http://www.haber7.com/haber/20120503/Ka ... rojesi.php
Ümmül Kurra Üniversitesi Hac ve Umre Araştırmalar Merkezi Başkanı Adnan Gutup, yaptığı açıklamada, 6 ayrı noktadan direkt Kabe'ye kadar beklemeden gidecek teleferik sisteminin kurulması için teklif sunduklarını bildirdi.
Özellikle hac ve umrenin yoğun olduğu dönemlerde Kabe yollarında ciddi sıkışıklıkların meydana geldiğini kaydeden Gutup, trafik sıkışıklıkları konusunda dünyada deneyimli ülkelerin göz önünde bulundurulduğunu dile getirdi.
Gutup ayrıca Hira ve Sevr mağaralarına da aynı şekilde teleferik sisteminin başlatılacağını ve bu sistemin de 2 sene içerisinde hizmet verir hale geleceğini duyurdu.
Alamanlar iyi kafaladı bedevileri, para bol nasıl olsa, eh bir şekilde ortada bir insan kalabalığı taşınması sorunuda var, sonuç itibari ile Hacılara kolaylık verecekse bir şey demem, işin ruhani tarafını tartışmayı da pek istemiyorum çünkü kendi kendime sorguluyorum tabii teknoloji ve kolaylıklar bizim için, tabii ki kolaylaştıracağız zorlaştırmayacağız ama bazı şeylerde de biraz zahmet çekmek gerekiyor, yani sadece nasıl olsa parasını ödedik o zaman en kralından geçirelim günlerimizi zihniyetini tehlikeli buluyorum, orada zamandan ve mekandan ayrılmayı yaşamak lazım. Neyse yazacak çok şeyim varda şimdi ona da kızarlar