ist-M.04:01 » M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı

Kullanıcı avatarı
onickan
Abonman

Mesaj gönderen onickan » 26 Kas Cum, 2010 01:23

Hakan yazdı:Baktım da başlıkta güzel bir harita yok, haritasız olmaz...

Resim
eline sağlık güzel olmuş

Anakin
Kaçak Yolcu

Mesaj gönderen Anakin » 27 Oca Prş, 2011 11:53

It's difficult to see it on Google maps, and while riding this place, I was standing at the opposite window of train, so - is there a connection between M1 & T1/T2 at the Zeytinburnu? If not - how Esenler depot could maintain rolling stock for T1 & T2.

And one more question - where will lead incompleted LRT bridges between Otogar and Esenler stations? I can suppose, that bridge #1 should be connected with bridge #3 to make up a second track to Esenler depot, but where will lead bridge #2 in this case?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Oca Cum, 2011 16:39

Anakin yazdı:is there a connection between M1 & T1/T2 at the Zeytinburnu?
Yes, there is a connection.
Anakin yazdı:And one more question - where will lead incompleted LRT bridges between Otogar and Esenler stations? I can suppose, that bridge #1 should be connected with bridge #3 to make up a second track to Esenler depot, but where will lead bridge #2 in this case?
#1 not yet, i suppose in the future connected with #3.
#2 it was a completely different purpose.

maybe you must be read this topic -> Otogar-Kirazlı

dcakmak
Aylık Paso

Mesaj gönderen dcakmak » 28 Oca Cum, 2011 19:17

ya bu skywalker da çok oldu ama ne zaman haber okumaya heveslensem ingilizce yazılarla karşılaşıyorum. acaba ölü taklidi yapsanız gider mi :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 28 Oca Cum, 2011 19:24

dcakmak yazdı:ya bu skywalker da çok oldu ama ne zaman haber okumaya heveslensem ingilizce yazılarla karşılaşıyorum. acaba ölü taklidi yapsanız gider mi :D
:) hehehe, siteye gugultranslator adapte edelim :P

dcakmak
Aylık Paso

Mesaj gönderen dcakmak » 29 Oca Cmt, 2011 02:03

Esat yazdı:
dcakmak yazdı:ya bu skywalker da çok oldu ama ne zaman haber okumaya heveslensem ingilizce yazılarla karşılaşıyorum. acaba ölü taklidi yapsanız gider mi :D
:) hehehe, siteye gugultranslator adapte edelim :P
bu sefer de yazdığımı anlar ayıp olur ama :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Oca Cmt, 2011 11:56

Yok, zaten anlıyor :), siteyi o şekilde takip ediyormuş ama tam ve doğru çeviriler alamadığı için takıldığı bazı sorularına cevaplar arıyor kendisi, bir şekilde hem ona yardımcı olup hemde düzeni devam ettireceğiz.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 29 Oca Cmt, 2011 17:10

Eh içte dçakmak, anlıyor, ve senin hafif düşman tarzını da anlayınca acaba ne düşünecek. İyi miydi, bir düşünmeli. Nitekim buradaki öbeklere biri yabancı dilde soru sorduğunda, böyle garip reaksyonlar olmaz :? İyiki Erivan'dan birisi soru sormadı yani, bazen bazıleriniz beni biraz zor durumda bırakıyor!

dcakmak
Aylık Paso

Mesaj gönderen dcakmak » 29 Oca Cmt, 2011 18:56

alabay yazdı:Eh içte dçakmak, anlıyor, ve senin hafif düşman tarzını da anlayınca acaba ne düşünecek. İyi miydi, bir düşünmeli. Nitekim buradaki öbeklere biri yabancı dilde soru sorduğunda, böyle garip reaksyonlar olmaz :? İyiki Erivan'dan birisi soru sormadı yani, bazen bazıleriniz beni biraz zor durumda bırakıyor!
kesinlikle düsmanca bir tavrım yok yabancılara karşı ve ermeni, yahudi vs. olması da değiştirmez durumu. ayrıca sitede yabancı dilde yazılması da beni ilgilendirmez çünkü site sahibi, yöneticisi falan değilim. son günlerde siteye girip anakin ismini görünce starwars esprisi yapiyim dedim nacizane :D olay bundan ibaret kızmanıza gerek yok :wink:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Oca Cmt, 2011 19:14

birincisi, dçakmak ben senin yaptığın espriyi anladım, sorun yok. Star Wars a bayılırım, her ne kadar sonradan Dart Başar olmuş olsa da Anakin Skywalker ı da severim :)

ikincisi, Başar o durumdan şahsen bende biraz rahatsız olmuştum, çünkü çok başlığa yayılmaya başlamıştı, ben müdahale edecektim ama arkadaşlar benden önce düşüncelerini dile getirmiş, onlardan çok büyük farkla düşünmüyorum bilesin.

üçüncüsü, Başar sözüm yine sana bak alıntı da yapayım.
Nitekim buradaki öbeklere biri yabancı dilde soru sorduğunda, böyle garip reaksyonlar olmaz
Sana nah diyorum, yani nah olmaz anlamında, ben neler yaptıklarını, neler söylediklerini iyi biliyorum, Almanca bir forumda Türkçe soru soracaksın he, bırak onu, özür dileyerek, "yeni geldim iyi yazamıyorum kusura bakmayın ama şunu merak ettim" falan diye almanca bile yazsan aldığın ilk cevap "burası almanca kursu değil" "önce kursa git, yazmayı öğren" "ne bu ya dalgamı geçiyorsunuz, ülkemizi işgal ettiniz sitelerimizi bize bırakın" falan filan, sakın ha bana hoşgörüden bahsetme söverim burada. Ha arada senin gibilerde var, ya kusura bakma falan, diyenler iyi niyetle cevap verenler de var, haklarını yemeyeceğim.

Konuya gelelim, adam merak etmiş soruyor, sorduğu sorular kritik şeyler değil, nitekim burada öyle sorular sorulduki cevabı adamı mahkemelik eder :) ben her halukarda o arkadaşın soru sormasını beklerim, sorularına da bir şekilde cevap vermek isterim, ama tekrar belirtiyorum, arkadaşlara katılıyorum tüm başlıkların içinde sürekli başka dilde mesajlardan bende çok hoşlanmam, o da katılmaya devam etsin dediğim gibi bir başlık açıp taşırım o mesajları böylece sorun da kalmaz, kibarca da izah edilir, yanlış anlayacak bir şey yok. Bu değindiğimiz konulara değinen Türklerin katıldığı -ya da kurduğu bilmiyorum- ingilizce bir sitede var, yani bu işi yapan birileri var zaten, illa başka dil isteyen o siteden faydalanabilir, ben kızmam :)

Arkadaşlar kimse üstüne alınmasın, yanlışta anlamasın ama bu konu ile ilgili de ciddi anlamda sadece özel mesajlar ile konuşabiliriz, ortalıkta olmasın bence gerek yok.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 29 Oca Cmt, 2011 19:50

Peki, ben esprisyi falan görmemişim, halbuki çok büyük (!) Star Wars fanatiğiyimdir ;-) Hadi, barıştık. Yabancı dillerden kaçınmam. Esat, ben tabiîki İngilizce sorunca demiştim, adamın da İngilizcesi bir numara. Bir de, Almanya ile Avusturya farkı vardır. Burası yabancı düşmanı değil demiyorum, ama böyle konular bazen düşmanlıkları siliyor, a bak, bu da merkalı falan diye. Anlatabildim mi? Neyse. Bizi birisinin böyle şeyleri sorması bence hoş, bizim de nazik davranmamız bence şart.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 29 Oca Cmt, 2011 19:54

Tamam, onda bir sorun yok zaten, bende burada aktivitelere gittiğimde adamlar şaşırıyor, tramvay meraklısı bir Türk!!! Onu bırak haritayı gösteriyorum, hadi canım o kadar tramvay varmı İstanbul' da diyorlar :P bence dediğim gibi yapalım bir ara, kendisine de izah ederiz ben alınganlık yapacağını sanmıyorum, orada sorar cevaplarız hiç problem değil.

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön