cn-HT.07 » Çinliler Rekor Hızlı Tren İçin Çalı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 May Cum, 2012 22:39

Mehmet keleş yazdı:
Esat yazdı: Sırf bu sebepten adamlar dünyanın en uzun viyadüğünü inşa etmişler bu hat için, inektir, köpektir, insandır girmesin diye.

Şu sıralamadan insanı ayırsaydın keşke, senin sıralaman aynen çin işi olmuş.
Eee onlara göre değer sırasını verdim işte :) yanlış yok doğru sıralama :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 18 May Cum, 2012 23:35

Ayıp ediyorsunuz ama! Çin belki biraz zor gibi görünse de, felsefesi ve bilhassa kendi tıbbı insanlığa hâlâ bütün batı (ve gerikalan doğu) kültüründen, tekniğinden ve biliminden fazla şey getiriyor ve veriyor. Şu an biraz garip bir siyaset kitlesi olabilir. Yani, ben orada yaşayan insanlar taniyorum, Alman asıllı, onlar da bazen biraz zorlansa bile, maşaallah diyorlar. Ve şahsen de bir kaç (hakiki) Çin tanıdım, burada yazılanlar … böyle olmaz, hatalı. kendinizi de uyutmayayın.

Elbet Eschede bu konuda bir noktalı virgüldü. Ama Şinkanzen’de meselâ böyle bir şey olmadı. Genelde bir ülke ne kadar boyut olarak küçük ve denetim altında olursa, ne kadar itina olursa, o kadar iyi. Hep ve her zaman dünya görüşüne de bakar. Dünya görüşü derken, para ve borsa olaylarını da katmak gerek.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 18 May Cum, 2012 23:38

He tabi, çok özür dilerim çinlilerden, at gözlüklerini takmışsın en humanist filtrelisinden, yakışıyor ama sana ha.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 19 May Cmt, 2012 00:07

Dua et ki ben böyleyim. At gözlüğüyle alâkası yok, bu bir algı meselesi.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 May Cmt, 2012 00:11

Eeee, bana ne? Haa pardon sen übermenschlich bir şeydin dimi :) hepimizin üstünde bir bakış açısına sahipsin, özür dilerim. Eh işte bizde ne yapalım Olimpos'un eteğindekiler olarak öyle ara sıra atıp tutuyoruz. Bu humanizm b.ku yüzünden canım avrupayı batırdınız hala ama onlarda insan, hee tamam tamam herkes insan ama bazıları daha insan işte ne yaparsın, bende böyle düşünüyorum.

Mehmet keles
Moderatör

Mesaj gönderen Mehmet keles » 19 May Cmt, 2012 01:05

Bir dakika çinlilerden bahsediyoruz, Japonlardan değil. Bende insanla hayvanın yanyana yazılmasına itiraz etmiştim ama , çinlilerle japonlar ve şinkanseni çinlileri karıştırmamak gerekir. Bir kere japonlar müslümanlar gibi suyla taharetlenen millet. Temiz millet, çinliler... sokak ortasında utanmadan taharet gideren millet... uygurlu müslümanlara yaptıklarını daha unutmadık.. Fakat herşeye rağmen Tüm çinlileri aynı kefeye koyamayız. Her milletin iyiside kötüsü de oluyor. Norveçteki insanlığın en acımasız katilini örnek alıp Tüm norveçliler katil diyemeyiz.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 19 May Cmt, 2012 08:58

Dikkat, müslümanlık bugünün Suudi Arabistan’inda oluşmuş, orjinalinde su falan yoktu, taş (!) ve kum. Bunun tarihine girerseniz, ilâveten Çin’in tarihine bakarsanız … biraz üzülürsünüz :lol:

Şinkanzen’i ICE ile irtibatlı yazdım. Japon ve Çin mukayesesi yapmıyorum. Ama siz Çin’i küçümsüyorsunuz. Başkaları da küçümsedi, o yüzden şimdi dünyayı elde edenler onlar. Benden ikaz. Üstten alttan yandan bakış değil, nasıl aranızda teknisyen varsa, ben insanyenim.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 May Cmt, 2012 10:39

Başar mevzuyu sardırma, ben senin bakışını biliyorum başkası bilmez, çinliler bu treni yapmış bu hattıda yapmış varmı görüşü düşüncesi olan.

