ist-B.03:01 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu (CR3)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Eyl Prş, 2012 18:27

Tuğrulhan fotoğraflayabilirsen tabii ki çok iyi olur, bende google dan baktım demin Hakan teflon yazıyordu düşündüm yav ne alaka diye :D:D

İstasyondan o tarafa çıkışta kaç hat olacak acaba, hattın tamamının 3 olacağı netleşti mi ki, onu bilemiyorum.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 06 Eyl Prş, 2012 19:59

PTFE sokak satıhına yerleştirilecek işaretlerle ilgili olamaz mı?

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 06 Eyl Prş, 2012 20:45

Fotograf küçük anlaşılmıyor ama haritadaki konuma göre Pendik kaynarca arasında bir yer, istasyona da çok yakın değil. O cadde ya da sokak çok işlek değil, çünkü Pendik tarafı sıkıntılı giriş çıkışları olan bir yere çıkıyor yani öyle isaretlendirmeler falan yapmazlar oraya. Genişletme için calışma olabilir, ilk fırsatta gidip bakacağım ama oradaki viyadük ayakları kurtariyormu çok merak ediyorum

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Küçükyalı Tren İstasyonu

Mesaj gönderen Kamil16 » 08 Eyl Cmt, 2012 13:54

Küçükyalı Tren İstasyonu'dan hatıra foto. Yakında kapanacak, İstasyon yapıları, Marmaray kapsamında yıkılacak ve 3'lü Hat sistemine göre tekrar inşaa edilecek.

Resim

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 08 Eyl Cmt, 2012 18:54

Bugün Pendik den bir arkadasın arabasıyla Tuzla ya gittim, istasyonlarda çok ciddi calışma var her yer kamyon dolu, istasyonların dısına da bilgilendirme amaçlı bez afişler takılmış. Bunların takip edilebilmesi için Marmara'ya sitesinde fotograf ve video eklemeliler...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Eyl Cmt, 2012 19:23

Marmaray sitesine dün gece baktım ne foto ne video yeni bir şey yoktu, Eylül ayı girdi ama Temmuz a dair bir şey yok, eski videolarıda izlemeye vallahi üşeniyorum ya, bir de eleştiri korkunç derecede amatörce çekilen videolar olduğu için zoruma gidiyor.

Kullanıcı avatarı
Kamil16
Müdavim

Söğütlüçeşme Tren İstasyo

Mesaj gönderen Kamil16 » 09 Eyl Pzr, 2012 08:21

Marmaray Kapsamında mevcut Söğütlüçeşme Tren İstasyonu mu kullanılacak?
Bu istasyon ile Ayrılıkçeşme arasında hat yeraltına giriyor anladığım kadarı ile.

Söğütlüçeşme herhalde bu hali ile kullanılmayacaktır. Islahı ve epey bir modernizasyon gerekecek. :?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 09 Eyl Pzr, 2012 12:39

Bence Söğütlüçeşme bu hâliyle bile yine de en çağdaş tren istasyonu. Oraya (transit) başgarı düşünseymişler.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eyl Pzr, 2012 12:55

Unuttum şimdi geride bir yerde yazmıştım Söğütlüçeşme kullanılacak ama ray sayısı arttırılması gibi bir düşünce varmış, daha doğrusu toplantı kararı ama henüz o karara göre bir sonuç yok, hatta Söğütlüçeşme'den Ayrılıkçeşme yönüne çıkıştaki ray işlerinide tünel işi üstlenicisine yaptırttılar galiba, Mehmet bir ara o bölgedeki çalışmadan bahsetmişti.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 14 Eyl Cum, 2012 14:47

CR3 başlığını biraz şenlendirelim...

Resim

Yukarıdaki fotoğrafta daha önce burada konuştuğumuz çizgiler var, 25+150 Pendik-Kaynarca arasındaki bu yerin Haydarpaşa ya da Ayrılıkçeşme ye uzaklığı olabilir, tahminen zaten o kadar mesafe...

Aşağıdaki fotoğrafların ilkinde korkuluların gölgesinin kapladığı ölçülerde kırmızı çizgiler var yerlerde. Ancak dikkatle bakmayan o çizgileri anlamaz bile...
Resim
Resim

Belli aralıklarla şu fotoğraftakinden var...
Resim

Bazı bölgelerde kamyonlar ve iş makineleri çalışmaya devam ediyor, ancak çalışmalar Tuzla ve Gebze ilçe sınırlarındaki bölgede daha yoğun.
Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 14 Eyl Cum, 2012 14:55

Hattı genişletecekler desem oraya 3 hat sığmaz gibi geliyor bana, ya da diğer ihtimal bazı bölgelerde kurp iyileştirme çalışmaları yapacaklardı, şu alttaki resim ışığında bakarsak belkide böyle bir geometri düzeltme çalışması içindir yani biraz içeri kaydıracaklardır ama bu resme göre arka tarafımızda da köprü var demiştiniz, o köprünün altyapısı nedeni ile nasıl bir çalışma yapılır onu da merak ettim açıkçası, ya köprüyü de yenileyecekler ya da o kısımda hat eski izine oturacak.

Resim

Olan yine kaldırımla o taraftaki ağaçlara olacak gibi :)

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 14 Eyl Cum, 2012 15:03

Kaynarca istasyonunun olduğu yerin altından Sahil yolunun son noktası ya da başlangıç noktası geçiyor. Burada nasıl bir uygulamaya gidecekler merak ediyorum, henüz çalışmalardan bir şeyler anlaşılabilecek gibi değil...

Resim
Resim
Resim
Resim

Kaynarca istasyonu 600 metre batıya kaydırılacak diye biliyordum ben ama tabelayı buraya koymuşlar, umarım istasyon yeri aynı kalmaz çünkü bu konum hatalı. Halbuki 600 metre batıda olsa istasyonu kullanan sayısı en az 2 katına çıkar...

Kilitli

“Marmaray Projesi [İnşaat Süreci]” sayfasına dön