Tabii ki kesinti esnasında metro hatlarında araçları bir süre işletebiliyorsunuz, bu konuda gerçek bir sıkıntı yok, şu an hatırlamıyorum kaç taneydi ama M2 metro hattında 34,5 KV lık jeneratörler var ve bu jeneratörler devreye alındığında hiç sorunsuzca trenler işletilebiliyor, ayrıca trafo beslemelerinde de kros bağlantılar var, bir trafo devre dışı kaldığında diğerinden işletme beslenebiliyor. Fakat tabii ki jeneratörlerinde bir takım sınırları var, doğal olarak işletmeyi hiç sorun yokmuş gibi saatlerce sürdüremezsiniz, diğer taraftan araçların üzerinde bulunan akülerde her aracı bir sonraki istasyona kadar götürebiliyor yine bildiğim kadarı ile ama tabii bu aslında jeneratör ile beslemeye göre daha tercih edilen bir şey değil, çünkü kuru akü olduğu için sanırım maliyeti yüksek oluyor sonra.
Tramvay hatlarında bu konuda yapacak pek bir şey yok, yine aynı şekilde çapraz trafo beslemeleri var fakat böylesi büyük ve genel kesintilerde tüm hattı beslemek sorunlu olabiliyor, diğer taraftan tramvaylar metro hatlarına göre daha sorunlu işletmeler olduğundan akü ile durağa kadar götürmekte mümkün olurmu olmazmı bilemiyorum.
Sonuç olarak, ortada bir sıkıntı var anladığımız kadarı ile, tam olarak hangi hatlarda işletme yapılamıyor bilmiyorum çünkü işletmecinin web siteside çalışmıyor

(yarım saat öncesine kadar çalışmıyordu hala, şimdi kontrol etmedim) ayrıca İBB üzerinde de bir bilgilendirme yoktu.
Senin Berlin banliyönde atlayabilirler bir şey diyemem, atlayamamaları gerekir yanlız, eğer buna izin veriyorlarsa işletmenin sorunu var demektir, yakalayıp ceza kesselerdi kapıları açanlara yoksa şikayet etmeye hakları yok, diğer taraftan Viyana' da metroda yaşanan bir iki olay olmuştu kimse araçlardan falan inmeye çalışmadı, tramvayda zaten hemen her yerde kapıları açıp indirebiliyorlar ama metroda ıh ıh.