ist-M.04:01 » M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı
-
- Aylık Paso
Ben M1 hattını hergün kullanıyorum şimdiye dek görebildiğim sorunları sıralayayım,
1-Esenler İstasyonu, bir an önce yenilenmeli.
2-Bir kaç defa rast geldim bazı araçların klimaları çalıştırılmıyor.
3-En kalabalık istasyonlardan biri olan Yenibosna istasyonuna 1 tane daha giriş çıkış yapılması gerekir.
4-10 yıldır bitirilemeyen Yenikapı istasyonunun bir an önce bitirilmesi gerekir.
3-En kalabalık istasyonlardan biri olan Yenibosna istasyonuna 1 tane daha giriş çıkış yapılması gerekir.
4-10 yıldır bitirilemeyen Yenikapı istasyonunun bir an önce bitirilmesi gerekir.
-
- Sezonluk Yolcu
Rıdvan bey,
1.Esenler istasyonu Kirazlı hattıyla yenileniyor.(Doğru mu?)
2.Evet klimalar çalıştırılmıyor.Araçların yenilenmesi veya onarılması gerekiyor.
3.Yenibosna İstasyonu gerçekten de çok yoğun bir istasyon.Şimdi bile M1 Hattının Yenibosnada bittiğini zanneden bazı tanıdıklarım var.Bence Yenibosna İstasyonu'nun Otogar istasyonu gibi olması lazım.İki peron M1 için,üçüncü peron ise Bakırköy-Beylikdüzü hattı için tasarlanabilir.Ayrıca Bakırköy-Beylikdüzü hattı için bir düşüncem de var.-Şimdi söylemek istedim-M1 hattının Havaalanı uzatmasından Beylikdüzü olsa nasıl olur?
4.Yenikapı hattı bu hızla giderse 10 yılda değil 100 yılda bitmez.Çünkü daha çok tarihi eser çıkacağını tahmin ediyorum.
1.Esenler istasyonu Kirazlı hattıyla yenileniyor.(Doğru mu?)
2.Evet klimalar çalıştırılmıyor.Araçların yenilenmesi veya onarılması gerekiyor.
3.Yenibosna İstasyonu gerçekten de çok yoğun bir istasyon.Şimdi bile M1 Hattının Yenibosnada bittiğini zanneden bazı tanıdıklarım var.Bence Yenibosna İstasyonu'nun Otogar istasyonu gibi olması lazım.İki peron M1 için,üçüncü peron ise Bakırköy-Beylikdüzü hattı için tasarlanabilir.Ayrıca Bakırköy-Beylikdüzü hattı için bir düşüncem de var.-Şimdi söylemek istedim-M1 hattının Havaalanı uzatmasından Beylikdüzü olsa nasıl olur?
4.Yenikapı hattı bu hızla giderse 10 yılda değil 100 yılda bitmez.Çünkü daha çok tarihi eser çıkacağını tahmin ediyorum.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
1- Esenler istasyonu yapıldığı günden beri problemRıdvan ERGÜN yazdı:Ben M1 hattını hergün kullanıyorum şimdiye dek görebildiğim sorunları sıralayayım,

2- Bu önemli bir konu. Yıllar önce yaz aylarında akşam iş çıkışında 2 saat daha Esenlerde iş yerinde takılırdım, sebebi o araçların Otogar' dan Bayrampaşa' ya kadar güneşin altında camları açık olsa dahi hamam gibi olması ve gerçekten kötü kokulu bir yolculuk sunması idi. Tabii klimalar takıldıktan sonra bende eve geç gitmekten kurtuldum

3- Evet Yenibosna en yoğun 3. istasyon ve yolcu rakamları ile Zeytinburnun' dan da yoğun belki 2008 içerisinde yeni sistemlerin açılması ile yer değiştirmiş olabilirler ama günlük 24.000 civarında yolcu geçiyor bu istasyondan. Bu istasyonun Havalimanı yönünde ucundan da belki bir çıkış inşa edilebilir ama işletme ve belediye bu konuya nasıl bakar, malum kriz vatandaşı teğet geçmiş olsa da kurumları etkiledi

4- Yenikapı istasyonu için bir şey diyemeyeceğim, hat olarak o aradaki kısa bölüm zaten büyük ölçüde bitirilmişti ama istasyonun yapısı hakkında çok fazla söylenti var, yani iki katlı olacak, yok efendim aynı katta olacak M1 ile M2 aynı perona girecek gibi. Benim bildiğim kadarı ile istasyonların konumları birbirini keser pozisyonda ve M1 M2 istasyonunun batı yönünde ve üstünde kalıyor. Fakat her iki istasyon bir kompleks olarak değerlendirildiği için inşaatı da birlikte yapılacak ve açılışı da M2 nin buraya uzaması ile gerçekleştirilecek. Yani Yenikapı' ya Taksim metrosu gelmeden ki bu 2012 gibi görünüyor, M1 ile ulaşım zor.
-
- Aylık Paso
- alabay
- Evliya Çelebi
Açıkçası, sandığım gibiyse, ben böyle şeylerden metrolarda hoşlanmıyorum. Reklâm yerine posta kodu nasıl kullanılır, adres nasıl yazılır, vergi nasıl ödenir, hürmet nedir, kaldırım ne demek, otobüs nasıl yanaşır, Citaro'da "eğim" düğmesini hasta Alman beyni neden oraya koymuş ... açık ders sunsunlar.
B. Alabay
B. Alabay
-
- Aylık Paso
-
- Aylık Paso
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Oooo Paris falan aşmışız demek ki olayıRıdvan ERGÜN yazdı:Bugün biraz baktım Dağ kayağı ve Fiji adaları hakkında bilgi veriyodu, arada 1-2 tane eski haber çıkıyodu sonra paristen bir defile gösterisi.

Viyana' da peronun tam ortasında yer alır, genellikle şehirde kapalı olan yollar ve aktiviteler ile ilgili bilgiler verir, işletme ile ilgili bilgiler de vardır, W24 isimli bir kanal var (Tam benim gibi deliler için gece 11 den sabah 8 e kadar tramvayları gösteriyor

Yıllar önce bu hatta televizyonlar vardı ve atıl duruyordu. O zaman kurum içinde bir öneri yapmıştım, bu televizyonlarda bir haber kanalı ile sözleşme imzalanıp saat başı haber yayını yapılması işletme ile ilgili bilgilerin verilmesi falan diye ama yapılmamıştı, nedense artık.
-
- Sezonluk Yolcu
Bugün M1'e uğradım..Resimler falan da çektim..Yayınlayacağım onları..Sanırım mahcup oldum..Çünkü dediğim gibi bir halde değil istasyonlar..Ama yine de eksik noktaları yazacağım bir sonraki mesajımda..Yalnız bu outdoor tabelalarla ilgili bir iki şey söyleyim..M1'de de var bu panolardan yalnız çalıştırılmıyor..Haberinizin olmadığını bilseydim onları da resimlerdim.(Ama dediğim gibi çalıştırılmıyordu.)Esat Abi senin dediğin gibi gelişmir bir sistem değil..Ana kaynağını reklam gelirinden alıyor diyebiliriz..M2 hattında bütün istasyonlarda 2'şer tane var..Yaklaşık 2 aydır var bu panolar..Tavanda bir bölümden kapalı kutu içine projeksiyon aleti koyularak istasyonun yan duvarına beyaz bir pano monte edilerek üzerine bu görüntüler yansıtılıyor(Karışık oldu sanırım
)Reklam veriliyor..Ayrıca sualtı dünyası,hayvanlar alemi,çizgi film,moda,haberler,spor gibi alt başlıklar altında yeni haberler veriliyor..Vizyondaki filmler, son kitaplarlarla ilgili bilgiler de yer alıyor..Ama ulaşımla ilgili bir sistem değil..Yalnız bir ay önce RTE2009 un reklamı da yapılıyordu..Son olarak NTV'ye bağlı bir sistem diyebiliriz..

-
- Aylık Paso