ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Kadrolu Personel
Kadıköy-Kartal kısmının iki ayrı ihaleyle yapıldığını biliyoruz;
Anadoluray grubunun aldığı ihale ile ilgili kısımda 2.914.000 TL ile ihale bedelinin tamamı ödenmiş olacak.
Avrasya grubunun aldığı ihale ilgili olarak da 13.375.000 TL ödeme öngörülmüş, 6.995.000 TL'de 2013'e kalıyor, toplam bütçe ise 2.163.258.000 TL.
Son olarak araç ihalesi ile ilgili olarak CAF firmasının hesaplarına girecek paraya bakalım. 123.756.000 TL 2012 bütçesindeki tutar, toplam ihale tutarı 399.568.000 TL ve 2013'e sarkan tutar 19.978.000 TL

Anadoluray grubunun aldığı ihale ile ilgili kısımda 2.914.000 TL ile ihale bedelinin tamamı ödenmiş olacak.
Avrasya grubunun aldığı ihale ilgili olarak da 13.375.000 TL ödeme öngörülmüş, 6.995.000 TL'de 2013'e kalıyor, toplam bütçe ise 2.163.258.000 TL.
Son olarak araç ihalesi ile ilgili olarak CAF firmasının hesaplarına girecek paraya bakalım. 123.756.000 TL 2012 bütçesindeki tutar, toplam ihale tutarı 399.568.000 TL ve 2013'e sarkan tutar 19.978.000 TL

- Esat
- Pir-i Seyyâh
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Şimdi emin değilim ama Mehmet' in yayınladığı o resimleri indirmiştim ben bir sayfada ayrıca hep ilave araç alımlarından bahsediyordu, orada yokmu ilave 24 tane? Acaba onu ekstra istedikleri için anlaşıp ödemesini ilerimi sarkıttılar?Hakan yazdı:Esat burada hala 120 araç diye geçiyor ama 24 araç daha ilave edildi, onlar niye görünmüyor acaba?
-
- Seyyah
http://www.rayturk.net/?p=1177
evet şimdi bende baktım. 24 ilave araç bütçede görünmüyor. kartal-kaynarca aarsı bitişi 2014 görünüyor. belki 2013 bütçesine alacaklardır.
evet şimdi bende baktım. 24 ilave araç bütçede görünmüyor. kartal-kaynarca aarsı bitişi 2014 görünüyor. belki 2013 bütçesine alacaklardır.
-
- Kadrolu Personel
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/SubSites/ra ... ikmal.aspx
2012 Ocak Ayı İtibarıyla
Kaba İnşaat Gerçekleşme Yüzdesi İstasyon (Fiziki) : %95
İnce İşler Gerçekleştirme Yüzdesi : % 93
Elektromekanik İşler Yüzdesi : % 95
Açılan Toplam Tünel Yüzdesi : % 99
Açılan Toplam Tünel Boyu : 35.246 m. (TBM Toplam: 1.194 m, NATM Toplam: 34.052 m.)
Kalan Toplam Tünel Boyu : 1.104 m. (NATM Toplam: 1.104 m.)
Toplam Ray Uzunluğu : 48.572 m. + 2869 m. (Depo ve Makas bölgeleri)
Montajı Yapılan Ray Uzunluğu : 50.512 m.
--------------------

Güzel fotoğraflar var, bunun dışında çevre düzenlemeleri hala ağır aksak ilerliyor.
Kartal'da güney çıkışı hala bitmedi, tüneli hazır ama merdiven ve asansör için kazı devam ediyor. Kuzeyde çevre düzenlemesi oranı toplamda %75 tamamlandı.
Soğanlık'da güney çıkışı biraz kotu düşük olduğundan görünmüyor ama en son 4 ay kadar önce gördüğümde merdiven için beton kalıpları hazırlanıyordu muhtemelen hazırdır.
Hastane/Adliye istasyonunda hastane ve adliye blokları hazır ama çevre düzenlemeleri yapılmadı, kuzey çıkışında ise asansör montajı yapılmadı yürüyen merdiveni ise bilmiyorum.
Esenkent'de sadece çevre düzenlemeleri kaldı.
Gülsuyu'nda güney çevre düzenlemesi yarı yarıya bitti, kuzeyde ise asansör montajı yapılıyor, yürüyen merdiven ne durumda bilmiyorum, çevre düzenlemesi de bitmedi.
Huzurevi'nde kuzeyde çevre düzenlemesi yapılacak, güney çıkışı direk tünel olduğundan hazır ama çevre düzenlemesi yapılmadı.
Maltepe'de tüm giriş-çıkış ve asansör yürüyen merdiven tamam ama çevre düzenlemesi yapılmadı.
Küçükyalı'da da çevre düzenlemesi dışında her şey hazır.
Bostancı'da yanılmıyorsam girişlerden bir-iki tanesinde asansör montajı yapılmadı, ama çok çok az denebilecek işler var onun dışında yine çevre düzenlemesi bekleniyor.
Kozyatağı'nda güney çıkışında çevre düzenlemesi ve asansör işi var, kuzey de 4 çıkış ve çevre düzenlemesi tamam.
Yenisahra'da çevre düzenlemesi çalışmaları %25 civarında.
Göztepe'de çevre düzenlemesi başlamadı, güney çıkışı ne yazık ki hala dışarından görünmüyor ama oarada da iş kaldığını sanmıyorum.
Ünalan'da çevre düzenlemeleri yapılmadı, burada başta projede olmayan metrobüs bağlantıları, orada devam eden 1-2 konut projesine bağlantı falan yapıyorlar. Projenin başından beri çözmekte en çok zorlandığım istasyon bu. Birde yaya olarak görme şansıda yok hep transit yol, ama arabayla geçerken gördüğüm kadarıyla burada sadece çevre düzenlemesi yapılsa işletilebilir.
Acıbadem'de kuzeyde işler bitti gibi, çevre düzenlemesi yapılmadı, güney çıkışı ise bitmemiş olabilir. Tam bilgi sahibi değilim.
Kadıköy'de çevre düzenlemeleri yapılacak, yol geçişleri düzenlenecek vs. ama inşaat anlamında burada çok çok az iş var.
Ayrılıkçeşme'de metro ve marmaray iç içe, hangisini ilgilendiren işler yapılıyor derseniz bence marmaray. Metro ile ilgili arada bir şeyler yapılıyor mu derseniz ben ayırt edemiyorum...
2012 Ocak Ayı İtibarıyla
Kaba İnşaat Gerçekleşme Yüzdesi İstasyon (Fiziki) : %95
İnce İşler Gerçekleştirme Yüzdesi : % 93
Elektromekanik İşler Yüzdesi : % 95
Açılan Toplam Tünel Yüzdesi : % 99
Açılan Toplam Tünel Boyu : 35.246 m. (TBM Toplam: 1.194 m, NATM Toplam: 34.052 m.)
Kalan Toplam Tünel Boyu : 1.104 m. (NATM Toplam: 1.104 m.)
Toplam Ray Uzunluğu : 48.572 m. + 2869 m. (Depo ve Makas bölgeleri)
Montajı Yapılan Ray Uzunluğu : 50.512 m.
--------------------

Güzel fotoğraflar var, bunun dışında çevre düzenlemeleri hala ağır aksak ilerliyor.
Kartal'da güney çıkışı hala bitmedi, tüneli hazır ama merdiven ve asansör için kazı devam ediyor. Kuzeyde çevre düzenlemesi oranı toplamda %75 tamamlandı.
Soğanlık'da güney çıkışı biraz kotu düşük olduğundan görünmüyor ama en son 4 ay kadar önce gördüğümde merdiven için beton kalıpları hazırlanıyordu muhtemelen hazırdır.
Hastane/Adliye istasyonunda hastane ve adliye blokları hazır ama çevre düzenlemeleri yapılmadı, kuzey çıkışında ise asansör montajı yapılmadı yürüyen merdiveni ise bilmiyorum.
Esenkent'de sadece çevre düzenlemeleri kaldı.
Gülsuyu'nda güney çevre düzenlemesi yarı yarıya bitti, kuzeyde ise asansör montajı yapılıyor, yürüyen merdiven ne durumda bilmiyorum, çevre düzenlemesi de bitmedi.
Huzurevi'nde kuzeyde çevre düzenlemesi yapılacak, güney çıkışı direk tünel olduğundan hazır ama çevre düzenlemesi yapılmadı.
Maltepe'de tüm giriş-çıkış ve asansör yürüyen merdiven tamam ama çevre düzenlemesi yapılmadı.
Küçükyalı'da da çevre düzenlemesi dışında her şey hazır.
Bostancı'da yanılmıyorsam girişlerden bir-iki tanesinde asansör montajı yapılmadı, ama çok çok az denebilecek işler var onun dışında yine çevre düzenlemesi bekleniyor.
Kozyatağı'nda güney çıkışında çevre düzenlemesi ve asansör işi var, kuzey de 4 çıkış ve çevre düzenlemesi tamam.
Yenisahra'da çevre düzenlemesi çalışmaları %25 civarında.
Göztepe'de çevre düzenlemesi başlamadı, güney çıkışı ne yazık ki hala dışarından görünmüyor ama oarada da iş kaldığını sanmıyorum.
Ünalan'da çevre düzenlemeleri yapılmadı, burada başta projede olmayan metrobüs bağlantıları, orada devam eden 1-2 konut projesine bağlantı falan yapıyorlar. Projenin başından beri çözmekte en çok zorlandığım istasyon bu. Birde yaya olarak görme şansıda yok hep transit yol, ama arabayla geçerken gördüğüm kadarıyla burada sadece çevre düzenlemesi yapılsa işletilebilir.
Acıbadem'de kuzeyde işler bitti gibi, çevre düzenlemesi yapılmadı, güney çıkışı ise bitmemiş olabilir. Tam bilgi sahibi değilim.
Kadıköy'de çevre düzenlemeleri yapılacak, yol geçişleri düzenlenecek vs. ama inşaat anlamında burada çok çok az iş var.
Ayrılıkçeşme'de metro ve marmaray iç içe, hangisini ilgilendiren işler yapılıyor derseniz bence marmaray. Metro ile ilgili arada bir şeyler yapılıyor mu derseniz ben ayırt edemiyorum...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Hakan tekrar tekrar teşekkürler, bu hattan uzun süredir haber alamıyorduk, İBB nin verdiği fotolarda oldukça güzel bakayım flickr da büyük halleri var ise onları alıntılarım bayağıdır takip etmiyorum oradan.
Ayrıca gözlemlerin içinde sağol, istasyonların içinde ilerlemeler iyi durumda, çevre düzenlemesi işi içinde daha önceki öngörün bahar aylarına kalacağı yönünde idi, eh açılışta sarktığına göre muhtemelen bu işi biraz da bu sebeplerden ağır alıyor olabilirler.
Ayrılıkçeşme pas geçilecek diye zaten bilgi almıştık, burada da M1 Bahçelievler gibi bir durum olacak ama çok uzun süreli bir bekleme olmayacak herhalde, bu yıl içerisinde Ayrılıkçeşme' de açılır belki.
Ayrıca gözlemlerin içinde sağol, istasyonların içinde ilerlemeler iyi durumda, çevre düzenlemesi işi içinde daha önceki öngörün bahar aylarına kalacağı yönünde idi, eh açılışta sarktığına göre muhtemelen bu işi biraz da bu sebeplerden ağır alıyor olabilirler.
Ayrılıkçeşme pas geçilecek diye zaten bilgi almıştık, burada da M1 Bahçelievler gibi bir durum olacak ama çok uzun süreli bir bekleme olmayacak herhalde, bu yıl içerisinde Ayrılıkçeşme' de açılır belki.
-
- Kadrolu Personel
Esat, biz biraz tek pencereden bakıyoruz galiba. Bu hattın açılışı bence taa en baştan beri marmaray projesine endeksli düşünülüyor. Öyle ki 10 gün sonra Gebze-Köseköy hattı tamamen trafiğe kapatılacak, bir sonraki adım Gebze-Pendik arasının kapatılması. Gebze-Pendik arası kapatılınca otomatik olarak Gebze-Kartal arasında sahil ve E-5 aksında bir yoğunluğa neden olacak, aynı esnada Pendik sınırlarında 2 tane de köprülü kavşak inşaatı sürüyor olacak, hatta belki Kartal-Pendik arası E-5'i 3 şeride çıkarma işleri vs..
Bu saydıklarım aslında İstanbul'un toplamda %10'unu falan ilgilendiriyor, ama her ne kadar Mehmet öyle düşünmese de Haydarpaşa-Pendik arası banliyö kapatılınca bir kaos ortaya çıkacak. İşte bu kaosu bitirmek için en önemli alternatif M4. Her ne kadar tam alternatif olmasa da, doğru planlamalarla iyi çalıştırılabilir.
Diğer yandan banliyö seferlerinin sıklığının neredeyse %70 artırılacağı bilgisi dolaşıyor ortalıkta, hazır şehirlerarası kapanmışken ve H.Paşa-Pendik çalışacakken sık tren koyacaklar herhalde. Ama buna mukabil, minibüs yolunun en önemli hattı 17'deki otobüs sayısı 26'dan 16'ya düşürülüp Otobüs AŞ'ye 10 tanesini veriyorlar. İhale önümüzdeki hafta. İETT tam 20 tane citaro otobüsü başka hatlara kaydırabilecek yani, acaba bunları minibüs yolu-M4 aksları oluşturmak için mi çekiyor oradan?
Öyle sanıyorum ki yetki sahipleri olaylara çok geniş açılardan bakıp, hepsini bir arada düşünüyor, ya da hakikaten yandık...
Bu saydıklarım aslında İstanbul'un toplamda %10'unu falan ilgilendiriyor, ama her ne kadar Mehmet öyle düşünmese de Haydarpaşa-Pendik arası banliyö kapatılınca bir kaos ortaya çıkacak. İşte bu kaosu bitirmek için en önemli alternatif M4. Her ne kadar tam alternatif olmasa da, doğru planlamalarla iyi çalıştırılabilir.
Diğer yandan banliyö seferlerinin sıklığının neredeyse %70 artırılacağı bilgisi dolaşıyor ortalıkta, hazır şehirlerarası kapanmışken ve H.Paşa-Pendik çalışacakken sık tren koyacaklar herhalde. Ama buna mukabil, minibüs yolunun en önemli hattı 17'deki otobüs sayısı 26'dan 16'ya düşürülüp Otobüs AŞ'ye 10 tanesini veriyorlar. İhale önümüzdeki hafta. İETT tam 20 tane citaro otobüsü başka hatlara kaydırabilecek yani, acaba bunları minibüs yolu-M4 aksları oluşturmak için mi çekiyor oradan?
Öyle sanıyorum ki yetki sahipleri olaylara çok geniş açılardan bakıp, hepsini bir arada düşünüyor, ya da hakikaten yandık...
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Böyle olmasını ümit ediyorum HakanHakan yazdı:Öyle sanıyorum ki yetki sahipleri olaylara çok geniş açılardan bakıp, hepsini bir arada düşünüyor,

M4 banliyö yolcusunun işini görürmü? Açıkçası banliyö hatları yolculuk talep profili hakkında hiçbir bilgim yok, yani nereden nereye gidiyorlar? Bunu sen iyi gözlemlemiş olabilirsin, gerçekten uca doğru ve uçtan dağılım şeklinde bir yolculuk talebi var ise, misal sabahları insanlar Kadıköy' e akşamları Gebze'ye ulaşmaya çalışıyor ise benim şu an farazi sallayacağım noktalardan M4 e besleme otobüs hatları iş görebilir, Gebze, Tuzla, Pendik, Kartal, Bostancı, bunların hepsinden dikine çıkan ve M4 e yolcu taşıyan otobüs hatları konulmak zorunda ki zaten zor durumdaki vatandaş en az aktarma ile işini görsün. Ama ya ara hat yolcuları? Misal Gebzeden Kartala giden adam, ya da Bostancı sahile gidecek adam ne yapacak? Bunlar eğer çok küçük bir azınlık ise kimse önemsemeyecektir

Bu konuda biz bir kaosu özlemiyoruz ama kar yağınca sorun yaşanan metremetrebüsten sonra hiçbir sorun yaşanmadı açıklaması yapılması gibi olmasın da, milletin eziyetinin üstüne "bir sorun yok taşıyoruz işte M4 e" denilmesin.
TCDD çalışanlarından gelen forum bilgisi ise olasıdır,Hakan yazdı:Diğer yandan banliyö seferlerinin sıklığının neredeyse %70 artırılacağı bilgisi dolaşıyor ortalıkta

[quote"alabay"]İstasyonların kabaca aynı görümde tasarlanmış/yapılmış olması biraz yazık. Orada sanatçılar tarafından şekillendirmeler düşünülebilirdi. Rusya ve Kore metrolarını bir düşünün.[/quote]

-
- Kadrolu Personel
Banliyö sefer sıklığı ile ilgili olarak artırım çok da zor olmaz, misal olsun diye otorup şu an Bostancı için saatleri sıralıyorum...
Gebze yönüne (seferlerden 3 tanesi Pendik'de son durak yapıyor)
05: 16 26 46
06: 01 16 31 51
07: 18 29 35 51
08: 06 19 36 57
09: 16 36 55
10: 21 46
11: 02 21 41
12: 01 26 47
13: 06 21 49
14: 08 29 51
15: 11 36 56
16: 16 36 56
17: 12 21 32 49
18: 06 20 31 46
19: 01 07 16 31 46
20: 05 16 32 46
21: 16 51
22: 21 51
23: 26 51
00: 26
62 sefer yapılıyormuş, bir kaç istisna dışında 15 dakikadan daha az aralıklı sefer yok. Senin takıldığın noktaya galiba bende takılıyorum, şimdi sefer aralıkları 6-7 dakikaya düşürülürse insanlar daha fazla tren kullanırlar ve bu rahatlığa alışırlar. Sonra 1 yıl bile geçmeden trenleri komple kapatacaksın ve eğer bu insanları metroya yöneltemezsen 35 dakikada Pendik'den Kadıköy'e giden adam 90-100 dakikada gitmeye başlayacak, ayrıca oturup giden adam ayakta gitmek zorunda kalacak. Çok yaman bir çelişki ortaya çıkacak. Bu arada Otobüs AŞ ihalesi iptal edilmiş. Bir şeyler dönüyor ama anlamadım...
Gebze yönüne (seferlerden 3 tanesi Pendik'de son durak yapıyor)
05: 16 26 46
06: 01 16 31 51
07: 18 29 35 51
08: 06 19 36 57
09: 16 36 55
10: 21 46
11: 02 21 41
12: 01 26 47
13: 06 21 49
14: 08 29 51
15: 11 36 56
16: 16 36 56
17: 12 21 32 49
18: 06 20 31 46
19: 01 07 16 31 46
20: 05 16 32 46
21: 16 51
22: 21 51
23: 26 51
00: 26
62 sefer yapılıyormuş, bir kaç istisna dışında 15 dakikadan daha az aralıklı sefer yok. Senin takıldığın noktaya galiba bende takılıyorum, şimdi sefer aralıkları 6-7 dakikaya düşürülürse insanlar daha fazla tren kullanırlar ve bu rahatlığa alışırlar. Sonra 1 yıl bile geçmeden trenleri komple kapatacaksın ve eğer bu insanları metroya yöneltemezsen 35 dakikada Pendik'den Kadıköy'e giden adam 90-100 dakikada gitmeye başlayacak, ayrıca oturup giden adam ayakta gitmek zorunda kalacak. Çok yaman bir çelişki ortaya çıkacak. Bu arada Otobüs AŞ ihalesi iptal edilmiş. Bir şeyler dönüyor ama anlamadım...