Reklam uygulanmış hali ile T3 Kadıköy-Moda Tramvayı
Kemal Bey' in mesajında bahsettiği geniş açılımlı üst camları iki resme dikkatli bakarsanız göreceksiniz benim eklediklerimde üst camlar dar, Kemal Bey' in resimde ise yüksek, bu muhtemelen bu araçlar ile ilgili çok sık alınmaya başlanan "klima takılsın" ya da "klima takılamaz mı?" şikayetlerinin giderilmesi için yapılmış bir uygulama, çünkü teknik olarak bu araçlara klima uygulamanamıyor, hem fiziki yapıları hemde aracın teknolojisi buna uygun değil dolayısı ile biraz olsun rahatlamayı arttırmak amacı ile bu geniş açılımlı camlar takılmış.
Bu cam açma ile ilgili ilginç bir olayı da burada aktarmak istiyorum, Viyana' da bu araçlar ile aşağı yukarı aynı yıllara ait (belki biraz daha eski) tramvaylar halen kullanılmaktadır ve tabii ki bu araçlarda klimasızdır, (merak etmeyin 2007 modelleri de klimasız orada

) yaz döneminde bu eski araçların içine bir uyarı asılır, bu uyarıda aracın içindeki camların tek taraflı olarak açılması yazmaktadır ve çoğunlukla da bu uyarı ve yerleşik kurala uyulur yani karşılıklı olarak camların açılması yasaktır, sebebi nedir bilemiyorum açıkçası bana çok garip gelmişti karşılıklı açılsa püfür püfür eser ama açtırmıyorlar, hatta bazı nineler (oma) açık olanları bile kapattırmak isteyebiliyor bu durumda tartışmalar bile yaşanıyor, yazları özellikle son yıllarda çok rutubetli bir yer haline gelen kentte artık nerede ise herkes eski tramvayların değiştirilmesini ve yeni alınanlarında klimalı olmasını ister hale gelmiş, yani bu tutucu topluluk bile konforu görünce gevşeyiveriyor.