Bugün ne yapayım bilemedim, yaz, sıcak, ramazan sonrası derken herhalde ortalıkta kimse de yok çay teklifime de cevap alamayınca düştüm yollara
ne yapayım derken tramvaydan inip metrobüs ile Beylikdüzü yapmaya karar verdim.
Bu güzergahta hat işi biraz çorba neviinden sanırım, yani ortada bir Beylikdüzü-Söğütlüçeşme işletmesi varmı bilmiyorum, kimseye de sormak istemedim, duraklarda gördüğüm ve dönüşte de kullandığım üzere Beylikdüzü-Cevizlibağ seferleri var ama o da sabahın körü ile akşam belli saatlerde çalışıyormuş, Allah tan Pazar günü gündüz seferleri varmış.
Hat için şunu söyleyebilirim, tabii ki hızlı erişim için ideal bir seçenek haline geldi ama hem yazın İstanbul'un boş trafiği hem Pazar derken herhalde özel oto hatta E-5 üzeri otobüsler ile dahi yakın vakitte gitmek mümkün olabilirdi, iş saatlerinde ise metrobüsün tartışılmaz hızlı olduğunu kabul ederim. Dönüşte dakika tuttum Beylikdüzü nden Zeytinburnu' na 38 dk. da ulaştık, iyi süre. Yaşadığım tek sorun yaptığım aktarma da ve dönüşte bindiğim otobüste klimaların vazife yapmaması idi, bir şey üflüyor ama sıcak, kapılar açılınca içerisi serinliyor, o dereceydi yani.
Bir diğer artı husus sonradan eklenen Avcılar - Beylikdüzü arasındaki tüm duraklar gayet güzel, geniş, ferah, üzeri tamamen kapatılmış, yer bolluğu nedeni ile yürüyen merdiven ve asansörü bile var
hakkaten iyiydi peron genişlikleri, bir de Avcılar' da ortamı serinletmek için peron tavanından su püskürtülüyordu