Kemal abiden Phileas' ın Avrupa' daki durumu ile ilgili bilgileride bekliyoruz. Ama beklerken sanki içime doğmuş, hani derler ya bir öleceğini bilmez

daha dün bu araçlar ile ilgili bir iki kötü söz etmiştim bugün gazetelere haberi düşmüş

:D
Bana kalsa o Mercedesler Phileasları 3 e 5 e katlar, hem fiyat performans, hem yedek parça, hemde kullanım kolaylığı, ama hep diyorum ya bize şekilli lazım, şekilli olursa kıymetli oluyor, neymiş efendim kendi gidiyormuş? Hakkat mi? Yoksa sadece Youtube da ki test videosu ile mi karar verildi çok merak ediyorum, kim kullanıyor şoförsüz, kim kullanıyor yana yanaşma özelliğini, kimsenin kullanmadığı özellikler aynı cep telefonu gibi bir şey bu yahu, 100 liralığıda aynı 1000 liralığıda.
http://www.milliyet.com.tr/Guncel/Haber ... =24&ver=04
Haber kaynağına güvenip güvenmemek sizin elinizde, tabii ki İETT nin karşı açıklamalarınıda yayınlayacağız, umuyoruz ki doğru olmayan bir haberdir, umuyoruz ki bir kere daha
paralarımız (bizim, biz veriyoruz, vergi ödüyoruz) çöpe gitmemiştir.
İddia : Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hattında kullanmak için Hollanda’dan ithal edilen her biri 2.4 milyon TL değerindeki 50 Phileas marka otobüsün teslim alınan 35 adedi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından seferden kaldırıldı.
Yokuş çıkmakta ve hızlanmakta zorlanan, süspansiyon sisteminde sorun olan ve yol tutuşunda bekleneni veremediği öne sürülen Phileas’lar hatlardaki yerini, kendisinden daha ucuza satın alınan Mercedes marka otobüslere bıraktı. Büyükşehir Belediyesi, otobüslerin testlerinin yapıldığını, şu anda belirli sayıda aracın deneme sürüşleri kapsamında 10.00-16.00 saatleri arasında sefere çıktığını söyledi.
Cevap : Büyükşehir Belediyesi, ilk partisi 2007 Eylül ayında alınıp İETT’ye teslim edilen araçların test edildiğini iddia etti. Açıklamada şöyle denildi: “Otobüslerin ilk üretim olması sebebiyle, test ve deneme işlemleri titizlikle yapılmaktadır.
Söz konusu işlemler, her bir sistemin farklı metotlarla denenmesi sebebiyle asgari 15 iş gününde yapılabilmektedir. Zaman zaman bu süreç uzayabilmektedir. Deneme işlemleri Hollanda’dan gelen 18 kişilik ekip ve İETT teknik personeli tarafından titizlikle yapılmaktadır. Test sürüşleri tamamlanan araçlar, önümüzdeki hafta başından itibaren kademeli olarak sefere çıkmaya başlayacaktır. Şu anda da 10.00-16.00 saatleri arasında belirli sayıda araç, deneme sürüşleri kapsamında sefere çıkmaktadır.”
Abooo : Biri beni haklı çıkarsın 
Hollandalı üretici firma APTS’nin resmi verilerine göre, satın alınan çift körüklü 26 metre uzunluğundaki Phileas’lar, oturarak 52, ayakta 133, toplamda 185 yolcu kapa-siteli.
Haberin linkine tıklayarak tüm yazıyı okuyabilirsiniz.