ist-M.04:01 » M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hım dur bakalım o konuyu bir araştırayım ben, daha önce bahsetmiştim bu hatta "Erişilebilirlik" kriterleri maalesef iyi durumda değildi. 2008 yılında hattın 2. etabında yer alan bazı istasyonlarda yürüyen merdiven ve asansör çalışmaları yapılmıştı. 1. etaptaki istasyonlardan bazılarında ise özellikle asansör uygulamasının yer sorunu nedeni ile yapılamayacağı gibi şeyler söylenmişti ama ben bir yolcu gözü ile bunu biraz saçma bulmuştum. Bence rahatlıkla yapılabilir, millet 50 yıllık yığma taş binalarına dahi asansör yürüyen merdiveni bir şekilde kondururken, biz 20 yıllık betonarme bir sisteme, hemde gerçek anlamda teknolojinin tüm imkanları elimizde iken yapamıyoruz dersek bu biraz ayıptır. Zaten ikinci bir etüt ile bu istasyonlara da yapılabileceği sonucu çıkmıştı diye hatırlıyorum. Bakalım bir sorup soruşturayım sağa sola, bir cevap bulabilecekmiyiz.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Engelli Dostu Taşımacılık hakkında bir şey öğrenemedim ama öğrendiğim şu oldu, yaklaşık 2 yıldan daha fazla bir süre önce başlamış olan istasyonların erişilebilirlik standartının yükseltilmesi için yapılan asansör ve yürüyen merdiven inşaatları uzunca bir süre önce tamamlanmış. Zaten 2. Aşama dediğimiz Otogar sonrasında yapılanlar yapıldıktan sonra hizmete alınmıştı, 1. Aşamadaki Aksaray - Otogar arası istasyonlarda ise sanırım sadece Aksaray' daki asansör faaliyette imiş, diğerleri henüz işletmeye alınmamış.
Bu konuda hattı kullanan arkadaşlardan da bilgi alabilirsek iyi olur, geçen bir arkadaşımız Sağmalcılar istasyonu ile ilgili sanırım şikayetini yazmıştı buralara bir yere. İstasyon içinde asansörün iyi olduğunu ama istasyondan sokağa çıkarken var olan merdivenlere bir çözüm bulunmadığını belirtmişti diye hatırlıyorum.
Bu konuda hattı kullanan arkadaşlardan da bilgi alabilirsek iyi olur, geçen bir arkadaşımız Sağmalcılar istasyonu ile ilgili sanırım şikayetini yazmıştı buralara bir yere. İstasyon içinde asansörün iyi olduğunu ama istasyondan sokağa çıkarken var olan merdivenlere bir çözüm bulunmadığını belirtmişti diye hatırlıyorum.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
M1 hattında istasyonların erişilebilirliğinin arttırılması ile ilgili yapılan asansör ve yürüyen merdiven çalışmalarından görüntüler,
Sağmalcılar istasyonu asansörü,

Emniyet - Fatih istasyonu Gureba Hastanesi tarafı

Bunu sormadım ama bana Ulubatlı istasyonu İGDAŞ girişi gibi geldi,

Bunlarda Ataköy istasyonuna erişim için yapılmış düzenlemeler,

valla şimdi iyi olmuş işte, bir eksik olarak Ataköy' de yürüyen merdivenin açıkta olmasını söyleyebilirim, kapalı olursa daha uzun ömürlü olur gibi geliyor bana
Sağmalcılar istasyonu asansörü,

Emniyet - Fatih istasyonu Gureba Hastanesi tarafı

Bunu sormadım ama bana Ulubatlı istasyonu İGDAŞ girişi gibi geldi,

Bunlarda Ataköy istasyonuna erişim için yapılmış düzenlemeler,

valla şimdi iyi olmuş işte, bir eksik olarak Ataköy' de yürüyen merdivenin açıkta olmasını söyleyebilirim, kapalı olursa daha uzun ömürlü olur gibi geliyor bana

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hiç yoktan iyidir diyorum asansörler için, Aksaray' daki durumu anlayabiliyorum zaten merdivenin bir kısmını iptal edilerek yapılabilmiş bir uygulama ama Emniyet ve Ulubatlı neden yine bu dar kapılı asansörler bunu anlayamıyorum acaba hattın kapasitesi hep aynı mı kalacak? Yoksa 10 yıl sonra da acaba büyütsek mi diye düşünüp, imkanlar el verirse o zaman mı daha büyük asansörler kullanılacak? Bilmem, bazıları asansörlerin gereksiz olduğunu düşünüyor olabilir belki ama bence çok önemli birer husus. Benim bildiğim işletmelerde yürüyen merdiven ve asansörlerde işletme dahilindedir, yani yolcuyu taşıyan unsurlardır, araçlara gösterdiğiniz özen itinayı onlara da göstermeniz gerekir, gözle görmedim tabii henüz ama fotoğraf üzerinden bakınca ister istemez neden büyük asansör yapılmadı diye sorma ihtiyacı hissetttim.
-
- Kadrolu Personel
2 senede bir Autoshow var, oraya da mı gitmeyelim
Ben avrupa yakasına çok gidiyorum da, hatta haftada 1-2 gün kesin. Tabi iş için gittiğimden elimde fotoğraf makinesi olmuyor zaten, pek şehirle alakası omayan yerlerde dolaşıyorum. Haramidere senin Ambarlı liman benim, Serbest Bölge senin Hadımköy benim
Bu arada 2010 autoshow'da da çok fotoğraf çektim, uygun bir başlık bulamadım yüklememi istermisin?

Ben avrupa yakasına çok gidiyorum da, hatta haftada 1-2 gün kesin. Tabi iş için gittiğimden elimde fotoğraf makinesi olmuyor zaten, pek şehirle alakası omayan yerlerde dolaşıyorum. Haramidere senin Ambarlı liman benim, Serbest Bölge senin Hadımköy benim

Bu arada 2010 autoshow'da da çok fotoğraf çektim, uygun bir başlık bulamadım yüklememi istermisin?
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Fotoğraf olur da istemezmiyiz
Eğer bir inceleme gibi hepsini sıkılmadan yayınlarım biraz da anlatırım dersen işte sana kategori 
http://www.ulasimturkiye.com/viewforum.php?f=135
burada başlık açıp istediğini girebilirsin, yok vaktim dar dersen şu aşağıdaki linkte yer alan başlıklardan birine ekle ben daha sonra alayım bir foruma, nasıl istersen.
http://www.ulasimturkiye.com/viewforum.php?f=116

http://www.ulasimturkiye.com/viewforum.php?f=135
burada başlık açıp istediğini girebilirsin, yok vaktim dar dersen şu aşağıdaki linkte yer alan başlıklardan birine ekle ben daha sonra alayım bir foruma, nasıl istersen.
http://www.ulasimturkiye.com/viewforum.php?f=116