksız bilgi yazdım ya len :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 27 Eyl Prş, 2012 19:57

Kaynak?! RayBerlin’i mi kurdun, n’oldun heh?! 8)

Konuya değinirsem, bence şu ihale mihale salatalarında uccusss uccuuuz işlerine kaçılınca, sonuçlar da ucuzca olur işte :?

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön