Kafamı karıştıran bir ki nokta var daha ...
M10: Bakırköy-Bahçelievler-Sefaköy-Avcıalr-Beylikdüzü-B.Çekmece-Silivri
Bu şimdi hakikaten var mı ortalıkta?
Silivri derken ben banliyö sistemini hatırlıyorum. Hani Ispartakule falan diye bir şeyler vardı ...
Bakırköy derken de, aklıma o düşünülen "monoray" geliyor. Monorayları da M sistemine katmalıyız. Cidden bir gün Levent'te öyle fıttırık üç dört hat yaparlarsa, M24, 25, 26 diye biraz garipçe ilerler
M11 İSTANBUL METROSU KUZEY HATTIDIR: Kabataş-Beşiktaş-Şişli-Kağıthane-Alibeyköy-Tekstilkent-Mahmutbey-Halkalı Toplu Konutlar-Altınşehir-Bahçeşehir.
Benim M10 dediğim yani. M10 ile M11 neden öyle karışıyor bizde? İnşaallah bu iki hatta yan kol plânlanmaz, yoksa tek sayılı bir numara vermemiz gerek. Bunu düşünün!!!
M2 ile Olimpiyatköy arasında doğrudan bir ilişki yok. Eskiden di o. Değişti.
Nasıl yani?! Olimpiyatköy ne olacak o zaman? Oraya böyle bölünen iki hat var ya? Onlar nereden nereye?
M9 Havaalanı-Olimpiyatköy'dür. Kuyumcukent-Basın Ekspres Yolu-M.Akif-Masko-İkitelli Güney Sanayi-Olimpiyatköy (Başlık açtım ya M9 kuzey etabı diye. Bu G.Sanayi-Olimpik arası inşaa halinde.
Oralarda da M9 ve M91 diye bir şey olabilir yani? Bu yan kolları önceden bilmeliyiz, yan kolu olmayacak hatlara iki haneli numara verilebilir, yan kolu olabilir hatlara tek haneli olması şar, yoksa salata olur!
M7 Başakşehir hattı ile beraber. Kesişiyolar.
He, yoksa o mu kol? Ulan, kafam karıştı be
Şu kollanma hikâyesine dikkat, Kol düğmeleri (laylaylaylooom ... laylaylooom ...)
B. Alabay