ist-B.03:01 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu (CR3)
- Mahmut Pasa
- Aylık Paso
Re: ist-B.03:03 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu(CR3)
2017 de ancak Halkalı Gebze görünüyor, Halkalı tarafına daha önem verilecek sanırım çünkü geçen Esat ın yazdığı köprü yazısında gördüğüm kadarıyla köprüyel beraber demiryolu açılmayacakmış, yani 3. limana demiryolu gidecekse bu mecbur Halkalı bağlnatılı olacak
- decimus
- Kadrolu Personel
Marmaray Cr3 işler yavaş yavaş başladı ve geçmişte karşılaşılan sorunlar tekrar ortaya çıktı.Bu yüzden sahalarda henüz ciddi bir ekip ve çalışma ortada yok.Taşeron firmalar sahaya inmek istiyor fakat projenin tasarım ve bölgenin alt yapı sorunları nedeniyle işler tıkanıyor.Son olarak hat güzergahında bulunan İSKİ'ye ait boruların deplase (yer değiştirme) işleri yapılacak.Fakat İSKİ hazır bölgede çalışma yapılacak olmasından faydalaranak bu işlerin yanında diğer hatta çok yakın ve artık değiştirilmesi gereken alt yapı işlerini de OHL'ye yaptırmak istiyor.Aslında OHL'de bu işe sıcak bakıyor adamlar ne olursa olsun projeyi tamamamak istiyor ama yapılacak ek işlerin ücreti AYGM tarafından ödeneceği ve proje kapsamında işler olmadığı için ek ödenek gerektiği için yapılamıyor.
Özetle alt yapı sahibi İSKİ,yapacak olan OHL, İşveren AYGM olması ve proje kapsamında işler olmaması nedeniyle sorunlar yaşanıyor.
Bu örnek aslında işlerin bugüne kadar neden yapılmadığını en güzel gösteren örnek.Gel de çık işin içinden.Herkes kendi açısından haklı gibi
Özetle alt yapı sahibi İSKİ,yapacak olan OHL, İşveren AYGM olması ve proje kapsamında işler olmaması nedeniyle sorunlar yaşanıyor.
Bu örnek aslında işlerin bugüne kadar neden yapılmadığını en güzel gösteren örnek.Gel de çık işin içinden.Herkes kendi açısından haklı gibi
- Esat
- Pir-i Seyyâh
İSKİ bir yerde en ufak bir deplase işi varsa bununla birlikte başka deplaseden tut dere ıslahına kadar işleri hep birilerine yıkarak yaptırmaya çalışıyor, tabii bu işlerin tıkanmasına ve süreçlerin yavaşlamasına sebep oluyor ama pek umurlarında değil gibi bir görüntü çiziyorlar. Bence İSKİ haklı değil, yapılması gereken deplase işi belli OHL proje ile ilgili kısmı üstlenirse üstlenir yapar gider ama dışarıdan başka işleri de tabiri caiz ise "kaptırmaya" çalışmanın alemi yok.
-
- Aylık Paso
Bu projeyi bu kadar gözde niye büyütüyorlar anlamış değilim.
Görende ülkede beton kalmadı, metal çelik fabrikaları kapandı, benzin bitti, dozerler paslandı zannedecek!
Elin almanı ülkesine neler yapmış biz 1 senede bitecek projede 4 sene oyalandık, 5.ci seneye biter inşaallah deyip duruyoruz.
Projenin ekonomik refah sağlama zamanı geçti, işler bence bilerek yavaşlatıldı, amaç ülke gelişmesin birden hendek atlamasın Avrupadan üstün olmayalım Amerika Avrupa hep bizden üstün olsun biz hep arkadan gidelim diye bence bunlar. Eğer bu proje zamanında bitseydi ülkemiz Dünya da anılacak bir ülke olacak, Bi itibarımız olacaktı, Asrın projesi diyorlar ya gerçekten öyle olacaktı ama artık gözden düştükten sonra bittikten sonra ekonomik göstergeye yansımayacak çünkü seyrelterek yaptılar hep aniden bitse en azında puan kazanacaktık.(Büyükler arasında bir yerimizi olacaktı)
*Soğuksu-Kanarya arası kanalizasyon işi yapılıyor 20 metre de bir mazgal yeri yapıyorlar. Daha işin bu kısmı yeni başladıysa ne zaman biteceği belli değil, sanki daha önceden hattı su basıyordu da mazgal a ihtiyaç duydular!
Benim birazda projeden bazı endişelerim var mesela demiryolunun arazisindeki ağaçlar , onlar eskiden seyahat ederken içimizi açıyordu inşallah kesmezler, ikici endişem ses duvarı, Pendikte gördüm resmen utanç duvarı gibi seyir halindeyken ben çevreyi seyredemeceksem neyi seyredicem ekrana bakım gözümümü bozayım telefonla oynayıp vücuduma zararlı radyasyonu mu alayım! ses duvarı falan yapmasınlar ray sesini sevmeyen de trenyolu boyunda oturmasın, sevenler var onlara satsın.
Görende ülkede beton kalmadı, metal çelik fabrikaları kapandı, benzin bitti, dozerler paslandı zannedecek!
Elin almanı ülkesine neler yapmış biz 1 senede bitecek projede 4 sene oyalandık, 5.ci seneye biter inşaallah deyip duruyoruz.
Projenin ekonomik refah sağlama zamanı geçti, işler bence bilerek yavaşlatıldı, amaç ülke gelişmesin birden hendek atlamasın Avrupadan üstün olmayalım Amerika Avrupa hep bizden üstün olsun biz hep arkadan gidelim diye bence bunlar. Eğer bu proje zamanında bitseydi ülkemiz Dünya da anılacak bir ülke olacak, Bi itibarımız olacaktı, Asrın projesi diyorlar ya gerçekten öyle olacaktı ama artık gözden düştükten sonra bittikten sonra ekonomik göstergeye yansımayacak çünkü seyrelterek yaptılar hep aniden bitse en azında puan kazanacaktık.(Büyükler arasında bir yerimizi olacaktı)
*Soğuksu-Kanarya arası kanalizasyon işi yapılıyor 20 metre de bir mazgal yeri yapıyorlar. Daha işin bu kısmı yeni başladıysa ne zaman biteceği belli değil, sanki daha önceden hattı su basıyordu da mazgal a ihtiyaç duydular!
Benim birazda projeden bazı endişelerim var mesela demiryolunun arazisindeki ağaçlar , onlar eskiden seyahat ederken içimizi açıyordu inşallah kesmezler, ikici endişem ses duvarı, Pendikte gördüm resmen utanç duvarı gibi seyir halindeyken ben çevreyi seyredemeceksem neyi seyredicem ekrana bakım gözümümü bozayım telefonla oynayıp vücuduma zararlı radyasyonu mu alayım! ses duvarı falan yapmasınlar ray sesini sevmeyen de trenyolu boyunda oturmasın, sevenler var onlara satsın.
-
- Serbest Geçiş
Adamların kişi başı milli geliri seninkinin 5 katı, sosyal hizmetler, özgürlük vs. de yanında cabası yani. Banliyö hattına 2 durak eklemekle olacak şeyler değil bunlar. Zaten bizimkiler çok değer verseydi işin üstüne düşer gerekirse devlet eliyle yapılırdı. Deniz atlında tünellerin dünyada örnekleri var biz bu konu da ilk değiliz. Gebze-Pendik arasında istasyonlar 1 seneden fazladır atıl bekliyor, 2015'te burayı açacağız dediler bak 5 gün kaldı 2016'ya. OHL mi burayı açmayın dedi, hiç sanmıyorum.h212 yazdı:amaç ülke gelişmesin birden hendek atlamasın Avrupadan üstün olmayalım Amerika Avrupa hep bizden üstün olsun biz hep arkadan gidelim diye bence bunlar.
- decimus
- Kadrolu Personel
Dün gece UDH Bakanı Binali Yıldırım TRT haber'de bir programa katılmış ve CR3'le ilgili bir soruya bence samimi bir cevap vermiş.Yani artık sürekli aynı laflar tekrarlanıyordu."-Firma ile konuştuk çalışmalar başlayacak." vs vs. artık hiç kimse malesef bu laflara inanmıyor.Bakan açık açık OHL firmasına söyledikleri "Bu ay sonuna kadar firmaya süre verdik.Bu işi yapıyorsanız yapın yapmayacaksanız biz kendimiz yaparız" Anlaşılan o ki bu ay sonunda dananın kuyruğu kopacak.
Bu arada işe giren bir sürü OHL personeli var.Eğer OHL işi bırakıp giderse en çok onlar mağdur olacak.Daha önce 2 kez işi bırakmışlardı.Son zamanlarda tekrar işlerin hızlanacağını düşünerek hem bakanlık onlara bir fırsat verdi hem de insanlar OHL'ye güvenerek bu firma da işe başladılar.
Açıkçası ben OHL'nin bu işi yapmak istediğini düşünmüyorum.Aylar oldu ama iyi niyetli olduklarını, projeyi tamamlamak istediklerini gösteren bir hareket yapmadılar.
Kaynak : https://www.youtube.com/watch?time_cont ... IPWgJbq904
Bu arada işe giren bir sürü OHL personeli var.Eğer OHL işi bırakıp giderse en çok onlar mağdur olacak.Daha önce 2 kez işi bırakmışlardı.Son zamanlarda tekrar işlerin hızlanacağını düşünerek hem bakanlık onlara bir fırsat verdi hem de insanlar OHL'ye güvenerek bu firma da işe başladılar.
Açıkçası ben OHL'nin bu işi yapmak istediğini düşünmüyorum.Aylar oldu ama iyi niyetli olduklarını, projeyi tamamlamak istediklerini gösteren bir hareket yapmadılar.
Kaynak : https://www.youtube.com/watch?time_cont ... IPWgJbq904
- Edil Arda
- Serbest Geçiş
anadolu yakasında sürekli beton ve hafriyat kamyonları gidip geliyor, bence hızlandı gibi aslında.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
2 gün önce Söğütlüçeşme istasyonu ray hattı bölgesinde bayağı bir hafriyat kamyonu bekliyordu, istasyon binasında herhangi bir çalışma yok ama hat üzerinde bir şeyler yapılıyor herhalde diye düşündüm bende.Edil Arda yazdı:anadolu yakasında sürekli beton ve hafriyat kamyonları gidip geliyor, bence hızlandı gibi aslında.
- Edil Arda
- Serbest Geçiş
Söğütlüçeşme'de çalışmalar başlamış, istasyonun çoğu camdan oluşan duvarları falan da yıkılmış, içeride sadece yürüyen merdivenler kalmış.
Bana kalırsa kolonlara sadece sağlamlaştırma yapılacak, viyadükler ise değişebilir.

Bana kalırsa kolonlara sadece sağlamlaştırma yapılacak, viyadükler ise değişebilir.

-
- Serbest Geçiş
Re: ist-B.03:03 » Halkalı-Gebze Banliyö Hat Revizyonu (CR3)
Bugün Samatya hastanesinde randevum vardı. Hastanede işim bittikten sonra sahile inip bir Kocamustafapaşa istasyonu ne durumda diye bakayım dedim gördüklerimden dolayı şaşırdım çünkü atıl kaldığını kullanılmayacağını düşündüğüm ve üzüldüğüm istasyon yenilenmişti. En azından boyamışlar ve pencere kaplamaları ile camlarını değiştirmişler.
- Edil Arda
- Serbest Geçiş
Tramvay yapmayı düşünüyorlardı Sirkeci'den, belki onun içindir.
Bu arada hat kapanmadan önce ilk olarak Kızıltoprak sonra da Feneryolu istasyonları restorasyonumsu bir yenileme geçirmişti.
Bu arada hat kapanmadan önce ilk olarak Kızıltoprak sonra da Feneryolu istasyonları restorasyonumsu bir yenileme geçirmişti.
- Esat
- Pir-i Seyyâh
O konudaki gelişme ne oldu takip edemedim. TCDD Bölge Müdürlüğü' nün hattın o kesiminde banliyö işletmeyi istediğini biliyorum, hatta genel merkezinde buna sıcak baktığı söylenmişti, fakat aynı yerde İBB nin de bir işletme talebi var ve TCDD buna da sıcak baktığı fakat şart olarak bölgesel tren ya da diğer demiryolu trenlerinin geçişine izin verecek bir proje ile gelinmesini istemişti. Böyle bir proje hazırlanırsa Sirkeci ye tren geçişine izin veren ama bu duraklarda kentiçi raylı sistem işletilen bir yapıda olabilir.