ist-M.03:04 » M4 Kadıköy-SGH-Tuzla Metro Hattı [İnşaat Süreci]
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh

-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Şimdi bir iki konuya açıklık getirmek lazım, açıkçası "forumlarda" Eylül de açılır gibi ifadeler kullanılıyor bu gerçekçi değil bilgisi aldım, bunun bizim forum olduğunu sanmıyorum gerçi Mehmet bir kere Eylül dedi ama, dediğim gibi ben bunun zikredildiği yerin kerameti kendinden makul, üstadı azam işkembe-i kübra forumu olduğunu düşündüm nedense
dediğim gibi böyle bir beklenti yok. Eylül' e kalması ihtimal olarak düşünülmüyor, ama çok olumsuz bir şeyler olur mu? Eh buna da bir şey diyemem, her şeyi de yazamayız yani. Mevcut durumu tekrar özetleyeyim, Şubat zora girdi Nisan' a hazır etmek için çalışılacak ama durumu zorlayan bir kaç sebep birden var bu yüzden ikinci bir uzatma ile Haziran olabilir deniliyor, daha ötesi? Nisan için de şunu söyleyeyim aslında birazda temenni, yani inşallah Nisan' da. 
İkinci konu yine bana zikredilen ifade ile "bazı forum yazarları" kısmi açılıştan söz ediyormuş, kısmen açarız, aslanlar gibi olur, Kadıköy-Kozyatağı çalıştırırız, falan gibi şeyler. Bununla ilgili de daha önce yazmıştım, benim daha önce konuştuğum pek çok farklı kişi mevcut İBB yönetimi bu parçalı bulutlu açılışları artık istemiyor demişti, pek istemiyor diyorum çünkü içeriden de eminim "aman açalım birazını" diye baskı yapanlar vardır, işletmeci zaten istemiyor, devam eden işleri yapanlarda istemiyor. Peki kim istiyor?
kamuoyu baskısı. Bir kere zikredilen Şubat' ta açılış var sözü, ki oldukça gerçekçi bir yaklaşımdı bana göre de, beklentiyi bu yöne kaydırdı, diğer taraftan üst siyasi baskı, bu da yerel yönetimi zorlayacaktır diyorum. Yani bu ufukta sorumluluk alanların hiçbiri kısmi açılış tasvip etmiyor ama baskı unsurları etkili olabilir.
Gelelim kötü senaryoya. Gerçektende bu Eylül' e sarkma durumu ortaya çıkarsa, olabilir yani ben yok falan diyorum da bu benim temennim daha çok
diyelim ki hattın tümü için Eylül'e mecbur kalındı, o takdirde metrobüs bağlantısı sağlanmış bir hat kısmının açılışı yapılabilir, bu da Hastane ile Ünalan arasında bir kısa işletme şeklinde olabilir.

İkinci konu yine bana zikredilen ifade ile "bazı forum yazarları" kısmi açılıştan söz ediyormuş, kısmen açarız, aslanlar gibi olur, Kadıköy-Kozyatağı çalıştırırız, falan gibi şeyler. Bununla ilgili de daha önce yazmıştım, benim daha önce konuştuğum pek çok farklı kişi mevcut İBB yönetimi bu parçalı bulutlu açılışları artık istemiyor demişti, pek istemiyor diyorum çünkü içeriden de eminim "aman açalım birazını" diye baskı yapanlar vardır, işletmeci zaten istemiyor, devam eden işleri yapanlarda istemiyor. Peki kim istiyor?

Gelelim kötü senaryoya. Gerçektende bu Eylül' e sarkma durumu ortaya çıkarsa, olabilir yani ben yok falan diyorum da bu benim temennim daha çok

-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Bilemem Mehmet, ben sana bu konuda oldukça yetkili bir yerden birebir aldığımı bana söyleneni yazdım, illa dile getirmeyeyim diyorum ama bu "forum" sitelerinin dezenformasyonundan da rahatsız olanlar var, bakma hala bir yerlere çağırılmalarının sebebi allame-i cihan olmaları değil, neyse.
Ben aktarılanı aktardım, Eylül hedefi yok, en zora girdiği durumda hedef Haziran'a sarkabilir ama sonuçta teknik bir iştir, öngörülemeyen şeylerde olabilir.
Ben aktarılanı aktardım, Eylül hedefi yok, en zora girdiği durumda hedef Haziran'a sarkabilir ama sonuçta teknik bir iştir, öngörülemeyen şeylerde olabilir.
-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Mehmet Kasım yazdı:tamam açılış nisan'da diyorsun yani. peki o zaman. nisanı baz alacağız. 4 ay var daha yani.

-
- Seyyah