ist-L.03:01 » Karayolu Tüp Geçit Projesi: Kazlıçeşme-Göztepe

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 08 Haz Pzt, 2015 10:15

Edil Arda yazdı:İBB otopark yaparken oldu o diye biliyorum.
Evet doğru biliyorsunuz.Avrasya tüneli NATM kazıları hastane için herhangi bir zarar oluşturmadı.Tek bir tünel hastane altından gidiyor zaten o tünel içinde gündüz vardiyasında çalışmalar durduruldu hastane altıdnaki kazı bitene kadar sadece gece vardiyasında kazılar sürdürüldü.Hastanenin yanında bulunan 7 katlı otopark için kazılar sürdürülürken hastane içinde çatlaklar oluşuyor bu nedenle hastane bir kaç ay çalışmadı.Fakat şuan hem otopark çalışmaları ciddi anlamda ilerledi hem de hastane için çalışmalar yeniden başladı.

Ayrıca tünelin bire-bir ölçülerde yapılan örnek tünel içinde Acil durum levhaları ve malzemeleri de eklendi.

Resim

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 23 Haz Sal, 2015 11:40

TBM kazıları son sürat devam ediyor.Kazılarda TBM in bugüne kadar ne kadar kazıdğı değil ne kadar kazamadığı soruluyor.

Son 510 metre.

NATM tünellerde ise beton kaplama (invert+kemer) işi tek tünelde başladı.Diğer tünelde ise bir süre sonra başlanacak.Aşağıdaki resim NATM tünelinde dökülen kaplama betonu yansıtmaktadır.

Resim

Engin Y
Seyyah

Mesaj gönderen Engin Y » 23 Haz Sal, 2015 15:28

3. Köprü'ye ne kadar (belki de haksız yere, bilemiyorum, zaman gösterecek) karşıysam, bu projeyi de o kadar destekliyorum.. İnşallah en kısa zamanda hizmete girer de iki kıta arası geçişlerde yeni bir alternatif devreye girmiş olur..

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 23 Haz Sal, 2015 15:32

Şu an görünen tek sorun dolar üzerinden belirlenmiş geçiş tarifesi, projeyi anlattığım herkes heyecanlanıyor ama geçiş ücretini duyunca çoğu kişi çok daha ucuza köprüden geçerim uğraşamam onunla diyor, bir de güzergah olarak eleştirenler var. Kentin orta ve kuzeyine hitap etmeyeceği, daha çok güney sahil Bakırköy - Ataköy ve batı sahilden gelenleri cezbedeceği ki bu yönde de çok ciddi bir trafik yok eleştirileri var. Yani trafiğe çözüm anlamında faydası olacağına pek inanmıyor insanlar.

Kullanıcı avatarı
Edil Arda
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Edil Arda » 23 Haz Sal, 2015 19:59

güzergâh çok doğru bence, ancak Avrupa yakası çıkışında sahille E5 arası bağlantıları iyi sağlamak lazım.

bu tünelden sonra üç katlı olan var, ondan sonra da Avrasya ile 1. Köprü arasına bir tünel yapılacak bence.

2 numara gibi,
Resim

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 04 Tem Cmt, 2015 12:32

Edil Arda yazdı:güzergâh çok doğru bence, ancak Avrupa yakası çıkışında sahille E5 arası bağlantıları iyi sağlamak lazım.

bu tünelden sonra üç katlı olan var, ondan sonra da Avrasya ile 1. Köprü arasına bir tünel yapılacak bence.

2 numara gibi,
Resim

Haritayı dikkatlice incelediğinde 3. tüp geçiş projesi için belirlenmiş olan güzergahın 1 no lu geçiş olduğunu anlayabilirsin.Hatırlarsanız 3. tüp geçiş 1. ve 2. köprunun ortasından geçecek ve hasdal ile ümraniye çakmak mevki yakınlarında olacak diye açıklandı.Yani bu tarif 1 numaralı geçişi gösteriyor.Bu harita muhtemelen İstanbul boğazı tüp geçişi yapılabilecek alanları göstermekte. 5 farklı alan tespit edilmiş.Diğer geçişler yapılır mı ? Açıkçası pek zannetmiyorum.Çünkü Marmaray,1.-2.-3. Köprüler,Avrasya tüneli ve 3. Tüp Geçiş olarak 6 farklı seçen olacak.Haritaya dönecek olursak.

4 numaralı geçiş = Avrasya Tüneli

1 numaralı geçiş = 3. Tüp Geçiş Projesi

Bu arada Avrasya tüneli kapsamında Koşuyolu medipol hastanesinin yanında bulunan yaya köprüsü bugün ve yarın kaldırılacak dolayısıyla burda çok ciddi bi trafik oluşacak.Size tavsiyem Koşuyolu üzerinden bir yere gidecekseniz bunun yerine farklı güzergahları deneyin.Oldukça ciddi bir trafik hengamesi sizi bekliyor :)

Kullanıcı avatarı
Edil Arda
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen Edil Arda » 04 Tem Cmt, 2015 13:03

zaten dediğiniz gibi 1 numara Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli olarak anılan proje, ben ondan sonrası için eğer bir tane daha tünel yapılırsa 2 numara olur gibi bir tahmin yaptım :)

bu arada uzaktan görüyorum Zeynep Kâmil Kavşağının orada bir bina yapıldı E5'in yanına, tünelin komuta merkezi mi o acaba?

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 05 Tem Pzr, 2015 08:56

bu arada uzaktan görüyorum Zeynep Kâmil Kavşağının orada bir bina yapıldı E5'in yanına, tünelin komuta merkezi mi o acaba?
Bende sizin gibi öyle tahmin ediyorum.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel

Mesaj gönderen decimus » 16 Tem Prş, 2015 10:30

3000 m kazı tamamlandı :D :D :D

Son 400 m !!!!

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 16 Tem Prş, 2015 14:48

decimus yazdı:3000 m kazı tamamlandı :D :D :D

Son 400 m !!!!
Hadi bakalım, bitiyor gibi. :)

langur
Sezonluk Yolcu

Takdire şayan

Mesaj gönderen langur » 21 Tem Sal, 2015 11:08

Maşallah çok güzel ilerliyor. İnşallah hem projesi hem işletmesi de böyle güzel devam eder. Bu arada geçenlerde Mimarlar Odası'nın Suriçi'ndeki trafiğe olumsuz katkı yaptığı gerekçesiyle Kennedy Caddesi özelinde bu projeye karşı bir davası sonuçlandı sanırım. Bu mesele hakkında bilgisi olan bir arkadaş var mı?

Engin Y
Seyyah

Re: Takdire şayan

Mesaj gönderen Engin Y » 21 Tem Sal, 2015 13:04

langur yazdı:Maşallah çok güzel ilerliyor. İnşallah hem projesi hem işletmesi de böyle güzel devam eder. Bu arada geçenlerde Mimarlar Odası'nın Suriçi'ndeki trafiğe olumsuz katkı yaptığı gerekçesiyle Kennedy Caddesi özelinde bu projeye karşı bir davası sonuçlandı sanırım. Bu mesele hakkında bilgisi olan bir arkadaş var mı?
Bu dava olayını ben de okudum..

Bu tünele araç girişi ve çıkışı, Kazlıçeşme'de yani Yedikule'den daha batıda olmayacak mı? Burası Suriçi değil ki.. Tünelin başlangıç noktasını mı yanlış biliyorum?

Kilitli

“Karayolu Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön