gnl-TS.07:99 » Toplu Taşıma Kazaları 2012 [Arşiv]
- alabay
- Evliya Çelebi
- alabay
- Evliya Çelebi
Şimdi bilgileri de edindim; bu olay 2008de olmuş. Ayrıca böyle bir durumda ya alttan merdivenlerle boşaltılır, ya da karşıya bir araç daha geçer ve kapidan kapıya köprü kurulur (bu köprüler zaten araçtaymışlar).
Şurada da viki sayfası:
http://de.wikipedia.org/wiki/Wuppertaler_Schwebebahn
Şurada da viki sayfası:
http://de.wikipedia.org/wiki/Wuppertaler_Schwebebahn
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Adana merkezde bir tren kazası meydana gelmiş, şu an için detaylar belli olmamak ile birlikte manevra yapan bir trenin bir yolcu trenine çarptığı ve 14 yaralı olduğu bildirilmiş, haberi Kent ve Demiryolu grubunda okudum kaynak olarak CNN Türk demişler ama sitede haberi henüz göremedim. Umarım ciddi bir yaralanma yoktur, geçmiş olsun.
Hemen bir kaynak buldum, oradan verelim bilgileri
http://www.haberturk.com/yasam/haber/74 ... ren-kazasi
Hemen bir kaynak buldum, oradan verelim bilgileri
http://www.haberturk.com/yasam/haber/74 ... ren-kazasi
TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, gece saat 23.45 sıralarında Mersin-Adana seferini yapan Raybüs'ün; Adana Garı'na girmekte olduğu sırada, gar alanında manevra yapan trene ''arkadan vurduğu'' belirtildi.
Kazada trenden inme hazırlığı yapan 2'si TCDD personeli, 11 kişinin hafif şekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, hayati tehlikesi olmayan 11 yaralının hastaneye sevk edildiği ve ayakta tedavilerinin yapıldığı kaydedildi.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.haber7.com/3sayfa/haber/8791 ... agin-cikti
Zincirlikuyu istikametine giden metrobüs, Çağlayan durağında yolcu almak için durduğu sırada, motor kısmında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Metrobüs şoförü ve metrobüs hattındaki görevliler tarafından kısa sürede söndürülen yangın nedeniyle metrobüste küçük çapta maddi hasar oluştu.
Yangın nedeniyle metrobüs seferlerinde kısa süreli aksama yaşandı.
-
- Serbest Geçiş
FB Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki tansiyonlu her karşılaşmadan sonra İETT otobüsleri ve metrobüsler trafik kazasından beter hale geliyorlar. Bunun çözümü ne olacak belli değil...
Fenerbahçe-Galatasaray maçı yaşanan olayların İETT'ye faturası ağır oldu...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre olaylarda çok sayıda İETT otobüsü ve durağı hasar gördü.
İlk tespitlere göre, çeşitli semtlerde 125 durağın camları kırıldı, 14 durağın tamamı tahrip edilirken toplam 139 İETT durağı hasar gördü.
Metrobüs hattında hizmet veren 68 Metrobüsün camları kırıldı, koltuk ve kaportalarında hasar meydana geldi. Metrobüs hattı dışında çalışan 17 İETT otobüsü de büyük hasar gördü.
Hasar tespit çalışmaları devam ederken maddi zarar henüz tam olarak tespit edilemedi. http://haber.gazetevatan.com/iett-bilan ... 3/1/Gundem
-
- Serbest Geçiş
FB-GS derbisinden sonraki çok çeşitli olaylar oldu, bir kısmına şahsen de tanık oldum. İnanın upuzun araç kuruklarıyla dolup taşan Barboros Bulvarı Beşiktaş'ta yollar kesildi, sırf üstünde rakip takım t-shirt'i var diye kadınlar-çocuklar otobüslerden çıkmaları için tehdit edildi ve polis cidden çok beceriksizdi. Kentin çeşitli yerleri de böyleydi.
Kanaatimce FB Stadı'nda gerilimli maç gününde ya o bölgeye otobüs-metrobüs gitmeyecek ya da o stad oradan taşınacak veyahut bir kısım taraftar kisveli vandalizm meraklısı terbiye edilecek. Her derbi sonrası metrobüslerin koltuk-cam-çerçeve-kapıların darmaduman olmasından da bıkmış ve bezmiş durumdayız.
Bütün bu olaylar hesapsız kalmamalı bence FB takımı 1 sene Olimpiyat Stadı'nda oynasın dağın başında çayırda çimende ne halt yiyorlarsa yesinler.
Otobüs-metrobüs-durakların uğradığı zararı da süreci berbat yönetimi sebebiyle Futbol Federasyonu ve de işgüzar taraftarları sebebiyle özellikle FB karşılamalı belki düşük bi miktarda GS'dan talep edilebilir.
Kanaatimce FB Stadı'nda gerilimli maç gününde ya o bölgeye otobüs-metrobüs gitmeyecek ya da o stad oradan taşınacak veyahut bir kısım taraftar kisveli vandalizm meraklısı terbiye edilecek. Her derbi sonrası metrobüslerin koltuk-cam-çerçeve-kapıların darmaduman olmasından da bıkmış ve bezmiş durumdayız.
Bütün bu olaylar hesapsız kalmamalı bence FB takımı 1 sene Olimpiyat Stadı'nda oynasın dağın başında çayırda çimende ne halt yiyorlarsa yesinler.
Otobüs-metrobüs-durakların uğradığı zararı da süreci berbat yönetimi sebebiyle Futbol Federasyonu ve de işgüzar taraftarları sebebiyle özellikle FB karşılamalı belki düşük bi miktarda GS'dan talep edilebilir.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İşi futbol takımlarına dökersek ben sert konuşurum ama
:D:) yapılanları onaylamıyorum, kimsenin devletin malına zarar vermeye hakkı yok, kendi stadını yak yık bana ne ama devlet malını yıkamazsın, yakar yıkarsan cezana katlanırsın. Fakat kimsede kalkıp Fenerbahçe Stadındaki maçlara otobüs gitmesin demesin, bundan önceki derbilerde otobüsleri yakıp yıkan bizler değildik, Beşiktaşlısıda Galatasaraylısıda aynısını yaptılar, son maç için konuşuyorsak evet suçlu Fenerbahçe taraftarıdır ve dediğim gibi yakaladığınıza basın cezayı, kulüpte bu hasar ile ilgili maddi ne cezası varsa çeksin, futbol açısından da cezasını çeksin (sahası kapanır falan filan) ama bunu bu ülkede bugüne kadar sadece FB taraftarı yapmadı ve yapmıyor, ceza ise herkese aynı ceza, kanun herkese aynı kanun olsun. Beşiktaş'ta yol kesenler FB limiydi? Daha bu sene Kadıköy'deki yenilgilerinden sonra metrobüslere zarar verenler FB li miydi?
Bahse konu devlet malına zarar vermekse Fenerlisi bilmemnelisi yok, verirsin verebileceğin en ağır cezayı, akıllanır mı? İmkanı yok. Bu konu sadece futbol ile ele alınabilecek bir şey değil maalesef, toplumun içindeki başka yaralar, başka konular nedeni ile insanlar bu durumda, geçmişte de fanatikler vardı, holiganlar vardı, kırıp dökenler vardı. Bunların şike davası ile de çok ilgisi yok bana göre, dediğim gibi milletin içinde bir nefret var, burada çok dile getirmek istemediğim ayrımlar, nefretler, fazla testoronda bünyeye zarar, sonuçta bir yerde enerji atmak durumundasın. Ben bir Fenerbahçeli olarak stad dışında olan hiçbir şeyi onaylamıyorum, ha stadı yakıp yıksalar bu kadar kızmazdım, zaten ceremesini her türlü klüp çekecekti ama dışarıya olayı taşırır, kalkar devlet malını yakar yıkarsan, orada duracaksın, babam olsa tanımam o adamı.
Neyse, sonuç itibari ile meydana gelen olay hoş bir şey değil. İBB 1 milyon tl zarar ziyan açıklamış galiba, yanlışmı hatırlıyorum rakamı bilmiyorum da, büyük para, orada tutukladığın 20-30 eleman bu parayı ödeyecek değil zaten ama bir şekilde bu işin içinde ceza olmalı yoksa bunun önü alınamayacak, keşke bu olaya karışan takım benim takımım ve taraftarım olmasaydı diyorum sadece.

Bahse konu devlet malına zarar vermekse Fenerlisi bilmemnelisi yok, verirsin verebileceğin en ağır cezayı, akıllanır mı? İmkanı yok. Bu konu sadece futbol ile ele alınabilecek bir şey değil maalesef, toplumun içindeki başka yaralar, başka konular nedeni ile insanlar bu durumda, geçmişte de fanatikler vardı, holiganlar vardı, kırıp dökenler vardı. Bunların şike davası ile de çok ilgisi yok bana göre, dediğim gibi milletin içinde bir nefret var, burada çok dile getirmek istemediğim ayrımlar, nefretler, fazla testoronda bünyeye zarar, sonuçta bir yerde enerji atmak durumundasın. Ben bir Fenerbahçeli olarak stad dışında olan hiçbir şeyi onaylamıyorum, ha stadı yakıp yıksalar bu kadar kızmazdım, zaten ceremesini her türlü klüp çekecekti ama dışarıya olayı taşırır, kalkar devlet malını yakar yıkarsan, orada duracaksın, babam olsa tanımam o adamı.
Neyse, sonuç itibari ile meydana gelen olay hoş bir şey değil. İBB 1 milyon tl zarar ziyan açıklamış galiba, yanlışmı hatırlıyorum rakamı bilmiyorum da, büyük para, orada tutukladığın 20-30 eleman bu parayı ödeyecek değil zaten ama bir şekilde bu işin içinde ceza olmalı yoksa bunun önü alınamayacak, keşke bu olaya karışan takım benim takımım ve taraftarım olmasaydı diyorum sadece.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.haber7.com/3sayfa/haber/8798 ... zasi-5-olu
Edinilen bilgiye göre, kaza sabah 05.45 sıralarında Doğubayazıt-Ağrı karayolu ikinci kilometresinde meydana geldi. İlçe merkezine gelmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 04 D 3906 plakalı minibüs ile ilçe merkezinden Erzurum’a yolcu götüren 04 D 6206 plakalı otobüs kafa kafaya çarpıştı.
Kazada ilk belirlemelere göre biri bayan olmak üzere 5 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yolcunun da yaralandığı belirtildi.
- alabay
- Evliya Çelebi
Bu futbol olaylarında tek çözüm sadece ve sadece polis. Köpekli çevik kuvvetler! Bunu becermeleri gerek. Buralarda çok gergin durumlarda her araçta polisler de bulunur, ağzında kapak köpeklerle beraber. Biri höt dedi mi o kapak düşer, köpekler de atlar adamı yer bitirir, polise yalvarırsın, döv de çek bunu diye