ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 06 Ağu Pzt, 2012 22:28

Hakan yazdı:Vay be diyorum kendi kendime, bitti sonunda. Hiç bitmeyecekmiş gibiydi, hep inşaat mühendisi olmak istemiştim kısmet değilmiş. Eğer olabilseydim kesinlikle bu projede yer alabilmek için çırpınacaktım.

Neyse hayırlı uğurlu olsun diyorum ve kurdeleyi başbakandan önce kesiyorum, umarım kızmaz... :lol:
Valla Hakan inşaat mühendisi değilim ama orada olup bu işin ucunda kıyısında bulunamadığım için benim neler hissettiğimi bir bilsen :( Bugün arkadaşlar istasyonları fotoğrafladılar mesela, ne güzel in cin top oynarken, kısmet değilmiş :(

Sen kurdelayı kes ya Başbakan ile aramızda böyle şeylerin lafı olmaz. :D

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 06 Ağu Pzt, 2012 23:14

Bi vaybe de ben diyeyim sonunda okadar allem ettik kallem ettik anca bittiğinde girmek nasip olacak...VAAAY VAY Kaç yıl oldu benim oğlan büyüdü resmen. Temeli atılırken falan doğmuştu yahu :D

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 07 Ağu Sal, 2012 19:39

İnşaat süreci son günlerini yaşarken bizde açılmadan önceki son fotoları paylaşalım, istasyon fotoları Kent ve Demiryolu grubundan alıntıdır.

Resim
Resim
Resim
Resim

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 08 Ağu Çrş, 2012 15:10

Minibüsler tarih oluyor!
Kadir Topbaş açıkladı:17 Ağustos'ta metro geliyor minibüs gidiyor

08 Ağustos 2012 Çarşamba,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun 17 Ağustos'ta açılacağını, bu hattaki dolmuş ve minibüslerin de ana akslara aralardan yolcu taşıyacak hale getirileceğini belirterek, “Artık karikatürize olmuş minibüs dönemi geride kalacak” dedi.

Topbaş, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun 17 Ağustos Cuma günü Kadıköy Meydanı'nda düzenlenecek törenle hizmete açılacağını ifade ederek, törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını belirtti.

Kadıköy-Kartal Metrosu'nun Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olduğunu vurgulayan Topbaş, şu bilgileri verdi:

“Dünyada da hiçbir yerel yönetim bu boyutta bir metro inşaatı yapmadı. Çünkü dünyada metroları hükümetler yapıyor. Bu açıdan Kadıköy-Kartal Metrosu belediye açısından dünyada da bir ilk. Vagonlar, raylı sistem ve istasyonlar dahil 3 milyar lira harcadığımız bu metro, Cumhuriyet tarihinin en büyük metro hattı olacak. Açılışından itibaren de beklentimiz; 1 milyon ya da 1,5 milyona yakın yolcu. İstanbul'da şu anda 1 milyon 370 bin kişi metro ve raylı sistemleri kullanıyor. 2004'te raylı sistem kullanan yolcu sayısı 400 bin civarındaydı. 2014'te bu rakam 4 milyon 950 bin kişiye çıkacak. 2016'da ise 7 milyon kişi raylı sistemleri kullanır hale gelecek. Bu kentin ağırlıklı olarak ulaşım sorununu çözmek anlamını taşıyor. İnsanların bireysel araç kullanma ihtiyaçları kalmayacak, insanlar metroyu tercih ederek, istedikleri yerlere rahatça gidebilecekler.”

Marmaray'ın 2013 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını kaydeden Topbaş, böylece herhangi bir noktadan metroya binildiğinde Ümraniye'ye, Çekmeköy'e, Kartal'a, havaalanına, Başakşehir'e, Levent'e gidebileceğini söyledi.

Topbaş, “2016 yılını, metroların daha aktif olarak kullanıldığı ve insanların bireysel araçları kullanmak yerine metroları kullanabileceği bir dönem olarak görüyoruz” dedi.

“Artık karikatürize olmuş minibüs dönemi geride kalacak”

Kadıköy-Kartal metrosu açıldıktan sonra bu hattaki dolmuş ve minibüslerle ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soru üzerine Topbaş, minibüs esnafı ve odalarıyla görüşmeler yaptıklarını, ortak bir komisyon oluşturduklarını anlattı.

“Minibüs esnafına ihtiyacımız var” diyen Topbaş, minibüs ve dolmuşların, mahalle aralarından yolcu taşıdığını, belediyenin böyle bir hizmeti bulunmadığını söyledi.

Ana arterlerdeki minibüslerin kaldırılacağını belirten Topbaş, şöyle konuştu:

“Dolmuş ve minibüslerin daha kaliteli hala gelmesi gerekiyor. Dolmuş ve minibüsleri, otobüse benzer tarzda daha kaliteli hale getirmeliyiz. Minibüslerin vatandaşların tercih edeceği, özürlülerin de binebileceği şekilde kaliteli, konforlu ve klimalı hale gelmesi gerekiyor. Artık karikatürize olmuş minibüs dönemi geride kalacak. Bunları kendileri de kabul ediyorlar. Minibüsler, ana akslara aralardan yolcu taşıyacak sistem haline gelecek. Bazı minibüsleri de otobüse dönüştüreceğiz. Çalışmalar yapılıyor. İsteyen minibüs isteyen isteyen otobüs olarak devam edecek. Böyle bir çalışma öneriyoruz.” Faaliyetlerini sürdürecek minibüs esnafı da fazla yolcu taşımayacak.” http://www.haberturk.com/yasam/haber/76 ... rih-oluyor

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Ağu Çrş, 2012 15:23

Ne anlatıyor bu?! :shock:

Minibüs kalkacak. Minibüs ara sokaklara girecek.
Metroyu hükümetler yapıyor. Aha?
Sırf Berlin’deki U55, U5 ve U6 metro yapım kaosu (sualtı seviyesi problem yapıyor, tünelde varolan eski bir istasyon kapatılacak, ötede yenisi eklenecek, vs) kıyas bile edilemez boyutta, boyut derken de hep kilometre boyut olmuyor. Basit bir metro hattı çektiniz yahu. İyi, güzel, afferin. Ama insan şöyle kendi saksısında kalamaz mı? Hep seraya boy atacak, gözdağı yapacak gibi hareketler … bilmem, beni şahsen utandırıyor! :?

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Ağu Çrş, 2012 15:35

Boş laf, minibüs kalkacak demiyor ki, minibüsler ana akstan kalkacak diyor, minibüs esnafına ihtiyacımız var diyor yani kötü bir şey demiyor.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Ağu Çrş, 2012 17:05

Alıntıda şöyle yazıyor:
Minibüsler tarih oluyor!
Hm.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Ağu Çrş, 2012 17:59

alabay yazdı:Alıntıda şöyle yazıyor:
Minibüsler tarih oluyor!
Hm.
Ja he he de gitsin :) E-5 üzerinden kaldıracak işte, güzergahlar düzenlenecek dikine olarak çalışacaklar, farklı bir şey yok. Başlığa takılma :) XanaX ında ismi çok çarpıcı ama içeriği? :D:D

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 08 Ağu Çrş, 2012 18:45

Ama o zaman bu yalan dolan olmuyor mu? He, o senin bahsettiğin içerik çarpmıyor mu?! :lol:

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Ağu Çrş, 2012 18:49

alabay yazdı:Ama o zaman bu yalan dolan olmuyor mu? He, o senin bahsettiğin içerik çarpmıyor mu?! :lol:
Yok ya, habercilerin başlığı çarpıtması Başkan minibüslerin sonu geldi diye bir şey dememiş aksine esnafın gönlünü okşamış, pardon yani yerel seçim zamanı geliyor, Başkan yeniden aday bu saatten sonra söylenen her söz seçim vaadidir. Biz yapılanları konuşalım, öyle ya da böyle Başkanın döneminde bu hattın temeli atıldı ve bitirildi. Aslında çok daha önce inşaatı ve elektromekaniği bitmesi gereken bir hattı ama o zamanda filo eksik olduğu için başta seferler açık olacaktı falan, böyle iyi oldu tam denk geldi. Merakla bekliyorum açılışı.

kenanmar
Serbest Geçiş

Mesaj gönderen kenanmar » 08 Ağu Çrş, 2012 21:19

Kurtköy, Tuzla, Uğur Mumcu, Başıbüyük, Küçükyalı, İçerenköy, K.bakkalköy, Esatpaşa, Örnek Mah. vs. D100 karayolu üzerinde çalışan/oturan ve eskiden tek bilet ve otobüsle vardığım iş/okul vs. şimdi metroya ekstra para ödeyerek varacak olmama dair bir kolaylıktan bahsetmeyen Başkan Topbaş, metro geldi diye anayoldan çekeceği minibüsleri dikey hatlara yönlendireceğinden bahsediyor. Metro+minibüs parası ödemek hiç de cazip değil duyurulur.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 08 Ağu Çrş, 2012 22:03

Valla İstanbul'da yolcu yararına bir aktarma düzenlemesinden hiç ümitli değilim, bu konu ne zaman açılsa yetkililer ÖHO ya da minibüs sahibi ağzı ile konuşuyorlar, bir tek "su mu yakıyor kardeşim bu araçlar" demedikleri kaldı :)

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön