ist-M.03:01 » M1 Aksaray-Yenikapı Güney Uzatması İnşaat
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Katılmıyorum, benim tahminim orada yapılan proje değişikliği esnasında hat şeklinde meydana gelen değişiklikten dolayı bu kot farkı ortaya çıkmıştır, çünkü önceden de perondan ötesi araçların park/geceleme alanı olarak kullanılırdı yani orada hat en az 100 metre daha ileri gidiyordu, yani bir sorun yoktu. Bu sorun şimdi ortaya çıktığına göre bunu sadece projeden ortaya çıkan bir sorun olarak düşünürüm.alabay yazdı:Deli zurnası valla!
Ha diyeceksin ki, projeyi yapan hatta uydursaymış

- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ya bir kaç sefer yazdım diye hatırlıyorum, o dediğinin olmayacağı yönünde çıktı etütler, yani peron boylarının uzatılamayacağı yerler var diye rapor çıktı, peron boyunu uzatamazsan kapasiteni de dizi kuple ederek arttıramazsın, sadece bu kadar değil eldeki araçlar 4 ten daha fazla kuple edilemiyor, raylı sistem araçlarında aracın tasarımında bu tip şeyler sanırım belirleniyor, yani mümkün olan kuple şekillleri var farklı olmuyor, ha revizyon yapılabilir mi? Ben bu soruyu sormam başka bir soruya geçerim, bu maliyete değer mi? Bence değmez.alabay yazdı:Bari yıkıp, doğru dürüst metro yapsalar![]()
O göbektaş konusunu da hiç anlamadım. Taş nerede? Ya, ya taşı kaldır, başka yere koy, ya da istasyona entegre et ...
Göbektaşının tam yerini nasıl tarif edeyim şimdi sana

-
- Abonman
-
- Abonman
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Biz herhangi bir yerde 5 metre kot farkı mı var yazdık? Sanmıyorum.
Diğer taraftan sanırım bir önceki sayfamızda "keşke geçmişte olsaydı" gibi düşüncelerden yola çıkarak iki hattın birleşemeyeceği yönündeki konuşmalarımızı bugün için konuşuyoruz sandınız herhalde? İki hattın teknik olarak birleşemeyeceğini en azından "BEN" çok iyi biliyorum zaten, diğer arkadaşlarımızda konuya yeterince vakıflar, hani ortada yanlış anlaşılmalar varsa ben böyle direkt düzeltmeyi severim. Yine de bilgi tazeleme olmuş sayıp teşekkür edelim, başlığı buradan itibaren okuyanlar olursa onlar bilgilenmiş olur.
Diğer taraftan sanırım bir önceki sayfamızda "keşke geçmişte olsaydı" gibi düşüncelerden yola çıkarak iki hattın birleşemeyeceği yönündeki konuşmalarımızı bugün için konuşuyoruz sandınız herhalde? İki hattın teknik olarak birleşemeyeceğini en azından "BEN" çok iyi biliyorum zaten, diğer arkadaşlarımızda konuya yeterince vakıflar, hani ortada yanlış anlaşılmalar varsa ben böyle direkt düzeltmeyi severim. Yine de bilgi tazeleme olmuş sayıp teşekkür edelim, başlığı buradan itibaren okuyanlar olursa onlar bilgilenmiş olur.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/kurumsal/Bi ... aberi2.pdf

AKSARAY HAFİF METRO BAĞLANTISI İNŞAATINDA SON AŞAMAYA GEÇİLDİ
700 m.lik Yenikapı Metro İstasyonu ile Aksaray Hafif Metro İstasyonları arası güzergâhın tamamlanması için gerekli yapım faaliyetleri kapsamında güzergâhın Aksaray ucunun mevcut Hafif Metro İstasyonuna bağlantısı inşaatı son aşamaya geldi .
Bu inşaatın Temmuz ayı sonunda bitmesi planlanıyor. Ardından da Aksaray Hafif Metro girişi meydanı eski haline (2002 yılı) getirilecektir. Adı geçen güzergâhın Yenikapı ucundaki arkeolojik kazılar ise devam etmektedir.

-
- Abonman
Arkadaşlar bişey soracağım ! Daha önce de tünel yokmuydu niye tekrar bozdular onu anlamadım ! Eskiden Aksaray istastasyonunda indiğimde yeni kapı yönüne doğru baktığımda bayağı uzun sağa doğru kıvrılan bir tünel vardı şimdi o bölgeyi demirlerle kapamışlar bu durumu çözemedim ! yapılan şey tekrar niye bozulur ki !
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bkz. http://www.ulasimturkiye.com/viewtopic. ... 2883#12883harti212 yazdı:Arkadaşlar bişey soracağım ! Daha önce de tünel yokmuydu niye tekrar bozdular onu anlamadım ! Eskiden Aksaray istastasyonunda indiğimde yeni kapı yönüne doğru baktığımda bayağı uzun sağa doğru kıvrılan bir tünel vardı şimdi o bölgeyi demirlerle kapamışlar bu durumu çözemedim ! yapılan şey tekrar niye bozulur ki !