ist-M.04:01 » M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı
-
- Mesajlar: 1
- Kayıt: 10 Haz Cum, 2011 20:39
merhabalar bir şey sormak istiyorum. aksaray havalimanı hafif metronun cumartesi günleri çlaışma saatlerini bilen var mı acaba? siteden kontrol ettim ama çalışma c.tesi günü ile bir bilgi bulamadım. yarın sabah erken saatte metroya binmem gerekiyor cumartesi günü metronunm kaçta başladığını birisi söyleyebilirse çok memnun olurum.
iyi akşamlar
iyi akşamlar
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18145
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Sabah saat 06:00 dan itibaren M1 Aksaray-Havalimanı hattını kullanabilirsiniz.anzaidemirzoi yazdı:merhabalar bir şey sormak istiyorum. aksaray havalimanı hafif metronun cumartesi günleri çlaışma saatlerini bilen var mı acaba? siteden kontrol ettim ama çalışma c.tesi günü ile bir bilgi bulamadım. yarın sabah erken saatte metroya binmem gerekiyor cumartesi günü metronunm kaçta başladığını birisi söyleyebilirse çok memnun olurum.
iyi akşamlar
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18145
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
- alabay
- Evliya Çelebi
- Mesajlar: 5582
- Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12
Kaç kez İstanbul'a gece indim, taksi veya özelden başka bir şey yoktu
İğrenç. Berlin'e ne zaman inersen in, hep ve her zaman her yerden her yere ulaşabilirsin. Ama sırf havalimanı açısından dememiştim, M1 bayağı yoğun yerleşim ve iş alanlarından geçiyor. Cumartesi günleri iş gidiş dönüşleri gerekmiyor mu? Saat 6'da mı ilk gerekiyor? Bana biraz geç gibi geldi, ama belki de hiç gerekmez, olabilir, bilmem. Ben sadece buradaki büyük kentlerle mukaise edebilirim.

- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18145
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Ya bir soruya cevap verdik yine başladın ha, kaç sefer vericem bunun cevabını sana, böyle bir mukayese söz konusu olamaz. Senin örnek verdiğin kent ve ülke ile İstanbul ve Türkiye asla ve asla aynı değil, vardiya saatleri, iş başlangıç bitiş saatleri, sosyal yaşam saatleri ve alışkanlıkları çok farklı dolayısı ile boşa bir çaba.
Ama şunu dersen sana katılırım, neden seferler gece 00:00 da bitiyor? Eyvallah bence de çok anlamsız, sabah daha erken seferler içinse, bu çok kapsamlı bir araştırma ile yapılabilecek bir değişiklik ama benim bildiğim İstanbul iş hayatı için böyle bir başlangıca gerek yok.
Ama şunu dersen sana katılırım, neden seferler gece 00:00 da bitiyor? Eyvallah bence de çok anlamsız, sabah daha erken seferler içinse, bu çok kapsamlı bir araştırma ile yapılabilecek bir değişiklik ama benim bildiğim İstanbul iş hayatı için böyle bir başlangıca gerek yok.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18145
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Bak Başar bugün seçim var diye seferler saat 05:00 te başlamış 

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimde, görevlilerin seçim bölgelerine sorun yaşamadan ulaşabilmeleri için tüm tramvay ve metro seferlerinin sabah saat 05.00'te başlayacağı belirtildi.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18145
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Bir detay da şu 2012 itibari ile bizim M3 olarak numaraladığımız Otogar-Kirazlı hattı açılır ise işletmede Aksaray ile Otogar arası ortak yapılacak bu yazılı karara bağlanmış mı bilmiyorum ama düşünce bu şekilde, zaten mevcutta hattın alt yapısında balast iyileştirmesi için uzun süredir çalışma yapılıyordu. Yani 2012 de Aksaray ile Otogar arasındaki istasyonlarda işler yolcular için biraz karışabilir 

- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Mesajlar: 18145
- Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37
Belirsiz bir konum ile ne demek istedin, merak ettim. Yani harita üzerinde hat ile ilgili anlaşılamayan şey varsa bilgimiz olsun, gerçekten anlaşılmayan bir şey var ise belki dost sohbetlerinde dile getiririz belki dikkat çeker hale getirilebilir, her şey olabilir.oglcan yazdı:Haritada belirsiz bir konumu var zaten M3 hattının.
Diğer taraftan aslında iki hat birlikte çalıştığında çokta karıştıracak bir şey yok, sadece artık yolcuların gelen aracın ön kısmına iyi bakması gerekecek ne yazıyor diye. İşte sırf bu sebepten ben hattın numarasının ayrı olması gerektiğine inanıyorum yani şimdi mevcut araçlarda ekranda Havalimanı yazıyor yanında M1, bunu M1A yapıp diğer hattı aynı renk ile M1B yapınca ikisinin birbirinden hiçbir farkı yok, yine orada ayırt edici araçların güzergah tabelaları yani Havalimanı mı yazıyor yoksa Kirazlı mı yazıyor buna bakılması gerekecek. Halbuki iki hattın numarası ve rengi ayrı olsa idi isimden önceki o numara etiketi çok daha dikkat çekerdi diye düşünüyorum.