ank-M.03 » Ankara Metro İnşaatları

Uğur
Serbest Geçiş

Re: ank-M.03 » Ankara Metro İnşaatları

Mesaj gönderen Uğur » 14 Ağu Cum, 2026 15:03

Resim

Abi M2 diye bilinen hattın sonuna ait üç proje tek görselde böyle gözüküyor. Yeşil ve Mor Büyükşehir Belediyesinin projeleri Turuncu senin attığın Bakanlık projesi

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 24 Ağu Pzt, 2026 07:06

Teşekkürler Uğur, bunu da kaydedeyim, güzergahları birleştirmeye çalışıyorum ankara haritasında

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh

Mesaj gönderen Esat » 02 Eki Cum, 2026 08:25

havalimanı metrosu ile ilgili bakanlık biraz bilgi yayınlamış yine, 36 km ve 12 istasyon bilgisi var. İnternette bazı yeni yetme ukalaların direkt havalimanına ekspres metro yapılsın zarar ziyan sözlerini görüyorum, tabii ki yapılsın çok mantıklı :) 36 km lik ekspres bir hat ile günde kaç yüz bin milyon baloncuk yolcu taşımayı hedeflediklerini de öğrenmek lazım, o zaman da diyecekler ki toplu taşıma para kazanmak için değildir? Arkadaşların masum taleplerini anlamak ve haklı görmekle birlikte İsviçre ya da Lüksemburg olduğumuz zaman olabilecek şeyleri gerçekçi tartışmalara dökmelerini anlamıyorum, neyse gençler de bir gün büyürler ve sistemi değiştirip, düzeltip bizi ücretsiz toplu taşımaya bindirirler, tabi yaşlılar binmesin diye bağırmayı bırakırlarsa :)

Konuya geri gelelim. Koca bir ülkenin başkentinin havalimanına raylı sistem erişimi olmaması ayıbından kurtuluyoruz. YHT ve HVL arasında şehri kuzeye doğru geçen güzel bir bağlantı olacak gibi görünüyor, tek anlamadığım üniversite kısmının havalimanına bağlantısı, sanki hattın devamı değil de başka bir hattın oraya erişimi gibi, keşke şu projelerin daha düzgün hallerini de görebilsek.

gar-hvl-ankara.jpg
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

“Metro Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön