ist-M.04:07 » M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı
- alabay
- Evliya Çelebi
Re: ist-M.04:07 » M7 Yıldız-Mahmutbey Metro Hattı
Dereyle ve suyla hiç şaka olmaz. Bunu neden anlamıyorlar?! Berlin’de üç istasyoncuk için bir milyon yıl yapım ızdırabı çekmelerin sebebi bu işte. Su içinde yapı gibi. Ama boşver ile olmaz, ucuza alan, iki kez alır.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İstanbul'un tepesi denilebilecek bir noktada bu kadar güçlü bir yer altı akıntısı olması acayip bir konu ya
yok demiyorum, böyle bir şey var olduğunu biliyorum ama denk gelmek, şaşırtıcı
- Esat
- Pir-i Seyyâh
bu da bölgedeki işletmeyi anlatan grafik, twitterdan alıntı, esat diye biri yapmış
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
-
Engin Y
- Seyyah
Eline sağlık abi..
Yolcular, Çağlayan ile Mecidiyeköy arasında Avrupa'daki kanal gezilerinde kullanılan ince uzun teknelerle taşınsa keşke..
Yolcular, Çağlayan ile Mecidiyeköy arasında Avrupa'daki kanal gezilerinde kullanılan ince uzun teknelerle taşınsa keşke..
-
Engin Y
- Seyyah
Belediye, konuyla ilgili bir video yayımlamış: https://x.com/istanbulbld/status/2051187477793182028
- Esat
- Pir-i Seyyâh
bu olumsuz durumda beni mutlu eden konulardan birisi en sonunda İETT otobüslerinin ön ekranında M7 Mecidiyeköy-Nurtepe şeklinde elektronik olarak yazılabilmiş olması oldu. Bir kısmında halen basılı tabelalar ile iş görülüyor ama filonun yarısında belki buna denk geldim. Dünya için küçük İstanbul için büyük bir adım.
-
Engin Y
- Seyyah
Keşke Nurtepe-Alibeyköy arasındaki makas, Nurtepe-Kâğıthane arasında olsaymış Esat Abi..
Geçen sabah, M7+M2 yerine M7+M11+M2 yapayım dedim. Nurtepe-Çağlayan arasındaki tren, ne yazık ki on dakikada bir sefer yaptığı için öbür taraftan dört dakikada bir gelen trenlerden inen yolcular muazzam bir kalabalığa yol açıyor, ortalık mahşer yeri gibiydi. Sanırım Nurtepe'de kıl payıyla kaçırdım treni, on dakikaya yakın bekledim. Üstüne Kâğıthane'de diğer durağa yürüme ve 16 dakika tren bekleme eklenince, benim Mevlana-Levent seyahati 1,5 saati geçti. (Normalde M7+M2 ile ortalama 50 dakika sürüyor.) Ertesi gün 36Z'ye bindim, 65 dakikada gitti aynı yolu, TEM'deki sabah trafiğine rağmen.
Eğer makas Kağıthane tarafında olsaydı, en azından Nurtepe'deki mahşer yerinde on dakika beklemeyecektik, yine uzun sürecekti, ama daha az eziyetli olacaktı..
Geçen sabah, M7+M2 yerine M7+M11+M2 yapayım dedim. Nurtepe-Çağlayan arasındaki tren, ne yazık ki on dakikada bir sefer yaptığı için öbür taraftan dört dakikada bir gelen trenlerden inen yolcular muazzam bir kalabalığa yol açıyor, ortalık mahşer yeri gibiydi. Sanırım Nurtepe'de kıl payıyla kaçırdım treni, on dakikaya yakın bekledim. Üstüne Kâğıthane'de diğer durağa yürüme ve 16 dakika tren bekleme eklenince, benim Mevlana-Levent seyahati 1,5 saati geçti. (Normalde M7+M2 ile ortalama 50 dakika sürüyor.) Ertesi gün 36Z'ye bindim, 65 dakikada gitti aynı yolu, TEM'deki sabah trafiğine rağmen.
Eğer makas Kağıthane tarafında olsaydı, en azından Nurtepe'deki mahşer yerinde on dakika beklemeyecektik, yine uzun sürecekti, ama daha az eziyetli olacaktı..
- Esat
- Pir-i Seyyâh
parmak bastığın yer çok doğru, makas bölgesi imalatları metro imalatında maliyet artırıcı etken
işletmeci ister. Fakat geçmişte bazı projelerde çıkartıldığını duyduğum bile olmuştu, bu hat için bilmiyorum tabi, başka bir yer için duyduğum öyle bir laftı.
Burada ise hattın geometrisini bilmeden yorum yapmam boş olacak, mecidiyeköy makas yıldız tarafında olsa çok daha harika olurdu ama orada sanırım kurba girdiği için konulamamış olabilir, dediğin gibi bir de çağlayan önünde makas olsa, hem bu durum olduğunda sorun azalacak hem de yıldız tarafı çift tren ile işletilebilecekti.
fakat buradaki durum pek öngörülebilir bir şey değil ya, yani muhakkak projeyi yapanlar bilmediğimiz daha pek çok kısıt yüzünden bu makasları bu şekilde konumlamışlardır, burada olumsuz olan ciddi bir su kanalının hattın hemen altından akıyor olması
fakat buradaki durum pek öngörülebilir bir şey değil ya, yani muhakkak projeyi yapanlar bilmediğimiz daha pek çok kısıt yüzünden bu makasları bu şekilde konumlamışlardır, burada olumsuz olan ciddi bir su kanalının hattın hemen altından akıyor olması