Mehmet keles
Moderatör

Mesaj gönderen Mehmet keles » 19 May Cmt, 2012 12:26

Müslümanlık, suudi arabistanda değil Hz. ademin dünyaya teşrifiyle doğmuş. Suudi Arabistan da tekrar vahiyle taçlanmış, Niye Arabistan? onu yaratıcı biliyor. Yaradılmış icadı, yaradıcının verdiği yetenekle yapmıştır. Ona bahşedilen nimeti kullanmıştır. Bizim çinlileri sevmemiz veya yermemiz onları ne alçaltır nede yükseltir nede yaptıklarından/yapacaklarından geri koyar acizane fikirlerimizi söylüyoruz. Başar sen çinlileri sevebilirsin saygı duyarım.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 19 May Cmt, 2012 15:44

Ben Çinlileri ne severim ne de sevmem, onlara karşı tamamen tarafsız bir durumdayım! Dengeye dikkat ederim. Doğruya doğru, yanlışa yanlış, bu konudaki tek prensibim bu.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Eki Sal, 2012 17:35

Çinliler bir hızlı tren hattının yapımını daha tamamlıyorlar, yapılan hattın Çin'in en soğuk bölgesinde inşa edildiği ve bu hat için yapılan araçlarında -40 ile +40 derece arasında hizmet verebilecek şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Sadece ısı farklılıklarına değil aynı zamanda hava şartlarına bağlı dış etkenlerede dayanıklı imiş. Çin bir taraftan araç üretiyor ama diğer taraftan yaptığı araçların ve sistemlerinde yaşadığı bazı sorunlar ortada, herhalde Japonların onlara biraz daha zaman vermek lazım sözüne gerçekten itibar etmek gerekiyor.
Çin’in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin merkezi Harbin’i, Liaoning eyaletinin ünlü sahil kenti Dalian’a bağlayan demiryolunda tüm hat hizmet provası dün (8 Ekim ) yapıldı. Hızı saatte 350 kilometre olarak tasarlanan demiryolunun uzunluğu 921 kilometre ve toplam süresi yaklaşık 4 saat.

Harbin Demiryolu Müdürlüğü’ndan alınan bilgilere göre, demiryolunda hizmet veren CRH380B tipi hızlı tren, -40 derece ile 40 derece arasındaki sıcaklığa dayanabiliyor ve rüzgâr, kum, yağmur, kar ve sis gibi çetin hava şartlarına karşı de güçlü bir kapasiteye sahip.
http://www.rayhaber.com/bu-hizli-tren-4 ... -calisacak

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 22 Ara Cmt, 2012 20:24

Dünyanın en uzun hızlı tren yatırımı Çin'de tamamlandı.

Çin Halk Cumhuriyeti ülkenin başkenti Beijing ile güneydeki ticaret merkezi
Guangzhou arasındaki 2300 km'lik mesafeyi 22 saatten 8 saate düşüren hızlı trenle bağladılar. Aralık 2011'de Çin'de hızlı tren hattında yaşanan kazada 40 kişi hayatını kaybetmiş 200 kişi yaralanmıştı. Bu kazanın yarattığı şok ve sorgulama sürecini atlatmış görünüyorlar. Yanılmıyorsam 60 küsur milyar doları hızlı trene yatırmayı planlıyorlardı.
Bu durum bana Pamukova'da hızlandırılmış tren kazasını ve de şu andaki ve gelecekteki hızlı tren yatırımlarımızın gelişim sürecinin benzerliğini anımsattı

http://www.youtube.com/watch?v=0oVDKfDoxu0

Haberin devamı bağlantıdan okunabilir.
-------------------------------------------------------------------------------------
The much anticipated opening of high-speed passenger service from Beijing to Guangzhou, a distance of 2298 kilometres is scheduled to begin Wednesday, officials said.
Travelling at an average speed of 300 kilometres per hour, the new line will slash the time it takes to travel by rail from the capital to the southern commercial hub from the current 22 hours to just eight.
Authorities took journalists for a ride yesterday on the section of the route linking Beijing's West Station with the city of Zhengzhou 693 kilometres to the south, the route's last link.
Hitting speeds of over 300km/h, the gleaming, tubular train sped past frozen lakes and rivers as well as snow-covered farmland on the journey of approximately two-and-a-half hours each way.

http://www.news.com.au/travel/news/chin ... 6542459282
-----------------------------------------------------------------------------------

“Dünyadan Haberler - Duyurular” sayfasına dön