at-GN.07 » Tekerlekler Son Kez ToyRun 2012 İçin Döndü

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

at-GN.07 » Tekerlekler Son Kez ToyRun 2012 İçin D&

Mesaj gönderen Esat » 17 Haz Pzr, 2012 18:41

Haber toplu taşıma ile direkt alakalı değil ama yine de ilginç bir etkinlikti bende yaklaşık 40 dk. lık bir video ile görüntüledim, bir kaç ta foto çektim. Kısaca bahsetmek gerekir ise Toy Run etkinliği ilk kez 1993 yılında 148 motorsikletçinin katılımı ile düzenlenmiş. Benim haber metinlerinden ve siteden anladığım kadarı ile toplanan bağışlar ile bakım yurtlarında kalan çocuklara hediyeler alınarak yardımlar yapılıyormuş, 1993 yılından beri aralıksız gerçekleştirilen organizasyonun neden artık yapılmayacağı konusunu öğrenemedim (anlayamadım), duyduğum organizasyon sahibinin emekli olduğu ve spekülasyonlara sebep olmamak ya da son vermek gibi bir amaç ile artık yapmayacağını söylediği şeklinde tabi bu kısmı hakkında net bir fikrim yok.

Kendi sitelerinde her yıl yapılan bağış ve bu bağıştan yapılan harcama miktarının dökümünü veriyorlar, bu yıl 12.500 € civarında bir para toplamışlar. Değişik bir aktivite, böyle küccücük yerde bu kadar motorsikletliyi nasıl bir araya topladılar bilemiyorum açıkçası, benim için bu açıdan enteresan oldu :)
Sürücülerin benim evin önünden geçişi yaklaşık 1 saat 20 dk. sürdü, hafta içinde gazetelerde yaklaşık 4 bin katılımcı beklendiği yazıyordu ki ben bunu okuduğumda "haddi lan" demiştim ama biraz önce çektiğim videoda sadece 17 dk. lık bölümde tek tek saymaya çalıştım, bu süre içinde 1215 motorsikletli geçmiş, videodan önce foto çekerken büyük bir grubunda geçtiğini göz önüne alırsak 4 bin rakamı çok rahat, zaten etkinlik sonrası haberlerde yaklaşık 6000 katılımcı olduğu yazıyor. Ben video çekmeyi bıraktıktan sonrada 35 dk. daha geçiş sürdü zaten.

Çok çeşitli motorsikletler, çok çeşitli tipler vardı, otomobil sürücüleri ise çok kızgındı :) çünkü organizasyon boyunca nerede ise tüm Viyana'da trafik felç oldu çünkü hiçbir aracın kortej içine girişine izin verilmedi, tabii ambulans ve itfaiyeler hariç, bunun dışında dediğim gibi benim oturduğum bölgede 2 ilçe arasında tüm geçişler hemzemin, yani öyle tünel, dal-çık falan bilmedikleri için resmen iki ilçe arasında hayat koptu :)

Toplu taşımaya etkisi ise tabii ki fazlası ile oldu, 27 otobüs hattı ve 7 tramvay hattı etkinlik süresince kısa parkur ile çalışarak hizmet verdiler. Bir iki foto ile videoyu paylaşayım, bana ilginç geldi normalde 3 ten az tekerleği olan şeylerden nefret ederim ama :)

www.finalride.at
www.toyrun.at

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

http://www.youtube.com/watch?v=8DvDln_nUeA

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön