ist-RS.02 » İstanbul'da İhale Aşamasındaki Raylı Sistemler

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 21 Mar Cmt, 2009 21:31

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Bi ... Sayfa.aspx

Raylı Sistem Projeleri Başlığında yeni hatlar var.

UYGULAMA PROJESİ BİTEN RAYLI SİSTEMLER -77.5 KM

1-ÜSKÜDAR - ALTUNİZADE - ÜMR - DUDULLU LRT HATTI-19 Km
2-B.KÖY-ŞİRİNEVLER - SEFAKÖY - AVCILAR-BEYLİKDÜZÜ LRT HATTI -25 Km
3-B.KÖY (İDO) -B.EVLER-BAĞCILAR (KİRAZLI) METROSU-9 Km
4-KABATAŞ - BEŞİKTAŞ - ŞİŞLİ - GİYİMKENT - BAĞCILAR METROSU-24,5 K
-----------------------------------------------------------------------------------
TOPLAM: 77,5 Km

UYGULAMA PROJESİ DEVAM EDEN RAYLI SİSTEMLER
1-HALİÇ ÇEVRESİ TRAMVAYI-9,6 Km
2-YEŞİLKÖY - ATATÜRK HAVALİMANI - B.EVLER - İKİTELLİ METROSU-14,3
3-YENİKAPI - BAKIRKÖY(İNCİRLİ) METRO HATTI-7 Km
----------------------------------------------------------------------------------
TOPLAM:30,9 Km

ETÜT AŞAMASINDAKİ RAYLI SİSTEMLER

1 BEYOĞLU-ŞİŞLİ MONORAY HATTI-5,8
2 BAĞCILAR-KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATTI-7,5
3 ESENYURT-KÜÇÜKÇEKMECE-BAŞAKŞEHİR-BAĞCILAR-12
4 DUDULLU - BOSTANCI RAYLI SiSTEM HATTI-14
5 PENDİK-SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI-SULTANBEYLİ-17,0
6 ÇEKMEKÖY-TAŞDELEN-5,2
----------------------------------------------------------------------------------
TOPLAM:61,5 Km

2.ETAP

1 BEŞİKTAŞ-KAĞITHANE-EYÜP-GAZİOSMANPAŞA-BAYRAMPAŞA-ZEYTİNBURNU-17,6
2 KARTAL-D100-3,0
3 SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI-FORMULA -7,7
4 HACIOSMAN-ÇAYIRBAŞI-2,7
5 BEŞİKTAŞ-SARIYER-14,5
6 ESENYURT-AVCILAR-10,5
7 BÜYÜKÇEKMECE-ESENYURT-25
8 ÜSKÜDAR-BEYKOZ-15
9 BAŞAKŞEHİR-OLİMPİYAT KÖYÜ-13
10 ATAŞEHİR-ÜMRANİYE-7,1
11 SİLİVRİ-BÜYÜKÇEKMECE-47
12 BEŞİKTAŞ-ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-8,2
13 KADIKÖY-ÜMRANİYE-SANCAKTEPE-SULTANBEYLİ-25
14 BEYLİKDÜZÜ UZANTISI-1
15 SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI-TUZLA-6,8
16 ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE-SULTANBEYLİ-9
17 ŞİŞHANE-KABATAŞ-1,7
18 ÜMRANİYE-ATAŞEHİR-KADIKÖY-7,5
19 ZİNCİRLİKUYU-R.HİSAR ÜSTÜ-4,5
20 SULTANÇİFTLİĞİ-BAŞAKŞEHİR-4,9
------------------------------------------------------------------------
TOPLAM:231,7
ETÜT - PLAN AŞAMASI GENEL TOPLAM:293,2

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 21 Mar Cmt, 2009 23:43

Valla hepsi iyi güzelde ben şu 2.Etap başlığındakilerin çoğunu anlamadım, ne demek 2. Etap? Neyin 2. Etabı? Hatları bölük pörçük yazınca daha fazla olmuyor ki? :)

Bence satır bazında çok göstmeye çalışmanın bir anlamı yoktu, uzamalar hangi sistemin parçaları onları belirtmeleri lazım dı, bana göre etüt ve ihale altında yazanlar dışındakilerin hepsi fostur. Çünkü ayakları yere basan bir tablo değil, Esenyurt-Bağcılar kel alaka, neden tekrar Başakşehir' den Olimpiyatköy e bir hat yazıldı nedir bu? Benimde canım sıkılınca İstanbul haritasında çiziyorum kalemle öyle bir şey mi? :) Dediğim gibi evet hepsinin bir temeli var muhakkak, ama bu şekilde alt alta yazarak bir excell tablosu yaparak vermeleri doğru değil, oradaki parça parça işlerin hepsinin hangi işin devamı olduğunu belirtmeleri gerekirdi. Sonra ortaya Başakşehir - Olimpyatköy - Kirazlı - Otogar diye bir hat çıkıyor ki böyle bir hat yok, ayıp yani ve bunu Başkan' a dahi bu şekilde söyletiyorlar, bende durmadan söylüyorum Sn. Başkan 29 Mart' tan sonra lütfen biraz temizle sana bu bilgileri bu şekilde toparlayanları.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 22 Mar Pzr, 2009 00:29

Fizibilite Etüdü yapılan yerleri yazarken galiba farklı bir metod var. Güzergahı dosdoğru ifade etmek yerine henüz fizıbıl çıkan aks belli olmadığı için "bölge" olarak yazıyorlar.

Mesela; Bağcılar-Küçükçekmece dediği Kirazlı-Halkalı Uzatmasıdır.

K.Çekmece-Esenyurt demesi Beylikdüzü Metrosundan Avcılar-K.Çekmeceden Esenyurta kol vermektir.

Beşiktaş-Zeytinburnu na ne demeli?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 22 Mar Pzr, 2009 00:47

Yani dediğin gibi bir metot var ise tamam ama, halka yayınlanan bir dökümanın açık olması gerektiğini düşündüğüm o şekilde yazdım.

Beşiktaş-Zeytinburnu? Şimdi iki uç olarak düşündüğümüz çok abesle iştigal bir güzergah gibi duruyor değil mi?

Ama hatta harita üzerinde bakarsak aslında bir daire çiziyor, hatırlarmısın Mehmet, bizim sitede varmı şimdi bakamadım, bir ara iç içe geçmiş daireler şeklinde planlanabilir gibi bir şeyler söylemiştik, senin içten dışa halkalar değilde iç içe geçen halkalar, sanırım başka bir sitede yazmıştım? Biraz onu andırdı bana, hani bir de şu yine boğazdan karşıya geçen daire varya iki halka iç içe.

Birde bari tüm istasyonlarını yazsaymışlar :) geçtiği tüm merkezleri belirtmişler. Bir diğer bakış açısı şu olabilir. Zeytinburnu dedikleri Kazlıçeşme olsa gerek. İBB nin Kazlıçeşme ile ilgili bir takım planları vardı, fuar ve kongre merkezi gibi bir şey, otel kompleksi falan, bence güzel fikirdi, tabii burayı canlandırmak için bir de İDO iskelesi şart o zaman, peki tüm bu cazibe merkezine kimleri taşıyacağız? Yani bir kongre kentinde sizce kongre merkezinin hangi hattınızın üzerinde olmalı. Bence ana hat üzerinde olmalı, bu hattın geçtiği güzergah, biraz kötü bir tabir olsa da varoş, bunu aşağılama anlamında kullanmıyorum ama bu insanların ne işi olur böyle bir projenin yapılacağı yerde, ha İDO iskelesini kullanıp Marmarayı arşınlayacak iseler tamam :) yani benim o güzergaha ilişkin tek negatif düşüncem bu olur.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 22 Mar Pzr, 2009 11:36

Hepsi palavra. İşte doğru dürüst M1, M2, M9 diye anlatılamıyor. Eh, bilgilendirme panosu da ona göre.

:x

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 22 Mar Pzr, 2009 14:42

alabay yazdı:Hepsi palavra. İşte doğru dürüst M1, M2, M9 diye anlatılamıyor. Eh, bilgilendirme panosu da ona göre. :x
B. Alabay
Çok iddialı bir ifade olmuş. hepsi demek istisnasız tüm yazılan hatları kastediyor. Halbu ki bu hatlardan 7'si kesinlikle yapılacak olan hatlar. Diğerleri de etüd aşamasında. Etüd yapılması da gayet doğal. Bunlar işin doğası. Eüd yapılmadan mı metro yapacaklar.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Mar Pzt, 2009 00:17

Valla palavradan kastını bende anlayamadım, sunum şekline mi palavra diyorsun projelere mi? Projeler palavra değil, Mehmet zaten o kısmı açıklamış, sunum tarzına palavra diyorsan, o da bunu ifade etmez :) yani havagazı desek daha bir uyar, bilgilendirme eksikliği, bilginin doğru sunulmaması sorunlarını sürekli eleştiriyoruz zaten, umuyorum ki bir gün düzelecektir.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 23 Mar Pzt, 2009 08:38

Sunum şekli palavra. Halbuki, ötekisi palavra mı, değil mi, onu da daha göreceğiz. Eski "M1" hattın ne biçim tasarlanıp (iyi), nasıl yapıldığını (kötü) gördük. Eski "T4" için de bu gecerli. tasarlıyoruz derken o denli demek gerekir ki, birden, pat diye tramvayı şehre sokamazsın kararı çıkarsa, gariplik olmasın. Yani hem sunum, hem plânlamalarının yapılışı biraz gayrıprofesyonel. Ve sakın, bak ama, Kolonya'da da metro tüneli çöktü demeyin 8)

B. Alabay

PS: Vay, ilk kez görüyorum, sunucudaki saat dilim sistemi artık doğru ayarlanmışa benziyor, saat doğru yazıyor, buranın saati ile 7:38, İstanbul saati ile 8:38 olmalı.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 07 Nis Sal, 2009 13:19

Seçim sonuçları eğer metro yatırımlarını etkiliyorsa Üsküdar-Ümraniye Metrosu ve Bakırköy-Kirazlı Metrosu öncelikli olarak yapılır. Beşiktaş sonraya kalır :) Avcılar'da :)

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Nis Çrş, 2009 00:17

Mehmet Kasım yazdı:Seçim sonuçları eğer metro yatırımlarını etkiliyorsa Üsküdar-Ümraniye Metrosu ve Bakırköy-Kirazlı Metrosu öncelikli olarak yapılır. Beşiktaş sonraya kalır :) Avcılar'da :)
Aynen katılıyorum, kalsın da :evil: :D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Nis Çrş, 2009 01:45

Anlamadım sizleri dersem, yine Almankafa diye gülersiniz, dimi? :lol:

B. Alabay

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 08 Nis Çrş, 2009 16:03

alabay yazdı:Anlamadım sizleri dersem, yine Almankafa diye gülersiniz, dimi? :lol:

B. Alabay
BEŞİKTAŞ'TAN OY YOK METRO DA YOK :)

Avcılar'dan da.

Ama Beylikdüzü hatrına belki olur.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön