brs-T.03 » Bursa Tramvay Hatları İnşaatları [Genel]

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 02 Nis Cmt, 2011 19:08

Stadın oradaki yolu hatırlıyorum, bahsettiğin 2+2 yollarda günümüzde pek çift hat tramvay mümkün olmayabilir, ama böylesi bir tek hat üzerinde de acaba acil durumlarda parklanma ya da geçişme için cep hattı gibi çift hat bölümler yapılabilirmiydi diye düşünmeden edemiyorum şimdi.
Aslında Çift hat olması gereken bölümler var mesela Kent Meydanı kısmı. Burası hareket noktası olacağı için 2 veya 3 hatlı bir bölüm oluşturulması gerekli.
Diğer bir bölüm ise Stadyumdan başlayarak, Altıparmak ve Atatürk Caddeleri İnönü caddesi dönüşüne kadar çift hat olmalı çünkü Çekirge-Yeşil hattı ilave edilince saydığım kısımlar ortak kullanılacak ve yoğun saatlerde tıkanıklık yaşanabilir.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Nis Cmt, 2011 19:20

Keşke olsa, Bursa hep bir Avrupa kenti olmak ile övünür, bunu eleştiri anlamında söylemiyorum bencede Bursa güzel bir kent ama bu övünmede haklılığı ortaya çıkartmak için bahsettiğimiz gibi bir tramvay sistemini hayata geçirebilirlerdi, fakat bu ciddi anlamda sıkıntılara, problemlere sebep olabilecek bir iş, dolayısı ile gerçekten cesur davranmak lazım, ama öncesinde iyi bir PR ile halka bu iş anlatılarak, eğitimler, tanıtımlar ile tabiri caiz ise bir bombardıman ile bilgilendirilebilirdi. Tek hat işin kolayı, yani işletme anlamında çevre ile en az sorunun yaşanacağı sistem, ama işletmenin kendisinde yaşayacağı sorunlar tüm sistemi kilitleyecek, çift hat olsa idi çok iyi olabilirdi.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 19 May Prş, 2011 12:55

6 aylık mecburi vatan hizmetinin ardından herkeze merhaba demek istiyorum.

Askerde olduğum dönemde Bursa'da demiryolu çalışmaları hızla devam etmiş ve projelerin yavaş yavaş sonuna gelinmiş. Bunun en güzel somut örneklerinden biri Cumhuriyet Caddesi Nostaljik Tramvayı. Cadde araç trafiğine kapatılmış, çalışmalar başlamış ve neredeyse bitme aşamasına gelmiş. Ayrıca hat üzerinde kullanılacak tramvaylarda BOİ garajında bir güzel elden geçmiş ve yeni gibi olmuşlar. Cumhuriyet Caddesinde uygulanan bu proje ile cadde şimdiden değişime uğramış durumda. Daracık kaldırımlar gitmiş ve insanların daha rahat yürüyebilecekleri bir yol halini almış. Darısı Garaj-Heykel Tramvay hattının yapımına.

Resim

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 May Prş, 2011 18:29

Foto için çok teşekkürler, askerlik yükümlülüğünü tamamlamış olmanıza da sevindim, geçti bitti şimdi önümüzdeki raylara bakalım :)

Eh bu fotodan da anladığımız kadarı ile bu cadde üzerinde çift hatlı bir tramvay yapmak mümkün ama bu caddenin tamamen ölmesi anlamına geliyormuş, dolayısı ile burada karar bu caddeye tek hat tramvay hattının yapılması ya da buraya tramvay hattının hiç yapılmaması olabilirmiş, karar yapılmasından yana kullanıldı. Tek rayda olsa yapılan 1 m. tramvaya da seviniyorum güzel olacak inşallah.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 20 May Cum, 2011 09:08

Ben böyle tekraylık göstermelik şeyleri öyle bir boş buluyorum ki … İstiklâl de bence böş göstermelik, işe yaramayan bir kuyruk, halbuki ne güzel bir hat çekilebilirdi!

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 20 May Cum, 2011 10:24

Motrislerden biri raylara indirilmiş durumda. Ancak şuan için hat ve depolama alanı tam anlamıyla bitirilmiş durumda değil.

Resim

NOT: Resim bilgi amaçlı olmakla beraber alıntıdır.

mustafaguler
Müdavim

Mesaj gönderen mustafaguler » 20 May Cum, 2011 11:33

Tramvayın rayalar inşini gösteren video aşağıdaki linktedir.

http://www.bursa.bel.tr/nostaljik-tramv ... aber/6707/

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 20 May Cum, 2011 16:20

İlgili linkten bir alıntı
Bursa’ya kazandırılan ilk nostaljik tramvayın raylara indirildiğini belirten Başkan Altepe, “Cumhuriyet Caddesi tramvay hattı Bursa için çok önemsediğimiz bir proje. İlk tramvay hatta indirildi. Titizlikle sürdürdüğümüz çalışmalar gece gündüz demeden devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi ve nostaljik tramvay projesi Bursa’ya vizyon katacak” dedi.
Raya indirilen mevcut tramvayda deneme sürüşü yapılacağını kaydeden Başkan Altepe, artık tramvay ve hattın kontrolü ile ilgili çalışmaların yapılacağını, önümüzdeki günlerde de enerji verilecek olan tramvayın kısa sürede kullanılmaya başlanacağını belirtti.
Ayrıca hat üzerindeki 2,5 km lik bir alanda deneme sürüşü de yapılmış, yanlış hatırlamıyorsam Başkan Mayıs ayına yetişeceğinden söz ediyordu, 5 ay gibi bir sürede hattın nerede ise tamamlandığını geriye sadece testlerin kaldığını belirtmiş, her ne kadar kısa ve tek raylık bir işletme olsa da tamamlanmış olması tabii ki güzel. Yanlız ben bu Bursa yeşiline bir türlü ısınamıyorum :)

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 23 May Pzt, 2011 15:55

Hattın son durumu videoda artık hatta deneme sürüşleri yapılıyor, cumartesi de açılış yapılacakmış.
http://www.bursa.bel.tr/tramvayla-yolcu ... aber/6734/

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 23 May Pzt, 2011 17:51

Hey gidi 202 hey! Moda'da az mı bindik bunlara, Bursa'ya çok yakışmış rengi de güzel oldu, Hayırlı olsun :D ...

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 May Cmt, 2011 21:16

Nostaljik Tramvay olarak ifade edilen Cumhuriyet caddesinden geçen tramvay hattı bugün işletmeye açılmış, hayırlı uğurlu olsun diyelim. Bir kentimiz daha "tek hat" ve "nostalcik" te olsa tramvaylandı. :) Bu hat için bir başlık açacağım ayrıca, ilgi gösterip link ve bilgi yükleyen olursa memnun oluruz.

İlgili başlığın linki
http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic.php?t=763
En son Esat tarafından 28 May Cmt, 2011 21:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

btgn
Yıllık Paso

Mesaj gönderen btgn » 24 Haz Cum, 2011 19:50

http://www.bursa.bel.tr/davutkadi--tram ... aber/7063/

Belediye nostaljik tramvay hattını uzatmak için çalışma yapmış ve işlerin 4 ay içinde biteceğini söylüyorlar. yeni etap bittiğinde yaklaşık 2500mlik bir hat oluşacak. Yeni hatta kullanmak içinse 2 yeni vagon siparişi verilmiş. İstanbul'daki vagonlarda bir azalma olabilir.

“Tramvay Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön