ist-M.04:02 » M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 16 Şub Pzr, 2014 17:33

Resim

Resim

Resim

Resim

Bugün köprüye siftah ettik. seferler hep Yenikapı-Hacıosman olarak yapılıyor.Pazar olmasına rağmen sefer sıklığı 5 dakika ve yeterliydi. Köprü ufak tefek eksikler dışında gayet iyi olmuş.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 17 Şub Pzt, 2014 09:48

Gelen trenin önünde Yenikapı yazıyor abi.
Ayrica Taksim kalkisli Haciosman seferi yok, tum seferler tam guzergah 5 dk da bir arac geliyor, belki ben denk gelmedim bilmiyorum.
Abiler,

Tek işletme olması iyi olmuş, yoksa kafa karışıklığına yol açabilirdi. Arada yoğunluk nedeniyle Taksim-Hacıosman treni kaldırılabilir, nasılsa Taksim'den Hacıosman'a kadar gidecek. Dönüşte sadece Taksim'e kadar değil de diğer trenler gibi Yenikapı'ya kadar gelirler, böylece hiç kargaşa olmaz..

Hatta mümkünse sabahları yoğunluğu almak için Seyrantepe-4.Levent-Yenikapı seferi de yapılabilir, çünkü Hacıosman'dan kalkan tren Maslak'a geldiğinde oldukça doluyor ve Osmanbey'e kadar tıkış tıkış gidiliyor. İhtiyaç doğduğunda, ara duraklarda yoğunluğu azaltıcı bir tren hatta verilebilir ve sonuna kadar giderse kargaşa da olmaz..

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 17 Şub Pzt, 2014 15:00

Esat yazdı:
decimus yazdı:
Barış Toprak yazdı:Artık Taksim'de aktarma yapmadan Hacıosman'dan direk Yenikapı'da gidilebilecek mi? yoksa o problemin çözülmesi için biraz daha beklememiz mi gerekecek?
Bu sorunun cevabını Esat bey vermişti . Ben hatırlatmış olayım. Hacıosman'dan direk Yenikapı'ya gidilmeyecek Taksim'de inerek karşı perona geçilecek ve ordan Yenikapıya gidilecek.
Hocam aslında ben öyle söylemedim sonradan da düzelttik diye hatırlıyorum ama :) program şu Yenikapı-Hacıosman arasında 5 dk. bir tren çalışacak, buna ilave olarak Taksim' den geri dönüp Hacıosman' a gidecek trenler olacak dolayısı ile Yenikapı-Taksim arasında seferler 5 dk, diğer kesimde 2,5 dk. ya denk gelecek :) çok karışık değil sanırım
Benim kafamı karıştıran Taksim'den dönüp Hacıosman!a gidecek cümlesi oldu. O yüzden öyle yazdım.Neyse düzelttiğin için teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 17 Şub Pzt, 2014 15:02

Sorun yok hocam, zaten öyle de olmadı galiba :) ters köşeye yattım mı ne, en azından dün tüm trenler Hacıosman - Yenikapı çalışıyordu, hafta içi işletme durumu ne bilmiyorum açıkçası.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 17 Şub Pzt, 2014 15:50

Hafta içi iş değişti Hacıosman-Taksim sonra Hacıosman-Yenikapı oluyor.Dakika aralığını anlayamadım. Daha ekranları ayarlayamamışlar.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 18 Şub Sal, 2014 23:36

Haliç metro köprüsü ve vagon geçişleri hacıosman - yenikapı metro tünellerindeki hava sirkülasyonunu ne şekilde etkiliyor acaba?

Anatolian
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Anatolian » 18 Şub Sal, 2014 23:40

Haliç metro köprüsü ve vagon geçişleri hacıosman - yenikapı metro tünellerindeki hava sirkülasyonunu ne şekilde etkiliyor acaba?
Yenikapı leş gibi inşaatlarda ve duvar kaplama işlerinde kullanılan kimyasallardan kokuyordu.
Yani tünel ve vagon geçişleri daha 1 istasyon ötedeki istasyona bile etki etmiyor :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 19 Şub Çrş, 2014 08:44

Şehzadebaşı-Vezneciler istasyonunda devam eden çalışmalar nedeni ile tünelin o kesiminde bir toz durumu var, dolayısı ile trenler özellikle Yenikapı istikametinde bol miktar tozu da buraya taşıyorlar, diğer yönde Haliç' e açık havaya çıkıldığı için belki pek fark edilmiyordur. Şişhane istasyonunda da bir rüzgar artışı söz konusu olabilir, neticede Haliç istikametinden gelen tren tünele girerken bir miktar havayı da önünde iterek getiriyor.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 24 Şub Pzt, 2014 14:20

Dün günlerden Pazar'dı ve sadece Hacıosman-Yenikapı işletmesi vardı. Bilgilendirme ekranları çalışmıyordu, ama güvenliğe sorunca tüm trenlerin Yenikapı'ya kadar gittiği bilgisini aldım. Bir treni küçük farkla kaçırdım ve beş dakika sonra kısa tren geldi. Demek ki tatil günlerinde, kısa trenlerle beş dakikada bir sefer yapılıyor. Yanlış anımsamıyorsam, Yenikapı açılışından önce, Pazar günleri uzun trenlerle yedi dakikada bir sefer yapılıyordu. (Bilgi ekranında, 2 ve 9 gördüğümü hatırlıyor gibiyim.)

Haliç Köprüsü güzel olmuş. Hava kötü olduğu için inip yürümedim, Yenikapı'ya devam ettim, zaten Kadıköy Çarşısı'na gidecektim. Yenikapı'da M2'den perona inmekle Marmaray peronuna varmak, tam 2 dakika sürdü. Gayet güzel ve kullanışlı bir aktarma durağı olmuş. Bakalım M1 de Yenikapı'ya gelince, oraya aktarma da bu kadar kolay olacak mı..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Şub Pzt, 2014 17:55

M1 aktarması da aynı şekilde olacak bildiğim kadarı ile tam emin olmamak ile birlikte M2 kadar da aşağıda olmayacak diye biliyorum yani çok daha rahat bir aktarma olması lazım.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 26 Şub Çrş, 2014 19:00

Hattın Vezneciler istasyonu Mart ayı içerisinde hizmete açılacak, böylece güzergah üzerinde tüm istasyonları ile hizmet verecek.

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 27 Şub Prş, 2014 10:04

M1 aktarması da aynı şekilde olacak bildiğim kadarı ile tam emin olmamak ile birlikte M2 kadar da aşağıda olmayacak diye biliyorum yani çok daha rahat bir aktarma olması lazım.
Valla abi, M2-Marmaray aktarması kadar rahat olsun M1-M2 ve M1-Marmaray aktarmaları, yeter de artar bile. Dediğim gibi, M2 treninden inişimle Marmaray peronuna varışım tam iki dakika sürdü..

Vezneciler'in de Mart'ta açılacak olması da güzel. Bir yandan Yenikapı'da yapılmakta olan işler de yaz aylarına kadar tamamlanır inşallah ve hattaki inşaat durumu biter. (Hacıosman-Çayırbaşı uzatmasına dek)

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön