ist-L.03:01 » Karayolu Tüp Geçit Projesi: Kazlıçeşme-Göztepe

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1099
Kayıt: 01 Nis Pzr, 2012 20:10

Mesaj gönderen decimus » 16 Nis Çrş, 2014 07:34

21 Nisan pazartesi günü yapılacak tören ile birlikte proje için özel hazırlanmış TBM Üsküdar - Harem şantiyesinden boğazın altına doğru hareket etmeye başlayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Umarım herhangi bir aksilik yaşanmadan iş programına uygun şekilde kazılar tamamlanır.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1099
Kayıt: 01 Nis Pzr, 2012 20:10

Mesaj gönderen decimus » 19 Nis Cmt, 2014 07:29

Tören bugüne alınmış.

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18155
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 19 Nis Cmt, 2014 07:53

Vayy, ya bu proje boyle el altinda kalmis gibi geliyor bana, yani marmaray icin kiyameti kopardik asrin projesi falan diye, buna hic. Bana hem teknik hem de fonksiyon olarak marmaraydan daha ustun gorunuyor hep, her isin kendine gore zorluklari var elbet.

Umarim sorunsuz devam eden bir insaat sureci olur.

langur
Sezonluk Yolcu
Mesajlar: 193
Kayıt: 29 Eyl Sal, 2009 17:15

tören bilgileri

Mesaj gönderen langur » 20 Nis Pzr, 2014 14:45

Haberde aklima takilan sorulardan birinin cevabi verilmis. Denilen gibiyse 4+4 olacakmis. Ancak bu tbm lere isim verme sevdasi nedir bilemedim.

Video

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18155
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 20 Nis Pzr, 2014 18:16

Animasyon 2+2 :) ondan elestiriyoruz, 3 ten asagisi kurtarmaz bence. TBM lere yevropada da isim veriyorlar, her zaman degil belki ama ornekleri var Mauli falan ;)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 20 Nis Pzr, 2014 18:26

Posta kodu, hat numarası veee TBM ismi. Nedir? Kimliktir efendiler :lol:
Burada tramvayların ve trenlerin de isimleri var! Geçenlerde Freiburg’un 2 numaralı tramvay hattı Gundelfingen sınırına kadar gitmesinden dolayı, trenlerin biri Gundelfingen ismini aldı. Emmendingen kentinde de eskiden Goethe’nın kız kardeşi Cornelia Schlosser’in yaşadığından, buradaki dört kent otobüslerinona göre isimleri var: (Jakob Michael Reinhold) Lenz, (Cornelia Schlosser) Goethe, (Carl Friedrich) Meerwein ve (Johann Georg) Schlosser.

langur
Sezonluk Yolcu
Mesajlar: 193
Kayıt: 29 Eyl Sal, 2009 17:15

Mesaj gönderen langur » 23 Nis Çrş, 2014 16:45

alabay yazdı:Posta kodu, hat numarası veee TBM ismi. Nedir? Kimliktir efendiler :lol:
Burada tramvayların ve trenlerin de isimleri var! Geçenlerde Freiburg’un 2 numaralı tramvay hattı ...
Devamli kullanimdaki araclara, semtlere, kisacasi kente ait olan herseye isim verilebilir. Bunu posta kodu ile karistirmak bence yanlis. Hele ki o tüneli kazdiktan hemen sonra dünyanin herhangi bir yerinde baska tünel kazmaya kosacak o makinaya isim vermek bence köprünün temelini atarken ismini yetistirmeye calismakla esdeger. Abesle istigal yani. Cumhurbaskanligi konusundaki kararini secimlerinden 3 ay önce ancak alabilen bir devlette, bu tür ayrintili islerde aymazlik yapmak bence bos is. Daha proje ile iligli ayrintilari bilmiyoruz ama makinenin ismi hazir..
Baska ülkelerde bu tür islerde makinalara isim verilebilir. Böyle bir gelenek vardir belki de. Ama bana anlamsiz geliyor, hepsi bu :)

Kullanıcı avatarı
alabay
Evliya Çelebi
Mesajlar: 5585
Kayıt: 21 Eyl Cum, 2007 12:12

Mesaj gönderen alabay » 23 Nis Çrş, 2014 18:18

Posta kodu ile karıştırmak hiç yanlış değil. Posta kodu daha yokken, 1950’lerde İstanbul’un, Paris’teki arondisman sistemi gibi olan, bir semt sistemi vardı. Kayboldu. Mahalleler semt eşdeğerine sahip olmadılar, ilçeler bile olamadı. Bunlar, posta kodu vasıtasıyla anlatılmış şekilde, aynı problemlere değer.

Öte yandan senin bu isimlendirme işini boş bulmana katılabilirim de. Köklü geleneği olmayan şey yamadır. Ama yama yerine başlangıç da olabilir elbet. Bizde herhâlde henüz değil, ama olabilir de. İleride bir zamanda. En ve ileri :-)

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1099
Kayıt: 01 Nis Pzr, 2012 20:10

Mesaj gönderen decimus » 24 Nis Prş, 2014 07:54

Daha proje ile iligli ayrintilari bilmiyoruz ama makinenin ismi hazir..
Baska ülkelerde bu tür islerde makinalara isim verilebilir. Böyle bir gelenek vardir belki de. Ama bana anlamsiz geliyor, hepsi bu
Sizin fikrinize saygı duyuyorum, size önemsiz gelebilir ama bence Avrasya tünelinde kazı yapacak TBM makinesine eski Osmanlı padişahlarından 1. Bayezıd ( Yıldırım Lakaplı ) ismi çok hoş ve güzel bir fikir.Bu tür büyük projelerde ecdadımızdan olan ve ciddi katkısı olan insanların bu şekilde anmak çok hoş bir düşünce. Mevcut iktidar yerine muhalefet de bu işi yapsa ve bu ismi koysa fark etmez aklllıca bir iş yapılmış.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1099
Kayıt: 01 Nis Pzr, 2012 20:10

Mesaj gönderen decimus » 02 May Cum, 2014 19:20

Avrasya Tüneli projesi Yıldırım Bayezid 19 nisan'da yapılan tören ile çalışmalara başladı. TBM ilk segment taşlarını yerine yerleştirdi fakat şuana kadar 20-25 m civarında kazı yaptığını zannediyorum. Bunun sebebi de TBM kafasını ilerletmeye başlamsı ve ilk oluşturulan tünelin tamamlanması. TBM kurulup ilk segment taşları yerleştirdikten sonra oluşan tünel güçlendirilmesi ve beslenmesi gerekiyor.

Üsküdarr - Kadıköy sınırında kalan koşuyolu bölgesinde 2-3 farklı şantiye kurulumu ile Tünel açma çalışmaları ve yol genişletme çalışmaları devam etmekte. Şuan için her şey yolunda görünüyor ama bakalım Yıldırım Bayezid'ı denizin 106 metre derinliğinde ne gibi süprizler bekliyor. Proje tanıtımında söylenen günlük 8 metre kazı umarım gerçekleşir.

Kullanıcı avatarı
decimus
Kadrolu Personel
Mesajlar: 1099
Kayıt: 01 Nis Pzr, 2012 20:10

Mesaj gönderen decimus » 08 May Prş, 2014 10:58

Yıldırım Bayezid ;

Avrasya Tüneli kapsamında projeye özel olarak üretilen TBM ilerleyeme devam ediyor. Bu TBm diğerlerinden ayıran bir kaç bariz özellik var, bunları zaten biliyorsunuz. Benim dikkatleri çekmek istediğim ise TBM yardımcı sistemler.

Örneğin normal TBM lerde yapılan kazıda çıkan toprak vagon yardımı ile sahadan çıkartılır. Burda ise TBM çalışma sistemi şu şekilde ; TBM kazı yapmaya başladığı anda TBm kafasına su yardımı ile kazı yapılır. Yapılan kazı sıraısnda çıkan toprak su ile karıştırılarak farklı bir havuza gönderilir. Burada Taş - Toprak - Su olarak 3 ayrı eleme havuzundan geçerek ayrı ayrı toplanma noktalarında malzemeler toplanır.

1 - Çıkan toprak harfiyat olarak kamyonlar ile çıkartılır.
2 - Su tekrar TBM gönderilir ve kazıya devam edilir.
3 - Taş kullanılmak üzere ayrılır ve depo alanına gönderilir.


Sistem bu şekilde çalışmaya devam eder. Kendini yenileyen ve devam eden bir sistem mevcut .

Kullanıcı avatarı
Esat
Pir-i Seyyâh
Mesajlar: 18155
Kayıt: 17 Eyl Pzt, 2007 13:37

Mesaj gönderen Esat » 08 May Prş, 2014 11:07

Bu yöntem M1B kazısında da kullanılmıştı, TBM kazı yöntemlerinden birisi diye biliyorum, kabaca sıvılaştırma yöntemi ile kazı diyebiliriz, teknik olarak muhakkak bir ismi var ve daha detaylı anlatılabilir tabii.

Kilitli

“Karayolu Projeleri, İhaleler, İnşaatlar” sayfasına dön