ist-M.05:02 » M2 4.Levent-Atatürk Oto Sanayii Kuzey Mekik Hattı
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Google map üzerinden ölçtüğümüzde ki ne kadar sağlıklıdır bilemem aşağı yukarı 200*100 metre gibi bir alan söz konusu, bu alanın tamamının park alanı olduğunu varsayar isek;
Araç genişliği 3 metre her iki kenardan 50 cm yürüme yolu için pay bırakırsak her bir yol için 4 metre genişlik demektir, 100/4= 25 adet park yolu eder. boydan 50 metre makaslar ve manevra yollarına giriş için düşelim ve bir araç boyu olan 21,5 metreye bölelim 150/21,5=6,97 araç bir yola park edilebilir demektir.
Bu sonuçlar ile setlerin 6 lı olması ihtimalini de göz önüne alarak her yola bir set düşer yani 25 setlik bir park alanı, bu da 25*6=150 araç eder. 32 elde var gelecek araç sayısıda 92 idi dimi eşittir 124 araç yani yeterli bir park alanı, ama bu hesabın google metresine güvenilirlik üzerinden tartışılması gerekir, sonrasında ise bu alanın tamamının park alanı olup olmayacağının tartışılması gerekir, önceki mesajlarda bir yerlerde yazmıştım burada muhtemelen önemli bir bölümde bakım alanı olacak, geceleme için her iki uçta 4 dizi bırakılsa 24 araç yapar bu da her gece buraya 100 aracın park edilmesi demek.
Araç genişliği 3 metre her iki kenardan 50 cm yürüme yolu için pay bırakırsak her bir yol için 4 metre genişlik demektir, 100/4= 25 adet park yolu eder. boydan 50 metre makaslar ve manevra yollarına giriş için düşelim ve bir araç boyu olan 21,5 metreye bölelim 150/21,5=6,97 araç bir yola park edilebilir demektir.
Bu sonuçlar ile setlerin 6 lı olması ihtimalini de göz önüne alarak her yola bir set düşer yani 25 setlik bir park alanı, bu da 25*6=150 araç eder. 32 elde var gelecek araç sayısıda 92 idi dimi eşittir 124 araç yani yeterli bir park alanı, ama bu hesabın google metresine güvenilirlik üzerinden tartışılması gerekir, sonrasında ise bu alanın tamamının park alanı olup olmayacağının tartışılması gerekir, önceki mesajlarda bir yerlerde yazmıştım burada muhtemelen önemli bir bölümde bakım alanı olacak, geceleme için her iki uçta 4 dizi bırakılsa 24 araç yapar bu da her gece buraya 100 aracın park edilmesi demek.
-
- Seyyah
6 ayda 1 istasyon
Kemal Hocam tarihe geçti. Kuzey uzatmasından ilk dişe dokunur foto geldi. AOS'den. Biz burada Sanayi mi sanayii mi diye kasarken adam gitti foto çekti. Daha hayırlı bir iş :=)
Kaldı:42 Gün.
*Temmuz'da Sanayi Mah.-Seyrantepe
*2009 sonunda Maslak AOS-Darüşşafaka
*2010 ortasında Darüşşafaka-Hacıosman
Hedeflenen açılışlar bunlar. 6 ayda 1 istasyon sloganı ile.
Kaldı:42 Gün.
*Temmuz'da Sanayi Mah.-Seyrantepe
*2009 sonunda Maslak AOS-Darüşşafaka
*2010 ortasında Darüşşafaka-Hacıosman
Hedeflenen açılışlar bunlar. 6 ayda 1 istasyon sloganı ile.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Re: 6 ayda 1 istasyon
Mehmet Kasım yazdı:Kemal Hocam tarihe geçti. Kuzey uzatmasından ilk dişe dokunur foto geldi. AOS'den. Biz burada Sanayi mi sanayii mi diye kasarken adam gitti foto çekti. Daha hayırlı bir iş :=)

-
- Seyyah
- alabay
- Evliya Çelebi
Avrupai diye başlayan ben değildim 
Dikkat, diliniz yanmasın ... ama özenti kuracağımıza, çaremize bakalım. Nitekim hiç de avrupai olmayan Japonya da kıçıyla güler yoksa ...
Ağ nedir? Leitsystem nedir (Esat, bunu Türkçe'ye çeviremiyorum, çok özel bir şey, sen belki anlarsın)? Bunları öğrenmek isteği olmadıkça, hiç bir şey olmaz.
B. Alabay

Dikkat, diliniz yanmasın ... ama özenti kuracağımıza, çaremize bakalım. Nitekim hiç de avrupai olmayan Japonya da kıçıyla güler yoksa ...
Ağ nedir? Leitsystem nedir (Esat, bunu Türkçe'ye çeviremiyorum, çok özel bir şey, sen belki anlarsın)? Bunları öğrenmek isteği olmadıkça, hiç bir şey olmaz.
B. Alabay
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Ben senin ya da Mehmet' in Avrupai demesine takılmıyorum, Mehmet' in Avrupai den kastının senin anladığın şey olmadığını düşünüyorum, yani çok önemli bir şeyin eksikliğinden söz ediyorsun doğru ama orada bahsedilen güzellik o değil zaten. Her ne ise.alabay yazdı:Ağ nedir? Leitsystem nedir (Esat, bunu Türkçe'ye çeviremiyorum, çok özel bir şey, sen belki anlarsın)? Bunları öğrenmek isteği olmadıkça, hiç bir şey olmaz.
B. Alabay
Leitsystem eğer doğru anladı isem tabii ki bildiğim bir şey

Leitsystem' i ben Yönlendirme Sistemi olarak türkçeleştirebilirim, yani sevk etme yön verme gibi bir anlama geliyor sanırım, trafikte bu Türkiye' de hiçbir yerde yok ki?

-
- Seyyah
- Esat
- Pir-i Seyyâh
Kesinlikle Mehmet, hani günün moda lafı ya istasyonlara kimlik katıyoruz falan, buna katılmıyorum, istasyon girişine okunamayacak bir yerde süslü istasyon ismi yazmak istasyona kimlik katmakmıdır? ya da Pera da ki istasyona Galata Kulesi resmi koymak? Bence değil zaten oraya kadar gelen gitsin kulenin kendisini görsün, ben diyorum ki keşke istasyon olan yerlerde mümkün olan bölümlere sanatsal mimari ile bir takım üst yapılar inşaa edilse idi, ya da mezanin bölgelerinde düz granit taşlar arasına atılmış çini işleri yerine gerçekten Osmanlı ya da Selçuklu ve hatta Ceneviz Bizans mimarisini yansıtan tasarımlar yapılsa idi işte o zaman İstanbul ya da Türkiye kimliğinde bir metro yapı tasarımından söz edebilirdik. Ama senin de dediğin gibi kenti çok iyi görüntü veren bir bölgesinde o istasyon tamamlandığında çok daha şık kareler yakalanacaktır.Mehmet Kasım yazdı:Hocam panaromik açıdan bahsediyorum. Görüntü çok güzel duruyor.Cadde, gökdelenler ve metro istasyonu kompleksi.
Çok Avrupai...
Esat doğru anlamış beni. Kastettiğim konu senin anladığın değil.