ist-M.04:02 » M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 23 May Pzt, 2011 13:09

Evet, burası Hacıosman istasyonu, bugün açılıyor.
Resim

Resim

Resim

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 23 May Pzt, 2011 18:15

Hayırlı uğurlu olsun, kuzey uzatmaları bitmiştir. Artık güney uzatmasını bekleyeceğiz. Umarım otobüs ve minibüs hatlarını adam akıllı bir hale getirirlerde Büyükdere caddesindeki trafiğe bir faydası olur...

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 23 May Pzt, 2011 19:26

Bitti mi bu şimdi? Yoksa var mı daha bir uzatma falan? Of, şu güney işini ben de bayağı merak ediyorum. Üç istasyonu ÇOK az buluyorum, yanısıra …

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 23 May Pzt, 2011 19:41

Belediye uzun vadeli planlarında Çayırbaşı istasyonunu da planlıyor ama, yakın-orta vadede iş bitmiştir diyebiliriz. Sarıyer-Çayırbaşı Karayolu Tüneli de yakın zamanda hizmete girecek, Hacıosman güzel bir aktarma merkezi olacak galiba...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 May Pzt, 2011 22:46

Bakalım Çayırbaşı' da belki bir oldu bittiye gelebilir, gerçi şu an için Hakan' ın da belirttiği gibi çok fazla sözü edilmiyor, ama bu kuzey kentleşmesi kapsamında bir şeyler olabilir diye düşünüyorum, hatta belki de bazı değişikliklerde olabilir. Bakalım göreceğiz.

Önümüzdeki ay bu istasyonuda fotoğraflayabilirim herhalde.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 24 May Sal, 2011 07:54

E madem plânlıyorlar, oraya kadar da götürebilirler. O zaman son mu olur? Yoksa daha da ilerisi düşünülüyor mu? Kuzeymerkez–Güneymerkez hattı tam olur. Bu şimdi Anadolu yakasında biraz eksik, Güneymerkez–Merkez, o kadar, kuzeye devam etmiyor, ne Üsküdar'a, ne ötesine. Halbuki, kıyının dibinde değil, ama tepelerde bayağı yerleşim alanları da var. Kadıköy istasyonunu neden öyle güneye/batıya doğru kıvırdılar, bir türlü anlayamıyorum, hiç uzatma imkânı yok (gibime geliyor). Halbuki istasyonu, herhangi bir şekilde, kuzey istikametine bakar şekilde yapsaydılar?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 May Sal, 2011 10:03

Benim daha önce yayınlanan planlardan gördüğüm kadarı ile Çayırbaşı istasyonu son olacak, daha ileriye gitmesi oldukça zor göründü. İstasyonun istikameti doğu-batı yani Boğaz' a bakıyor ve çokta yakın. Orası şu boğaz metro hatlarından Avrupa yakası için planlanan ile aktarma merkezi olarak planlanıyordu.

Benim bahsettiğim ise farklı, şu yeni yapılacak iki kentten Avrupa yakası kuzey kentine erişim için planlar değişebilir diye düşündüm, yani M2 Çayırbaşın' a değil de kuzey e doğru yönlenebilir belki.

Hakan
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen Hakan » 24 May Sal, 2011 11:19

Kadıköy istasyonu güneye ya da batıya bakmıyor, Moda tarafına uzatılması ihtimal dahilinde düşünülmüş. Hacıosman'dan kuzeyde de her şey olabilir, olumsuz düşünmeyi gerektirecek bir durum yok...

hanhasan
Kaçak Yolcu

Taksim-Hacı Osman Metrosu M2 (Y.kapı-H.osman)

Mesaj gönderen hanhasan » 24 May Sal, 2011 14:51

Bu hatta Taksim hasıosman arası 11durak.Taksimden başlayınca 10 duraklık mesafe gidilmiş oluyorve 24 dakika sürüyor.M4 hattında ise kadıköy kartal arasında 15 durak mesafesi 29 dakikada alınacak.M2 de durak mesafesi başına 2.4 dakika sürüyor..Bu süre cok fazla deği mi ? normalde 2 dakikadan az sürmesi gerekmiyor mu ? . acaba hatta işletme şu anda yavaş mı yapılıyor ?

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 24 May Sal, 2011 15:23

Şu iki kent hikâyesi ta 80'lerde bile konuşuluyordu. İstanbul'un kimliğini bozan bir şey, o kadar. İstanbul İstanbul'dur, ne o şimdi, birden bir Batıistanbul ve bir Doğuistanbul mu gerekiyor? :x

Moda'nın düşünülmesi güzel. Ama Üsküdar ve ötesi yönlendirmesi daha mantıklı olmaz mıydı?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Re: Taksim-Hacı Osman Metrosu M2 (Y.kapı-H.osman)

Mesaj gönderen Esat » 24 May Sal, 2011 22:57

Başar Kadıköy' ün uzatması ile ilgili soru cevaplar aşağıdaki linkte, burayı pek ilgilendirmiyor

http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 8228#18228
hanhasan yazdı:Bu hatta Taksim hasıosman arası 11durak.Taksimden başlayınca 10 duraklık mesafe gidilmiş oluyorve 24 dakika sürüyor.M4 hattında ise kadıköy kartal arasında 15 durak mesafesi 29 dakikada alınacak.M2 de durak mesafesi başına 2.4 dakika sürüyor..Bu süre cok fazla deği mi ? normalde 2 dakikadan az sürmesi gerekmiyor mu ? . acaba hatta işletme şu anda yavaş mı yapılıyor ?
2 dk. dan az sürmesi gerektiği düşüncesine nereden kapıldın diye bir kontra soru sorsam? Teorik olarak metro hatlarında istasyonların arasında 2 dk. lık mesafe uygun görülüyor, ama dediğim gibi teorik olarak, pratikte bunun dünyanın her yerinde tam tersi uygulamalar vardır, bunun da çeşitli sebepleri vardır. Senin verdiğin datalar ışığında M2 hattında her durak arası 2.4 dakika ki sanırım 2,5 dk. dan daha az yapıyor, M4 hattında ise 1.93 yani nerede ise 2 dk. bunlar ortalama süreler bana sorarsan istasyon sayısı ile değil hattın kilometresi ile kıyaslamak gerekir, şimdi bakmaya üşendim iki hattın km sine, aklımda da değil. Oradan hesaplarsan belki daha doğru kıyaslarsın.

Bir diğer hesap, M2 hattı için konuşursak verdiğin rakamlar ile ortalama hız 66,66 km/s olarak çıkıyor, peki istasyon bekleme sürelerini hesaba katıyormusun? Yine teorik olarak bir araç istasyonda maksimum 20 sn. bekler, bu şekilde nereden baksan bu sürenin 3 dk. sı zaten yolcu indirip bindirme, o zamanda ortalama hız 76km/s e çıkar ki bu gayet yerinde bir hız olsa gerek. :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 09 Tem Cmt, 2011 09:36

Hacı Osman istasyonunun resmi açılışı bugün gerçekleştiriliyormuş, seçimlerin bitmesi ile birlikte o tarihlerde yetişmeyen şak şak işleride tamamlanacak :) Devlet Erkanının katılımı ile akşam üstü bir tören ile resmiyet kazandırılacakmış.

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber ... wsID=19560
HACIOSMAN METRO İSTASYONU, BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE BAŞKAN KADİR TOPBAŞ’IN KATILIMIYLA CUMARTESİ GÜNÜ RESMİ TÖRENLE HİZMETE ALINACAK.

Tören Bilgileri

TARİH: 09.07.2011 CUMARTESİ
SAAT :16.30
YER : DARÜŞŞAFAKA METRO İSTASYONU OTOPARKI

AÇILIŞ SONRASI METRO İLE HACIOSMAN İSTASYONUNA GİDİLECEK

4.LEVENT- HACIOSMAN METRO HATTI GENEL PROJE BİLGİLERİ:

* 4.Levent-Hacıosman hat uzunluğu : 8.120 m.
* 4.Levent-Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi arası 5.500 m. Ocak 2009 da,
* Atatürk Oto Sanayi Sitesi Darüşşafaka arası 1.272 m. Eylül 2010 da yolculu başladı.
* Darüşşafaka-Hacıosman arası 1.348 m.

Hacıosman İstasyonu, Yenikapı-Taksim-4.Levent-Hacıosman Metro Hattının Kuzeydeki en son istasyonu olduğu için bu istasyon “tam teşekküllü bir transfer merkezi” olarak inşa edildi.
* İstasyonun üzerinde tamamı zemin altında 600 araç kapasiteli 4 katlı otopark inşa edildi.
* İstasyon yüzeyinde ise otobüs ve minibüs peronları ve taksi cepleri projelendirildi.
“Park Et-Devam Et” mantığıyla inşa edilen Hacıosman İstasyonu ve Transfer Merkezi işletmeye açıldıktan sonra Sarıyer istikametinden gelen otobüs ve minibüsler metro istasyonu ile entegre edilerek yeniden organize edilecek.

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön