ist-M.05:02 » M2 4.Levent-Atatürk Oto Sanayii Kuzey Mekik Hattı

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Kas Pzt, 2008 21:27

Google map üzerinden ölçtüğümüzde ki ne kadar sağlıklıdır bilemem aşağı yukarı 200*100 metre gibi bir alan söz konusu, bu alanın tamamının park alanı olduğunu varsayar isek;

Araç genişliği 3 metre her iki kenardan 50 cm yürüme yolu için pay bırakırsak her bir yol için 4 metre genişlik demektir, 100/4= 25 adet park yolu eder. boydan 50 metre makaslar ve manevra yollarına giriş için düşelim ve bir araç boyu olan 21,5 metreye bölelim 150/21,5=6,97 araç bir yola park edilebilir demektir.

Bu sonuçlar ile setlerin 6 lı olması ihtimalini de göz önüne alarak her yola bir set düşer yani 25 setlik bir park alanı, bu da 25*6=150 araç eder. 32 elde var gelecek araç sayısıda 92 idi dimi eşittir 124 araç yani yeterli bir park alanı, ama bu hesabın google metresine güvenilirlik üzerinden tartışılması gerekir, sonrasında ise bu alanın tamamının park alanı olup olmayacağının tartışılması gerekir, önceki mesajlarda bir yerlerde yazmıştım burada muhtemelen önemli bir bölümde bakım alanı olacak, geceleme için her iki uçta 4 dizi bırakılsa 24 araç yapar bu da her gece buraya 100 aracın park edilmesi demek.

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 30 Kas Pzr, 2008 00:34

Resim
AOS istasyonu
Resim

Mehmet Kasım
Seyyah

6 ayda 1 istasyon

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 03 Ara Çrş, 2008 17:24

Kemal Hocam tarihe geçti. Kuzey uzatmasından ilk dişe dokunur foto geldi. AOS'den. Biz burada Sanayi mi sanayii mi diye kasarken adam gitti foto çekti. Daha hayırlı bir iş :=)

Kaldı:42 Gün.

*Temmuz'da Sanayi Mah.-Seyrantepe

*2009 sonunda Maslak AOS-Darüşşafaka

*2010 ortasında Darüşşafaka-Hacıosman

Hedeflenen açılışlar bunlar. 6 ayda 1 istasyon sloganı ile.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Re: 6 ayda 1 istasyon

Mesaj gönderen Esat » 03 Ara Çrş, 2008 17:45

Mehmet Kasım yazdı:Kemal Hocam tarihe geçti. Kuzey uzatmasından ilk dişe dokunur foto geldi. AOS'den. Biz burada Sanayi mi sanayii mi diye kasarken adam gitti foto çekti. Daha hayırlı bir iş :=)
:D Evet vallahi Kemal Abi olmasa zaten görselde kuruyacağız desem yeridir, hakkını ödeyemeyiz :) Zaten en sonunda ben buradan meraklıları peşime takıp gelip fotoğraf çekeceğim :P

kemal
Hareket Amiri

Mesaj gönderen kemal » 04 Ara Prş, 2008 10:46

OOO iltifatlarınız için teşekkürler :P
Alttaki resimde Maersk konteynerlerinin İTÜ istasyonu için getirdiği yürüyen merdivenlerin boşaltılması çalışmaları görülüyor.
geçen hafta çektim bunu...
Resim

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 04 Ara Prş, 2008 12:36

kemal yazdı:OOO iltifatlarınız için teşekkürler :P
Alttaki resimde Maersk konteynerlerinin İTÜ istasyonu için getirdiği yürüyen merdivenlerin boşaltılması çalışmaları görülüyor.
geçen hafta çektim bunu...
Cadde, gökdelenler ve metro istasyonu kompleksi.

Çok Avrupai...

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 04 Ara Prş, 2008 13:21

Çok Avrupai...
Neee ... trafik düzeni eksik ;-)

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ara Prş, 2008 20:07

Onu karistirma istersen Basar, konu M2 hatti kuzey uzatmasi, ama istersen haberler basligina Avrupa ve Türkiye kent ici trafik duzeni diye bir baslik acip etegindekileri dök :) sonrada biz dökelim.

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi

Mesaj gönderen alabay » 04 Ara Prş, 2008 21:11

Avrupai diye başlayan ben değildim ;-)
Dikkat, diliniz yanmasın ... ama özenti kuracağımıza, çaremize bakalım. Nitekim hiç de avrupai olmayan Japonya da kıçıyla güler yoksa ...

Ağ nedir? Leitsystem nedir (Esat, bunu Türkçe'ye çeviremiyorum, çok özel bir şey, sen belki anlarsın)? Bunları öğrenmek isteği olmadıkça, hiç bir şey olmaz.

B. Alabay

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 04 Ara Prş, 2008 22:16

alabay yazdı:Ağ nedir? Leitsystem nedir (Esat, bunu Türkçe'ye çeviremiyorum, çok özel bir şey, sen belki anlarsın)? Bunları öğrenmek isteği olmadıkça, hiç bir şey olmaz.

B. Alabay
Ben senin ya da Mehmet' in Avrupai demesine takılmıyorum, Mehmet' in Avrupai den kastının senin anladığın şey olmadığını düşünüyorum, yani çok önemli bir şeyin eksikliğinden söz ediyorsun doğru ama orada bahsedilen güzellik o değil zaten. Her ne ise.

Leitsystem eğer doğru anladı isem tabii ki bildiğim bir şey :) hemde iyi bildiğimi iddia edecek durumdayım, gerçi bu işin ilmini yapanlar bile cesaret edemiyorlar ya biliyorum demeye, neyse. Bu da benim Narsistliğimin sebebi oluyor (Allahım kendimi o kadar çok seviyorum ki, beni yarattığın için sana ne kadar teşekkür etsem azdır.)

Leitsystem' i ben Yönlendirme Sistemi olarak türkçeleştirebilirim, yani sevk etme yön verme gibi bir anlama geliyor sanırım, trafikte bu Türkiye' de hiçbir yerde yok ki? :) :) Bizde trafik lambası var ise bu yeterlidir kardeş, otobana çıkarsın cart diye tabela gelir, girişi çıkışı kaçırırsın, şehir içine girersin her yerde tabela vardır ama ne kadar doğrudur, ya da tabelalar kendi başına yeterlimidir? Dedim ya bu konunun yeri burası değil illa ki tartışmak istiyorsanız açarız bir başlık uygun bir yerde.

Mehmet Kasım
Seyyah

Mesaj gönderen Mehmet Kasım » 05 Ara Cum, 2008 08:32

Çok Avrupai...
Hocam panaromik açıdan bahsediyorum. Görüntü çok güzel duruyor.

Esat doğru anlamış beni. Kastettiğim konu senin anladığın değil.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 05 Ara Cum, 2008 13:03

Mehmet Kasım yazdı:

Çok Avrupai...
Hocam panaromik açıdan bahsediyorum. Görüntü çok güzel duruyor.

Esat doğru anlamış beni. Kastettiğim konu senin anladığın değil.
Kesinlikle Mehmet, hani günün moda lafı ya istasyonlara kimlik katıyoruz falan, buna katılmıyorum, istasyon girişine okunamayacak bir yerde süslü istasyon ismi yazmak istasyona kimlik katmakmıdır? ya da Pera da ki istasyona Galata Kulesi resmi koymak? Bence değil zaten oraya kadar gelen gitsin kulenin kendisini görsün, ben diyorum ki keşke istasyon olan yerlerde mümkün olan bölümlere sanatsal mimari ile bir takım üst yapılar inşaa edilse idi, ya da mezanin bölgelerinde düz granit taşlar arasına atılmış çini işleri yerine gerçekten Osmanlı ya da Selçuklu ve hatta Ceneviz Bizans mimarisini yansıtan tasarımlar yapılsa idi işte o zaman İstanbul ya da Türkiye kimliğinde bir metro yapı tasarımından söz edebilirdik. Ama senin de dediğin gibi kenti çok iyi görüntü veren bir bölgesinde o istasyon tamamlandığında çok daha şık kareler yakalanacaktır.

Kilitli

“İstanbul Metro Hatları” sayfasına dön